Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Umyte i osuszone ryby oprószamy solą i pieprzem, spryskujemy odrobiną oliwy z oliwek. Układamy filety na blasze wyłożonej folią aluminiową, skórą do dołu i pieczemy ok. 10 minut, aż się przyrumienią.

Na dużej patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy pokrojoną cebulę. Dodajemy posiekane orzechy, mieszamy, dodajemy fasolkę i śmietankę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy, mieszając, aż śmietanka obtoczy fasolkę.

Fasolkę przekładamy na talerze. Na wierzchu układamy kawałki ryby.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram