Łososiowe fajitas
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Awokado rozgniatamy widelcem i przyprawiamy sokiem z limonki, solą i pieprzem. Papryczkę chilli drobno siekamy, pozostałe papryki kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w piórka.

Czosnek siekamy, łączymy z 2 łyżkami oliwy z oliwek, ostrą papryką, solą i pieprzem. Mieszanką nacieramy umytego i osuszonego łososia.

Rybę układamy na rozgrzanej patelni, smażymy z dwóch stron po kilka minut. Usmażoną rybę dzielimy na mniejsze kawałki. Na tej samej patelni rozgrzewamy pozostałą oliwę z oliwek i podsmażamy pokrojone warzywa.

Na drugiej, suchej patelni podgrzewamy tortille. Smarujemy je pastą z awokado i nakładamy podsmażone warzywa oraz kawałki łososia.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram