
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 190°C
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: OBTACZAMY SKRZYDEŁKA W SUCHYCH SKŁADNIKACH
Mąkę, sól, pieprz i proszek do pieczenia (opcjonalnie) mieszamy w dużej misce. W tak przygotowanej mieszance obtaczamy kolejno skrzydełka kurczaka.
KROK 2: PIECZEMY SKRZYDEŁKA
Skrzydełka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut (po 15 minut z każdej strony) w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190°C.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Gruszkę razem ze skórką ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie składniki łączymy w miseczce.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Piernik świąteczny
- Domek z piernika
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ryba po japońsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ryba z piekarnika
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makówki śląskie
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Śledź w oleju
- Sałatka gyros
- Guacamole
- Śledzie po kaszubsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)