Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Krewetki obieramy (możemy pozostawić ogonki). Ananasa kroimy na dość duże kawałki.
Z papryczki chilli odkrawamy zielony koniec, resztę przekładamy do blendera, dodając obrany czosnek, starty imbir, skórkę startą z pomarańczy oraz cytryny, wyciśnięty z nich sok oraz resztę składników. Miksujemy. Do marynaty wkładamy krewetki i odstawiamy na 30 minut.
Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie. Krewetki i kawałki ananasa nabijamy naprzemiennie na patyczki. Szaszłyki grillujemy mniej więcej po 3 minuty z każdej strony.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto marchewkowe
- Makowiec japoński
- Pistacjowy sernik baskijski
- Piernik świąteczny
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Burek ze szpinakiem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Jajka na miękko
- Domek z piernika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ryba z piekarnika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Śledź w oleju
- Ciasto na pierogi
- Spaghetti carbonara
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)