Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Umyte i osuszone ryby oprószamy solą i pieprzem, spryskujemy odrobiną oliwy z oliwek. Układamy filety na blasze wyłożonej folią aluminiową, skórą do dołu i pieczemy ok. 10 minut, aż się przyrumienią.
Na dużej patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy pokrojoną cebulę. Dodajemy posiekane orzechy, mieszamy, dodajemy fasolkę i śmietankę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy, mieszając, aż śmietanka obtoczy fasolkę.
Fasolkę przekładamy na talerze. Na wierzchu układamy kawałki ryby.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Domek z piernika
- Spaghetti carbonara
- Śledzie po kaszubsku
- Jajka na miękko
- Łazanki
- Sernik pistacjowy
- Guacamole
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka gyros
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makowiec japoński
- Uszka z grzybami
- Kutia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)