![Pomidorowy pstrąg z imbirem Pomidorowy pstrąg z imbirem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/cf35b10152c9-9a3312103f-pomidorowy_pstrag_960x540_2015.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Skórę wypatroszonych, umytych i osuszonych pstrągów nacinamy w poprzek w 2-3 miejscach z każdej strony.
Pozostałe składniki, z wyjątkiem kolendry, miksujemy na jednolitą pastę, którą nacieramy ryby. Odstawiamy do lodówki na 30 minut.
Ryby grillujemy po kilka minut z każdej strony, następnie przekładamy na talerze i posypujemy odrobiną drobno posiekanej kolendry.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
Smakowity pstrąg przesiąknięty nutą cytrynową oraz aromatem świeżej szałwii, owinięty w delikatne plastry szynki.
![Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d64e4c29f90a-c1e9ab89df-grillowany_pstrag_lososiowy_960x540_2015.webp)
Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką
Pyszna ryba podana na fasolce szparagowej otoczonej delikatną śmietanką z kawałkami chrupiących orzechów laskowych.
![Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/05c9d69c36f1-3a05357d1e-pstrag_lososiowy_960x540_2015.webp)
Dorsz w pesto
Delikatne kawałki filetów z dorsza posmarowane warstwą aromatycznego zielonego pesto i zapieczone z plastrami pomidorów.
![Dorsz w pesto](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/036b373faf9b-33829ebf86-dorsz_w_pesto_960x540_2015.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Dorsz z chorizo i rozmarynem
Soczyste kawałki ryby upieczone z kiełbasą chorizo i świeżym rozmarynem. Proste danie o wyrafinowanym smaku.
![Dorsz z chorizo i rozmarynem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/42695eda074e-e89d2f5b64-dorsz_z_chorizo_960x540_2015.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Łosoś w maku z sosem szmaragdowym
- Aromatyczny pstrąg pieczony w ziołach
- Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
- Aromatyczna konfitura pomarańczowa
- Pieczony ser brie z pieczarkami
- Filety z łososia z cukiniowym ragout (gęsty sos)
- Grillowany łosoś z salsą z awokado
- Makaron z pieczoną kaczką
- Jesiotr w sosie oliwkowym
- Łosoś smażony z zapiekanką z kalafiora z serem cheddar
- Łosoś w sosie kokosowo-limonkowym
- Łupacz z salsą pomidorową
- Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
- Herbata jabłkowo-cynamonowa
- Sałatka z kotlecikami z kalafiora
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
- Żurek z makaronem
- Pstrąg grillowany w papilotach
- Sałatka ze szparagami i serem pleśniowym Blu Fou
- Kiszone sałatki z warzyw na dwa sposoby
- Faszerowany bakłażan z kuskusem i migdałami
- Młoda kapusta z salsą z pomidorów
- Kurczak pieczony z kminkiem
- Strudel z jabłkami i makiem
- Kaczka konfit z konfiturą cebulową i purée z selera
- Miodowe szaszłyki z kurczaka i wątróbki
- Pizza rolls z burakami i fetą
- Babeczki marchewkowe z kremem lawendowym
- Szałwiowe medaliony z polędwiczek z grilla
- Kokosowo-limonkowa galaretka z liczi
Komentarze (3)
2744 dni temu
Uklad Karol Okrasa Karol Okrasa
odpowiedz
3308 dni temu
Świetnie, że znalazłeś swój ulubiony przepis na pstrąga! :)
odpowiedz
3309 dni temu
Mój ulubiony sposób na pstrąga, pasta przepyszna! :)
odpowiedz