Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Awokado rozgniatamy widelcem i przyprawiamy sokiem z limonki, solą i pieprzem. Papryczkę chilli drobno siekamy, pozostałe papryki kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w piórka.
Czosnek siekamy, łączymy z 2 łyżkami oliwy z oliwek, ostrą papryką, solą i pieprzem. Mieszanką nacieramy umytego i osuszonego łososia.
Rybę układamy na rozgrzanej patelni, smażymy z dwóch stron po kilka minut. Usmażoną rybę dzielimy na mniejsze kawałki. Na tej samej patelni rozgrzewamy pozostałą oliwę z oliwek i podsmażamy pokrojone warzywa.
Na drugiej, suchej patelni podgrzewamy tortille. Smarujemy je pastą z awokado i nakładamy podsmażone warzywa oraz kawałki łososia.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Łosoś z salsą z truskawek
Niebanalne połączenie pieczonych kawałków łososia w miodowej glazurze z kolorową sałatką owocową i kawałkami sera.
Grillowany łosoś z salsą z awokado
Delikatne mięso z łososia podane z kawałkami dojrzałego awokado, cebuli i świeżą kolendrą nadającą wyjątkowy aromat.
Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli
Wyborna grillowana ryba przesiąknięta świeżą pomarańczową nutą, podawana z lekką sałatką z rukoli, kaparów i oliwek.
Dorada z grilla z sosem cytrynowym
Smażona na maśle dorada smakuje wyśmienicie w towarzystwie soku z cytryny i delikatnego, kremowego sosu na bazie wina.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wigilijny makowiec
- Sernik piernikowy
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kapusta z grochem
- Ciasto marchewkowe
- Przekąski sylwestrowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Piernik staropolski
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Wegańska ryba po grecku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)