
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Awokado rozgniatamy widelcem i przyprawiamy sokiem z limonki, solą i pieprzem. Papryczkę chilli drobno siekamy, pozostałe papryki kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w piórka.
Czosnek siekamy, łączymy z 2 łyżkami oliwy z oliwek, ostrą papryką, solą i pieprzem. Mieszanką nacieramy umytego i osuszonego łososia.
Rybę układamy na rozgrzanej patelni, smażymy z dwóch stron po kilka minut. Usmażoną rybę dzielimy na mniejsze kawałki. Na tej samej patelni rozgrzewamy pozostałą oliwę z oliwek i podsmażamy pokrojone warzywa.
Na drugiej, suchej patelni podgrzewamy tortille. Smarujemy je pastą z awokado i nakładamy podsmażone warzywa oraz kawałki łososia.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Łosoś z salsą z truskawek
Niebanalne połączenie pieczonych kawałków łososia w miodowej glazurze z kolorową sałatką owocową i kawałkami sera.


Grillowany łosoś z salsą z awokado
Delikatne mięso z łososia podane z kawałkami dojrzałego awokado, cebuli i świeżą kolendrą nadającą wyjątkowy aromat.


Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli
Wyborna grillowana ryba przesiąknięta świeżą pomarańczową nutą, podawana z lekką sałatką z rukoli, kaparów i oliwek.

Dorada z grilla z sosem cytrynowym
Smażona na maśle dorada smakuje wyśmienicie w towarzystwie soku z cytryny i delikatnego, kremowego sosu na bazie wina.

Komentarze (0)