![Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/4e9c7ed8768d-3a05357d1e-pstrag_lososiowy_960x540_2015.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Umyte i osuszone ryby oprószamy solą i pieprzem, spryskujemy odrobiną oliwy z oliwek. Układamy filety na blasze wyłożonej folią aluminiową, skórą do dołu i pieczemy ok. 10 minut, aż się przyrumienią.
Na dużej patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy pokrojoną cebulę. Dodajemy posiekane orzechy, mieszamy, dodajemy fasolkę i śmietankę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy, mieszając, aż śmietanka obtoczy fasolkę.
Fasolkę przekładamy na talerze. Na wierzchu układamy kawałki ryby.
Zobacz podobne
przepisy
Łosoś z salsą z truskawek
Niebanalne połączenie pieczonych kawałków łososia w miodowej glazurze z kolorową sałatką owocową i kawałkami sera.
![Łosoś z salsą z truskawek](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/43122bfc2c47-b22092939e-losos_z_salsa_z_truskawek_960x540_2015.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Łososiowe fajitas
Pyszne tortille podane z pastą ze świeżego awokado, warzywami z patelni oraz delikatnymi kawałkami pysznego łososia.
![Łososiowe fajitas](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/000027873f85-510f771432-lososiowe_fajitas_960x540_2015.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Pomidorowy pstrąg z imbirem
Delikatna ryba połączona z intensywnym smakiem pasty pomidorowo-paprykowej z imbirem, podana ze świeżą kolendrą.
![Pomidorowy pstrąg z imbirem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8ad720f7346a-9a3312103f-pomidorowy_pstrag_960x540_2015.webp)
Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
Smakowity pstrąg przesiąknięty nutą cytrynową oraz aromatem świeżej szałwii, owinięty w delikatne plastry szynki.
![Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d64e4c29f90a-c1e9ab89df-grillowany_pstrag_lososiowy_960x540_2015.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Fasolka szparagowa z kurkami i orzechami włoskimi
- Przysmak czekoladowy
- Filet z łososia z kaszą jęczmienną i kremem z kalafiora
- Przepis na brownie z orzechami
- Pomidorowy pstrąg z imbirem
- Dacquoise orzechowo-truskawkowy
- Ciasto czekoladowo-owsiane
- Jesiotr w sosie oliwkowym
- Łosoś smażony z zapiekanką z kalafiora z serem cheddar
- Orzechowa caponata z pieczonym dorszem
- Łupacz z salsą pomidorową
- Chleb z orzechów laskowych
- Chleb z suszonymi wiśniami
- Pierogi leniwe z orzechową okrasą
- Wegańskie pralinki orzechowe z czekoladą
- Galettes z grzybami i szynką
- Żurek wegański z chrzanem i wędzonym tofu
- Orzechowe babeczki
- Podudzia indyka z marchewką
- Peklowany łosoś skandynawski – gravlax
- Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
- Kurczak z chili
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Kaczka na chrupiąco z karmelizowanymi jabłkami
- Rolada makowa
- Sernik krakowski
- Dżem, konfitura i galaretka owocowa
- Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
Komentarze (0)