zobacz film Wegański awokado burger

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • rozgrzany grill
  • opcjonalnie: wykałaczki do burgerów

KROK 1: GRILLUJEMY BURGERY

Burgery skrapiamy oliwą i grillujemy ok. 4-5 minut z obu stron.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY BUŁKĘ Z AWOKADO

Awokado rozcinamy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestki. Miąższ oddzielamy od skórki za pomocą łyżki. Zaokrągloną górę jednej z połówek awokado delikatnie ścinamy, tak aby można ją było stabilnie położyć na talerzu.

KROK 3: WYPEŁNIAMY BUŁKĘ

Miejsce po pestce wypełniamy 2 łyżkami humusu. Na spodzie z awokado układamy burgera, grillowaną paprykę z zalewy, odkrojoną wcześniej część awokado oraz kiełki. Całość przykrywamy drugą połówką awokado. Posypujemy siemieniem lnianym. W środek każdego burgera wbijamy długą wykałaczkę do burgerów.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • kasia brzazgoń kasia brzazgoń
    1246 dni temu
    kasia brzazgoń

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!