
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Krewetki obieramy (możemy pozostawić ogonki). Ananasa kroimy na dość duże kawałki.
Z papryczki chilli odkrawamy zielony koniec, resztę przekładamy do blendera, dodając obrany czosnek, starty imbir, skórkę startą z pomarańczy oraz cytryny, wyciśnięty z nich sok oraz resztę składników. Miksujemy. Do marynaty wkładamy krewetki i odstawiamy na 30 minut.
Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie. Krewetki i kawałki ananasa nabijamy naprzemiennie na patyczki. Szaszłyki grillujemy mniej więcej po 3 minuty z każdej strony.
Zobacz podobne
przepisy
Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli
Wyborna grillowana ryba przesiąknięta świeżą pomarańczową nutą, podawana z lekką sałatką z rukoli, kaparów i oliwek.

Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
Oryginalny pomysł nie tylko na wystawne przyjęcie: krewetki w panierce z wiórków kokosowych podane z dipem z pomarańczy!

Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach
Upieczony w całości pstrąg, wypełniony aromatyczną pastą pomidorowo-oliwkową o wyraźnej nucie bazylii – smakuje wybornie!

Dorsz w pesto
Delikatne kawałki filetów z dorsza posmarowane warstwą aromatycznego zielonego pesto i zapieczone z plastrami pomidorów.


Komentarze (0)