
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Umyte i osuszone ryby oprószamy solą i pieprzem, spryskujemy odrobiną oliwy z oliwek. Układamy filety na blasze wyłożonej folią aluminiową, skórą do dołu i pieczemy ok. 10 minut, aż się przyrumienią.
Na dużej patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy pokrojoną cebulę. Dodajemy posiekane orzechy, mieszamy, dodajemy fasolkę i śmietankę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy, mieszając, aż śmietanka obtoczy fasolkę.
Fasolkę przekładamy na talerze. Na wierzchu układamy kawałki ryby.
Zobacz podobne
przepisy
Łosoś z salsą z truskawek
Niebanalne połączenie pieczonych kawałków łososia w miodowej glazurze z kolorową sałatką owocową i kawałkami sera.


Łososiowe fajitas
Pyszne tortille podane z pastą ze świeżego awokado, warzywami z patelni oraz delikatnymi kawałkami pysznego łososia.


Pomidorowy pstrąg z imbirem
Delikatna ryba połączona z intensywnym smakiem pasty pomidorowo-paprykowej z imbirem, podana ze świeżą kolendrą.

Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
Smakowity pstrąg przesiąknięty nutą cytrynową oraz aromatem świeżej szałwii, owinięty w delikatne plastry szynki.

Zobacz przepisy
na lato
- Pieczone bataty z piekarnika
- Kofta z wołowiną i kaszą orkiszową
- Prawdziwe souvlaki po grecku
- Makaron w sosie śmietankowym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Tagliatelle z kurczakiem
- Krem z dyni
- Roladki z kurczaka ze szpinakiem
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem
- Szare kluski
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Kurczak po tajsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)