Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Skórę wypatroszonych, umytych i osuszonych pstrągów nacinamy w poprzek w 2-3 miejscach z każdej strony.
Pozostałe składniki, z wyjątkiem kolendry, miksujemy na jednolitą pastę, którą nacieramy ryby. Odstawiamy do lodówki na 30 minut.
Ryby grillujemy po kilka minut z każdej strony, następnie przekładamy na talerze i posypujemy odrobiną drobno posiekanej kolendry.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
Smakowity pstrąg przesiąknięty nutą cytrynową oraz aromatem świeżej szałwii, owinięty w delikatne plastry szynki.
Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką
Pyszna ryba podana na fasolce szparagowej otoczonej delikatną śmietanką z kawałkami chrupiących orzechów laskowych.
Dorsz w pesto
Delikatne kawałki filetów z dorsza posmarowane warstwą aromatycznego zielonego pesto i zapieczone z plastrami pomidorów.
Dorsz z chorizo i rozmarynem
Soczyste kawałki ryby upieczone z kiełbasą chorizo i świeżym rozmarynem. Proste danie o wyrafinowanym smaku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Domek z piernika
- Kutia
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kapusta z grochem
- Sernik piernikowy
- Przekąski sylwestrowe
- Świąteczne pierniczki
- Błyskawiczne pierniczki
- Uszka z grzybami
- Sałatka gyros
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2885 dni temu
Uklad Karol Okrasa Karol Okrasa
odpowiedz
3449 dni temu
Świetnie, że znalazłeś swój ulubiony przepis na pstrąga! :)
odpowiedz
3450 dni temu
Mój ulubiony sposób na pstrąga, pasta przepyszna! :)
odpowiedz