
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Umytego i osuszonego łososia nacieramy odrobiną oliwy z oliwek i mieszanką z 1 płaskiej łyżeczki soli i ostrej papryki. Grillujemy z dwóch stron.
Awokado obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy posiekaną cebulę, świeżą kolendrę, sok z 2 limonek. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Rybę przekładamy na talerze i nakładamy po 1 łyżce salsy.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Szaszłyki z krewetek w marynacie jerk
Niebanalna propozycja grillowa w egzotycznym stylu – szaszłyki z krewetek i ananasa w pysznej aromatycznej marynacie.

Łososiowe fajitas
Pyszne tortille podane z pastą ze świeżego awokado, warzywami z patelni oraz delikatnymi kawałkami pysznego łososia.


Łosoś z salsą z truskawek
Niebanalne połączenie pieczonych kawałków łososia w miodowej glazurze z kolorową sałatką owocową i kawałkami sera.


Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli
Wyborna grillowana ryba przesiąknięta świeżą pomarańczową nutą, podawana z lekką sałatką z rukoli, kaparów i oliwek.

Zobacz przepisy
na lato
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak po wietnamsku
- Deser z tapioką
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Musaka grecka
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Kurczak po tajsku
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1614 dni temu
Byłam sceptycznie nastawiona do tego przepisu ze względu na sok z limonki. Myślałam że to będzie za kwaśne/słodkie w połączeniu z avocado i cebulą. Cieszę się że jednak zaryzykowałam. Przepis jest banalnie prosty a przy tym bardzo smaczny. Połączenie składników jest idealne. Trafił do moich ulubionych :)
odpowiedz
1613 dni temu
Magdaleno, cieszymy się, że to zaryzykowanie okazało się strzałem w dziesiątkę i trafiło na listę ulubionych ;) Oby tak dalej w odkrywaniu kolejnych smaków. Polecamy całą naszą obszerną bazę przepisów!
4043 dni temu
Niezwykle proste i szybkie w wykonaniu danie... a do tego bardzo smaczne. Przegryzłam bułką z oliwkami (oczywiście tą z Lidla). :)
odpowiedz