Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Umyte i osuszone ryby oprószamy solą i pieprzem, spryskujemy odrobiną oliwy z oliwek. Układamy filety na blasze wyłożonej folią aluminiową, skórą do dołu i pieczemy ok. 10 minut, aż się przyrumienią.
Na dużej patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy pokrojoną cebulę. Dodajemy posiekane orzechy, mieszamy, dodajemy fasolkę i śmietankę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy, mieszając, aż śmietanka obtoczy fasolkę.
Fasolkę przekładamy na talerze. Na wierzchu układamy kawałki ryby.
Zobacz podobne
przepisy
Łosoś z salsą z truskawek
Niebanalne połączenie pieczonych kawałków łososia w miodowej glazurze z kolorową sałatką owocową i kawałkami sera.
Łososiowe fajitas
Pyszne tortille podane z pastą ze świeżego awokado, warzywami z patelni oraz delikatnymi kawałkami pysznego łososia.
Pomidorowy pstrąg z imbirem
Delikatna ryba połączona z intensywnym smakiem pasty pomidorowo-paprykowej z imbirem, podana ze świeżą kolendrą.
Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
Smakowity pstrąg przesiąknięty nutą cytrynową oraz aromatem świeżej szałwii, owinięty w delikatne plastry szynki.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Fasolka szparagowa z kurkami i orzechami włoskimi
- Przysmak czekoladowy
- Filet z łososia z kaszą jęczmienną i kremem z kalafiora
- Przepis na brownie z orzechami
- Pomidorowy pstrąg z imbirem
- Dacquoise orzechowo-truskawkowy
- Ciasto czekoladowo-owsiane
- Jesiotr w sosie oliwkowym
- Łosoś smażony z zapiekanką z kalafiora z serem cheddar
- Orzechowa caponata z pieczonym dorszem
- Łupacz z salsą pomidorową
- Chleb z orzechów laskowych
- Chleb z suszonymi wiśniami
- Pierogi leniwe z orzechową okrasą
- Wegańskie pralinki orzechowe z czekoladą
- Galettes z grzybami i szynką
- Żurek wegański z chrzanem i wędzonym tofu
- Orzechowe babeczki
- Podudzia indyka z marchewką
- Peklowany łosoś skandynawski – gravlax
- Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
- Kurczak z chili
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Kaczka na chrupiąco z karmelizowanymi jabłkami
- Rolada makowa
- Sernik krakowski
- Dżem, konfitura i galaretka owocowa
- Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)