Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Awokado rozgniatamy widelcem i przyprawiamy sokiem z limonki, solą i pieprzem. Papryczkę chilli drobno siekamy, pozostałe papryki kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w piórka.
Czosnek siekamy, łączymy z 2 łyżkami oliwy z oliwek, ostrą papryką, solą i pieprzem. Mieszanką nacieramy umytego i osuszonego łososia.
Rybę układamy na rozgrzanej patelni, smażymy z dwóch stron po kilka minut. Usmażoną rybę dzielimy na mniejsze kawałki. Na tej samej patelni rozgrzewamy pozostałą oliwę z oliwek i podsmażamy pokrojone warzywa.
Na drugiej, suchej patelni podgrzewamy tortille. Smarujemy je pastą z awokado i nakładamy podsmażone warzywa oraz kawałki łososia.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pierniki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Nuggetsy z kurczaka
- Domek z piernika
- Pistacjowy sernik baskijski
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Piernik świąteczny
- Ciasto na pierogi
- Krokiety z mięsem
- Sernik pistacjowy
- Uszka z grzybami
- Makówki śląskie
- Klasyczna sałatka grecka
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Burek ze szpinakiem
- Pieczona ryba po grecku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Makowiec japoński
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)