Łosoś z salsą z truskawek
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Umytą i osuszoną rybę oprószamy solą i pieprzem.

Truskawki, kiwi i obranego ogórka kroimy w kostkę. Dodajemy posiekaną papryczkę chilli oraz kolendrę. Skrapiamy sokiem z limonki i przyprawiamy pieprzem i solą.

Cebulę kroimy w piórka, skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem, wrzucamy na patelnię grillową i smażymy kilka minut. Porcje cebuli układamy na talerzach.

Sok z cytryny łączymy z miodem. Na tej samej patelni smażymy z dwóch stron łososia, smarując przypieczoną stronę odrobiną glazury. Rybę układamy na porcjach cebuli, na wierzchu układamy odrobinę salsy truskawkowej i posypujemy serem sałatkowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    1361 dni temu
    Taki łosoś to musi być pyszny ,wygląda nieziemsko ,chyba się skuszę na to danie .

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram