
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Piersi kurczaka oczyszczamy, kroimy wzdłuż na pół. Oliwę mieszamy z ostrą i słodką papryką, solą i rozmarynem. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na 20 minut. Bułki kroimy na pół i układamy na rozgrzanym ruszcie wnętrzem do dołu. Lekko grillujemy i zdejmujemy z rusztu. Następnie na ruszcie układamy kawałki mięsa i grillujemy z dwóch stron po kilka minut, aż mięso się zarumieni. Spody bułek smarujemy musztardą, układamy mięso z kurczaka, dodajemy kilka listków świeżego szpinaku oraz po dwa plasterki mozzarelli.
Przykrywamy drugą połówką bułki.
Komentarze (6)
2951 dni temu
Wow super przepis :D. Nie wpadłem na to żeby do burgera dodać mozzarelle. Dodałem jeszcze podsmażaną cebule i pomidor.
odpowiedz
2969 dni temu
Artur, skład pieczywa można poznać w każdym z naszych sklepów. Jeśli masz problem z odnalezieniem informacji w sklepie, poproś o pomoc pracownika :)
odpowiedz
2970 dni temu
Czy bułki są "wypiekane" z ciasta głęboko mrożonego, a jeżeli tak, to czy znajduje się w nim propionian wapnia i sorbinian potasu?
odpowiedz
2972 dni temu
fi>
odpowiedz
2972 dni temu
Nigdzie nie potrafię znaleźć, jaki jest stosunek mąki żytniej do pszennej ? Znając obowiązujące przepisy równie dobrze może być pszennej 99%, a żytniej 1% i można ją w składzie podać. Chciałbym się tego dowiedzieć żeby być pewnym, że nazwa "fitness" nie jest tu przypadkowa.
odpowiedz
2408 dni temu
a co wg Ciebie oznacza że coś jest fitness?
zobacz wszystkie