![Wegański awokado burger Wegański awokado burger](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/5e6cd568aa50-6c025d6e26ba-LPL_przygotowanie_zdjec_na_www_KW17_Kinga_wegeburgery_1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozgrzany grill
- opcjonalnie: wykałaczki do burgerów
KROK 1: GRILLUJEMY BURGERY
Burgery skrapiamy oliwą i grillujemy ok. 4-5 minut z obu stron.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY BUŁKĘ Z AWOKADO
Awokado rozcinamy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestki. Miąższ oddzielamy od skórki za pomocą łyżki. Zaokrągloną górę jednej z połówek awokado delikatnie ścinamy, tak aby można ją było stabilnie położyć na talerzu.
KROK 3: WYPEŁNIAMY BUŁKĘ
Miejsce po pestce wypełniamy 2 łyżkami humusu. Na spodzie z awokado układamy burgera, grillowaną paprykę z zalewy, odkrojoną wcześniej część awokado oraz kiełki. Całość przykrywamy drugą połówką awokado. Posypujemy siemieniem lnianym. W środek każdego burgera wbijamy długą wykałaczkę do burgerów.
Zobacz podobne
przepisy
Wegetariańskie burgery z karmelizowaną cebulką
Postaw na klasykę kuchni inspirowanej Ameryką w bezmięsnej odsłonie – przygotuj wegetariańskie burgery z majonezem z awokado i karmelizowaną cebulką. Z przepisem Kingi to naprawdę proste!
![Wegetariańskie burgery z karmelizowaną cebulką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d2c28f68be83-a942d48d618e-KW27_Kinga_1250x750.webp)
Domowe pastrami
Długo wędzone, domowe pastrami z mięsa wołowego nada charakter każdej kanapce! Przygotuj je samodzielnie według przepisu Karola i podaj w burgerze inspirowanym kuchnią Ameryki!
![Domowe pastrami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e92bdcbaa957-c58fa80cf74c-KW42_2019_KAROL_OKRASA_DOMOWE_PASTRAMI_1250_700px.webp)
Drożdżowe bułeczki do burgerów
Domowy burger smakuje jeszcze lepiej, kiedy go podasz z samodzielnie upieczonymi bułeczkami do burgerów.
![Drożdżowe bułeczki do burgerów](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f3310850204d-a7f4e1ae9fba-PAWEL_BULECZKI_KW7_27907_210119_MS_210125_RGB_OK_1250x700.webp)
Burgery rybne z sałatką coleslaw
Wypłyń na pełne morze smaków z przepisem Karola! Burgery rybne z sałatką coleslaw to świetny pomysł na szybki obiad lub imprezową przekąskę.
![Burgery rybne z sałatką coleslaw](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/661e243e649c-32465dfd7f33-1250x700_KAROL_KW22_25944_BURGERY_RYBNE_15800_rgb_ok.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowane piersi kurczaka w marynacie jogurtowej
- Grillowane banany z sosem i lodami waniliowymi
- Fasolka szparagowa z kurkami i orzechami włoskimi
- Grillowana kukurydza
- Grillowany łosoś z salsą z awokado
- Meksykański hamburger
- Burger z kurczakiem i mozzarellą
- Kluski śląskie z jarmużem i wędzonym pstrągiem
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- Wegańskie brownie z fasoli
- Burgery z tofu
- Wegańska zupa pieczarkowa z czosnkiem
- Jogurt
- Śniadaniowe burrito z jajecznicą
- Bułeczki bolońskie
- Grillowany śledź z kaszą orkiszową i surówką z fenkułu
- Smażone pierogi z twarogiem, ziemniakami i kapustą
- KLASYCZNA KRUSZONKA I ZAPIEKANE BRZOSKWINIE
- Odwrócone ciasto pomarańczowe
- Ogórki w stylu kozackim
- GOFRY DROŻDŻOWE W STYLU BELGIJSKIM
- Lodowe babeczki
- Różowy makaron z burakami
- Sos słodko-kwaśny
- Marynata grillowa do mięsa drobiowego
- Domowe lody szparagowe
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Klopsiki z kurczaka z czerwoną kapustą
- Nowoczesna maczanka w azjatyckim stylu
- Chia parfait z domową granolą
Komentarze (1)
1117 dni temu
kasia brzazgoń
odpowiedz