Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Umytego i osuszonego łososia nacieramy odrobiną oliwy z oliwek i mieszanką z 1 płaskiej łyżeczki soli i ostrej papryki. Grillujemy z dwóch stron.
Awokado obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy posiekaną cebulę, świeżą kolendrę, sok z 2 limonek. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Rybę przekładamy na talerze i nakładamy po 1 łyżce salsy.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba z piekarnika
- Guacamole
- Makowiec japoński
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pierniki
- Makówki śląskie
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Przekąski sylwestrowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Łazanki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto na pierogi
- Ciasto marchewkowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Śledzie po kaszubsku
- Mini burgery
- Krokiety z mięsem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl


Komentarze (3)
1740 dni temu
Byłam sceptycznie nastawiona do tego przepisu ze względu na sok z limonki. Myślałam że to będzie za kwaśne/słodkie w połączeniu z avocado i cebulą. Cieszę się że jednak zaryzykowałam. Przepis jest banalnie prosty a przy tym bardzo smaczny. Połączenie składników jest idealne. Trafił do moich ulubionych :)
Odpowiedz
1740 dni temu
Magdaleno, cieszymy się, że to zaryzykowanie okazało się strzałem w dziesiątkę i trafiło na listę ulubionych ;) Oby tak dalej w odkrywaniu kolejnych smaków. Polecamy całą naszą obszerną bazę przepisów!
4170 dni temu
Niezwykle proste i szybkie w wykonaniu danie... a do tego bardzo smaczne. Przegryzłam bułką z oliwkami (oczywiście tą z Lidla). :)
Odpowiedz