Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Krewetki obieramy (możemy pozostawić ogonki). Ananasa kroimy na dość duże kawałki.
Z papryczki chilli odkrawamy zielony koniec, resztę przekładamy do blendera, dodając obrany czosnek, starty imbir, skórkę startą z pomarańczy oraz cytryny, wyciśnięty z nich sok oraz resztę składników. Miksujemy. Do marynaty wkładamy krewetki i odstawiamy na 30 minut.
Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie. Krewetki i kawałki ananasa nabijamy naprzemiennie na patyczki. Szaszłyki grillujemy mniej więcej po 3 minuty z każdej strony.
Zobacz podobne
przepisy
Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli
Wyborna grillowana ryba przesiąknięta świeżą pomarańczową nutą, podawana z lekką sałatką z rukoli, kaparów i oliwek.
Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
Oryginalny pomysł nie tylko na wystawne przyjęcie: krewetki w panierce z wiórków kokosowych podane z dipem z pomarańczy!
Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach
Upieczony w całości pstrąg, wypełniony aromatyczną pastą pomidorowo-oliwkową o wyraźnej nucie bazylii – smakuje wybornie!
Dorsz w pesto
Delikatne kawałki filetów z dorsza posmarowane warstwą aromatycznego zielonego pesto i zapieczone z plastrami pomidorów.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona szynka z papryką i orzechowym pęczakiem
- Łosoś w sojowo-imbirowej marynacie
- Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej
- Krewetki w cieście
- Szaszłyki z krewetek w słodko-ostrej marynacie
- Sałata z grillowanym ananasem i kurczakiem
- Kokosowy pudding ryżowy z mango
- Faszerowana feta
- Grillowane szaszłyki ze sznycli z ziemniakami
- Marynowane pieczarki
- Schab ze smażonymi bananami
- Sałatka z malinami, gnocchi i cytrynowym winegretem
- Kolorowe szaszłyki warzywne z morelami
- Szaszłyki z warzywami i ananasem
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Świąteczna nalewka bakaliowa
- Naleśniki z kremem orzechowym i ciasteczkami
- Indyk w sosie czekoladowym
- Filet z pstrąga w sosie holenderskim (miętowym) ze szparagami w szynce
- Fontanna czekoladowa (fondue)
- Śliwkowe piersi gęsi
- Boeuf Strogonow i brownie z ciecierzycy
- Smażony dorsz z kapustą i pomarańczami
- Sałatka z bobem, halloumi i młodymi ziemniakami
- Tarta z musem jabłkowym
- Pieczony naleśnik z serem carré de lest
- Makaron ryżowy z krewetkami
- Kolorowe rolady naleśnikowe
- Koktajl orzeźwiający – mango lassi
- Smoothie „Energia”
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)