Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- tarkę o drobnych oczkach
- papier do pieczenia
- blachę
Sposób przygotowania:
KROK 1: KROIMY I PODSMAŻAMY WARZYWA
Czosnek kroimy w cienkie plasterki, pół cebuli w pióra. W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę i czosnek na małym ogniu, aż się zeszkli.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS BARBECUE
Następnie dodajemy połowę konfitury po łyżce, cały czas podsmażając. Do cebuli zasmażonej z konfiturą wlewamy 4 łyżki sosu sojowego i mieszamy przez ok. 3 minuty. Po tym czasie dodajemy wodę, pulpę z pomidorów i skórkę z cytryny. Całość zagotowujemy, cały czas mieszając. Po zagotowaniu dodajemy pozostałą konfiturę i dalej gotując, mieszamy.
KROK 3: MARYNUJEMY I PIECZEMY SKRZYDEŁKA
Skrzydełka przekładamy do garnka z gotowym sosem BBQ i dokładnie mieszamy. Tak przygotowane mięso przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 40-45 minut.
KROK 4: PODAJEMY SKRZYDEŁKA
Gotowe skrzydełka przekładamy na talerz i ozdabiamy połową cytryny pokrojoną na cztery części oraz porwanymi na kawałki gałązkami kolendry.
Zobacz podobne
przepisy
Kurczak marynowany w miodzie z chłodnikiem i ziemniaczkami
Kurczak i ziemniaki? To nie musi być nudne! Soczyste mięso z pysznymi dodatkami to nowatorski sposób na klasyczny obiad.
Kurczak z curry i warzywami w sosie kokosowym
Aromatyczne, duszone mięso doprawione indyjskim curry i złamane kwasowością pomidorów. Do tego porcja warzyw i… gotowe!
Skrzydełka w stylu amerykańskim (buffalo wings) z sosem BBQ
Prawdziwie amerykańskie i prawdziwie chrupiące – to muszą być buffalo wings! Przygotujesz je niezwykle szybko. To doskonałe danie na obiad lub na wieczór ze znajomymi!
Skrzydełka w stylu amerykańskim (buffalo wings) z sosem miodowo-musztardowym
Prawdziwie amerykańskie i prawdziwie chrupiące – to muszą być buffalo wings! Przygotujesz je niezwykle szybko. To doskonałe danie na obiad lub na wieczór ze znajomymi!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Potrawka z wieprzowiny w cytrynach z przyprawami
- Kurczak w sojowej marynacie
- Kurczak z makaronem farfalle w sosie śmietanowo-czosnkowym
- Filet z dorsza z bobem i pieczarkami w sosie limonkowym
- Pieczone skrzydełka w pikantnym sosie klonowym
- Udka kurczaka z pieczonymi warzywami
- Lizaki z ksylitolu
- Kurczak z ananasem i sosem barbecue
- Budyń migdałowy z chia
- Pasta z awokado
- Makaron ryżowy z krewetkami
- Śródziemnomorski burger z paprykowym relishem
- Klopsiki z ciecierzycy w wegańskim sosie à la pieczeniowym
- Kalafior w jogurtowym sosie curry
- Przepis na pulpety w sosie pieczarkowym
- Kisiel z czerwonych owoców
- Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Gofry brownie z konfiturą pomarańczową
- Śląskie pieczonki z kociołka
- Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
- Serniczki na owsianym spodzie
- Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
- Faszerowana indyczka
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Pierożki z marcepanem, śliwkami i morelami
- Karp pieczony w cebuli
- Faworki z karpia
- Banoffee w słoiku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)