Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 190°C
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: OBTACZAMY SKRZYDEŁKA W SUCHYCH SKŁADNIKACH
Mąkę, sól, pieprz i proszek do pieczenia (opcjonalnie) mieszamy w dużej misce. W tak przygotowanej mieszance obtaczamy kolejno skrzydełka kurczaka.
KROK 2: PIECZEMY SKRZYDEŁKA
Skrzydełka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut (po 15 minut z każdej strony) w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190°C.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Gruszkę razem ze skórką ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie składniki łączymy w miseczce.
Zobacz podobne
przepisy
Burger z kurczakiem i mozzarellą
Soczysty drobiowy filet i smakowite dodatki między połówkami chrupiącej bułki. Pyszny pomysł na lekki i sycący posiłek.
Kurczak z sałatką z cykorii i ziemniakami
Wypróbuj przepis na kurczaka inspirowany podróżami Karola! W lekkim sosie pomidorowym, z sałatką z cykorii i ziemniakami smakuje wyśmienicie.
Kurczak pieczony z warzywami na jednej blasze
Jedna blacha i wiele składników, których połączenie stworzy pełnowartościowy obiad dla całej rodziny! Z przepisem Kingi zaoszczędzisz czas i podasz najbliższym coś naprawdę pysznego. Sprawdź!
Burger wołowy z serem pleśniowym i gruszką
Połączenie mięsa i owoców? Na grilla będzie w sam raz! Przygotuj burgery z mięsem, serem pleśniowym i gruszką, a na pewno zaskoczysz swoich gości!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapki według Karola Okrasy
- Schab z szynką i salsą jabłkową
- Cynamonki z ciasta francuskiego – przepis
- Zupa z pomidorów i kopru włoskiego z posypką z grzanek i fety
- Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem
- Karidopita, czyli greckie ciasto orzechowe z kremem jogurtowym
- Jajka po rosyjsku
- Zapiekanka z mięsa mielonego z marchwią i serem owczym
- Tort bezowy z poziomkami
- Zapiekanka ziemniaczana
- Zapiekanka z wegańskim mielonym i warzywami
- Wegański zielony omlet z silken tofu
- Skrzydełka w stylu amerykańskim (buffalo wings) z sosem miodowo-musztardowym
- Pikantne curry z kurczakiem i ciecierzycą
- Chrupiące ziemniaczki z serem i salami
- Sałatka z makaronem i kurczakiem
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Szynka wieprzowa w panierce z pomidorowym ragout (gęsty sos) oraz gotowanymi brokułami
- Kremowa zupa pomidorowa z papryką
- Pulpety z królika na parze w sosie pomidorowym
- Blondie z nerkowcami i białą czekoladą
- Wiśniowy Sad
- Steki z kapusty
- Bezglutenowe ciasto śliwkowe
- Sałatka z bobu z pesto z prażonej dymki
- Pstrąg z grzybami
- Chutney z pomidorów i mango
- Ciasto z brzoskwiniami i borówkami
- Małe serniczki kawowe
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)