Grillowany łosoś z salsą z awokado
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Umytego i osuszonego łososia nacieramy odrobiną oliwy z oliwek i mieszanką z 1 płaskiej łyżeczki soli i ostrej papryki. Grillujemy z dwóch stron.

Awokado obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy posiekaną cebulę, świeżą kolendrę, sok z 2 limonek. Przyprawiamy solą i pieprzem.

Rybę przekładamy na talerze i nakładamy po 1 łyżce salsy.

 

 

Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Magdalena Magdalena
    1414 dni temu
    Byłam sceptycznie nastawiona do tego przepisu ze względu na sok z limonki. Myślałam że to będzie za kwaśne/słodkie w połączeniu z avocado i cebulą. Cieszę się że jednak zaryzykowałam. Przepis jest banalnie prosty a przy tym bardzo smaczny. Połączenie składników jest idealne. Trafił do moich ulubionych :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1414 dni temu
    Magdaleno, cieszymy się, że to zaryzykowanie okazało się strzałem w dziesiątkę i trafiło na listę ulubionych ;) Oby tak dalej w odkrywaniu kolejnych smaków. Polecamy całą naszą obszerną bazę przepisów!
  • nikssas nikssas
    3844 dni temu
    Niezwykle proste i szybkie w wykonaniu danie... a do tego bardzo smaczne. Przegryzłam bułką z oliwkami (oczywiście tą z Lidla). :)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!