
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Umyte i osuszone ryby oprószamy solą i pieprzem, spryskujemy odrobiną oliwy z oliwek. Układamy filety na blasze wyłożonej folią aluminiową, skórą do dołu i pieczemy ok. 10 minut, aż się przyrumienią.
Na dużej patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy pokrojoną cebulę. Dodajemy posiekane orzechy, mieszamy, dodajemy fasolkę i śmietankę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy, mieszając, aż śmietanka obtoczy fasolkę.
Fasolkę przekładamy na talerze. Na wierzchu układamy kawałki ryby.
Zobacz podobne
przepisy
Łosoś z salsą z truskawek
Niebanalne połączenie pieczonych kawałków łososia w miodowej glazurze z kolorową sałatką owocową i kawałkami sera.


Łososiowe fajitas
Pyszne tortille podane z pastą ze świeżego awokado, warzywami z patelni oraz delikatnymi kawałkami pysznego łososia.


Pomidorowy pstrąg z imbirem
Delikatna ryba połączona z intensywnym smakiem pasty pomidorowo-paprykowej z imbirem, podana ze świeżą kolendrą.

Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
Smakowity pstrąg przesiąknięty nutą cytrynową oraz aromatem świeżej szałwii, owinięty w delikatne plastry szynki.

Zobacz przepisy
na święta
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
- Babka orzechowa z polewą rumową
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Wegańska chałka
- Marmolada z pomarańczy
- Sernik na zimno z malinami
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Serniczki na owsianym spodzie
- Zupa buraczkowa
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)