Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Umytą i osuszoną rybę oprószamy solą i pieprzem.
Truskawki, kiwi i obranego ogórka kroimy w kostkę. Dodajemy posiekaną papryczkę chilli oraz kolendrę. Skrapiamy sokiem z limonki i przyprawiamy pieprzem i solą.
Cebulę kroimy w piórka, skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem, wrzucamy na patelnię grillową i smażymy kilka minut. Porcje cebuli układamy na talerzach.
Sok z cytryny łączymy z miodem. Na tej samej patelni smażymy z dwóch stron łososia, smarując przypieczoną stronę odrobiną glazury. Rybę układamy na porcjach cebuli, na wierzchu układamy odrobinę salsy truskawkowej i posypujemy serem sałatkowym.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
Oryginalny pomysł nie tylko na wystawne przyjęcie: krewetki w panierce z wiórków kokosowych podane z dipem z pomarańczy!
Szaszłyki z krewetek w marynacie jerk
Niebanalna propozycja grillowa w egzotycznym stylu – szaszłyki z krewetek i ananasa w pysznej aromatycznej marynacie.
Łososiowe fajitas
Pyszne tortille podane z pastą ze świeżego awokado, warzywami z patelni oraz delikatnymi kawałkami pysznego łososia.
Grillowany łosoś z salsą z awokado
Delikatne mięso z łososia podane z kawałkami dojrzałego awokado, cebuli i świeżą kolendrą nadającą wyjątkowy aromat.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Piernik staropolski
- Wegańska ryba po grecku
- Przekąski sylwestrowe
- Sałatka gyros
- Wigilijny makowiec
- Uszka z grzybami
- Ciasto na pierogi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pieczona ryba po grecku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Miodownik z kremem z kaszy manny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
3844 dni temu
Taki łosoś to musi być pyszny ,wygląda nieziemsko ,chyba się skuszę na to danie .
odpowiedz