Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozgrzany grill
- opcjonalnie: wykałaczki do burgerów
KROK 1: GRILLUJEMY BURGERY
Burgery skrapiamy oliwą i grillujemy ok. 4-5 minut z obu stron.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY BUŁKĘ Z AWOKADO
Awokado rozcinamy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestki. Miąższ oddzielamy od skórki za pomocą łyżki. Zaokrągloną górę jednej z połówek awokado delikatnie ścinamy, tak aby można ją było stabilnie położyć na talerzu.
KROK 3: WYPEŁNIAMY BUŁKĘ
Miejsce po pestce wypełniamy 2 łyżkami humusu. Na spodzie z awokado układamy burgera, grillowaną paprykę z zalewy, odkrojoną wcześniej część awokado oraz kiełki. Całość przykrywamy drugą połówką awokado. Posypujemy siemieniem lnianym. W środek każdego burgera wbijamy długą wykałaczkę do burgerów.
Zobacz podobne
przepisy
Wegetariańskie burgery z karmelizowaną cebulką
Postaw na klasykę kuchni inspirowanej Ameryką w bezmięsnej odsłonie – przygotuj wegetariańskie burgery z majonezem z awokado i karmelizowaną cebulką. Z przepisem Kingi to naprawdę proste!
Domowe pastrami
Długo wędzone, domowe pastrami z mięsa wołowego nada charakter każdej kanapce! Przygotuj je samodzielnie według przepisu Karola i podaj w burgerze inspirowanym kuchnią Ameryki!
Drożdżowe bułeczki do burgerów
Domowy burger smakuje jeszcze lepiej, kiedy go podasz z samodzielnie upieczonymi bułeczkami do burgerów.
Burgery rybne z sałatką coleslaw
Wypłyń na pełne morze smaków z przepisem Karola! Burgery rybne z sałatką coleslaw to świetny pomysł na szybki obiad lub imprezową przekąskę.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowane piersi kurczaka w marynacie jogurtowej
- Grillowane banany z sosem i lodami waniliowymi
- Fasolka szparagowa z kurkami i orzechami włoskimi
- Grillowana kukurydza
- Grillowany łosoś z salsą z awokado
- Meksykański hamburger
- Burger z kurczakiem i mozzarellą
- Kluski śląskie z jarmużem i wędzonym pstrągiem
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- Wegańskie brownie z fasoli
- Burgery z tofu
- Wegańska zupa pieczarkowa z czosnkiem
- Jogurt
- Śniadaniowe burrito z jajecznicą
- Bułeczki bolońskie
- Grillowany śledź z kaszą orkiszową i surówką z fenkułu
- Smażone pierogi z twarogiem, ziemniakami i kapustą
- KLASYCZNA KRUSZONKA I ZAPIEKANE BRZOSKWINIE
- Odwrócone ciasto pomarańczowe
- Ogórki w stylu kozackim
- GOFRY DROŻDŻOWE W STYLU BELGIJSKIM
- Lodowe babeczki
- Różowy makaron z burakami
- Sos słodko-kwaśny
- Marynata grillowa do mięsa drobiowego
- Domowe lody szparagowe
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Klopsiki z kurczaka z czerwoną kapustą
- Nowoczesna maczanka w azjatyckim stylu
- Chia parfait z domową granolą
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1194 dni temu
kasia brzazgoń
odpowiedz