
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozgrzany grill
- opcjonalnie: wykałaczki do burgerów
KROK 1: GRILLUJEMY BURGERY
Burgery skrapiamy oliwą i grillujemy ok. 4-5 minut z obu stron.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY BUŁKĘ Z AWOKADO
Awokado rozcinamy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestki. Miąższ oddzielamy od skórki za pomocą łyżki. Zaokrągloną górę jednej z połówek awokado delikatnie ścinamy, tak aby można ją było stabilnie położyć na talerzu.
KROK 3: WYPEŁNIAMY BUŁKĘ
Miejsce po pestce wypełniamy 2 łyżkami humusu. Na spodzie z awokado układamy burgera, grillowaną paprykę z zalewy, odkrojoną wcześniej część awokado oraz kiełki. Całość przykrywamy drugą połówką awokado. Posypujemy siemieniem lnianym. W środek każdego burgera wbijamy długą wykałaczkę do burgerów.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pieczona ryba po grecku
- Sałatka gyros
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Krokiety z mięsem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Makówki śląskie
- Ryba po japońsku
- Uszka z grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Łazanki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pulpety w sosie pomidorowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1567 dni temu
kasia brzazgoń
Odpowiedz