Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Skórę wypatroszonych, umytych i osuszonych pstrągów nacinamy w poprzek w 2-3 miejscach z każdej strony.
Pozostałe składniki, z wyjątkiem kolendry, miksujemy na jednolitą pastę, którą nacieramy ryby. Odstawiamy do lodówki na 30 minut.
Ryby grillujemy po kilka minut z każdej strony, następnie przekładamy na talerze i posypujemy odrobiną drobno posiekanej kolendry.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
Smakowity pstrąg przesiąknięty nutą cytrynową oraz aromatem świeżej szałwii, owinięty w delikatne plastry szynki.
Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką
Pyszna ryba podana na fasolce szparagowej otoczonej delikatną śmietanką z kawałkami chrupiących orzechów laskowych.
Dorsz w pesto
Delikatne kawałki filetów z dorsza posmarowane warstwą aromatycznego zielonego pesto i zapieczone z plastrami pomidorów.
Dorsz z chorizo i rozmarynem
Soczyste kawałki ryby upieczone z kiełbasą chorizo i świeżym rozmarynem. Proste danie o wyrafinowanym smaku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Łosoś w maku z sosem szmaragdowym
- Aromatyczny pstrąg pieczony w ziołach
- Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
- Aromatyczna konfitura pomarańczowa
- Pieczony ser brie z pieczarkami
- Filety z łososia z cukiniowym ragout (gęsty sos)
- Grillowany łosoś z salsą z awokado
- Makaron z pieczoną kaczką
- Jesiotr w sosie oliwkowym
- Łosoś smażony z zapiekanką z kalafiora z serem cheddar
- Łosoś w sosie kokosowo-limonkowym
- Łupacz z salsą pomidorową
- Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
- Herbata jabłkowo-cynamonowa
- Sałatka z kotlecikami z kalafiora
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
- Żurek z makaronem
- Pstrąg grillowany w papilotach
- Sałatka ze szparagami i serem pleśniowym Blu Fou
- Kiszone sałatki z warzyw na dwa sposoby
- Faszerowany bakłażan z kuskusem i migdałami
- Młoda kapusta z salsą z pomidorów
- Kurczak pieczony z kminkiem
- Strudel z jabłkami i makiem
- Kaczka konfit z konfiturą cebulową i purée z selera
- Miodowe szaszłyki z kurczaka i wątróbki
- Pizza rolls z burakami i fetą
- Babeczki marchewkowe z kremem lawendowym
- Szałwiowe medaliony z polędwiczek z grilla
- Kokosowo-limonkowa galaretka z liczi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2861 dni temu
Uklad Karol Okrasa Karol Okrasa
odpowiedz
3426 dni temu
Świetnie, że znalazłeś swój ulubiony przepis na pstrąga! :)
odpowiedz
3427 dni temu
Mój ulubiony sposób na pstrąga, pasta przepyszna! :)
odpowiedz