Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Umytą i osuszoną rybę oprószamy solą i pieprzem.
Truskawki, kiwi i obranego ogórka kroimy w kostkę. Dodajemy posiekaną papryczkę chilli oraz kolendrę. Skrapiamy sokiem z limonki i przyprawiamy pieprzem i solą.
Cebulę kroimy w piórka, skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem, wrzucamy na patelnię grillową i smażymy kilka minut. Porcje cebuli układamy na talerzach.
Sok z cytryny łączymy z miodem. Na tej samej patelni smażymy z dwóch stron łososia, smarując przypieczoną stronę odrobiną glazury. Rybę układamy na porcjach cebuli, na wierzchu układamy odrobinę salsy truskawkowej i posypujemy serem sałatkowym.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Nuggetsy z kurczaka
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Świąteczne pierniczki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Domek z piernika
- Pieczona ryba po grecku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Golonka pieczona po bawarsku
- Śledzie po kaszubsku
- Łazanki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Piernik świąteczny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (1)
4163 dni temu
Taki łosoś to musi być pyszny ,wygląda nieziemsko ,chyba się skuszę na to danie .
Odpowiedz