Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Truskawki oczyszczamy. 300 g miksujemy z maślanką. Z pozostałych truskawek odkrawamy 8 ładnych plasterków, resztę kroimy na drobną kostkę. Śmietanę ubijamy na sztywno.
Żółtka i cukier mieszamy w misce, a następnie ubijamy w gorącej kąpieli wodnej przez 3-5 minut na gęsty krem. Dodajemy maślankę z truskawkami i pokrojone w kostkę truskawki, mieszamy. Dodajemy śmietanę. Po jednym plasterku truskawki umieszczamy w foremkach do muffinów, zalewamy masą i wstawiamy na 1 godzinę do zamrażarki. Następnie w foremki wtykamy drewniane patyczki lub małe łyżeczki i ponownie wstawiamy do zamrażarki na kolejne 3 godziny do całkowitego zamrożenia. Przed podaniem wyjmujemy z foremek.
Zobacz podobne
przepisy
Sorbet z czarnej porzeczki z melisą cytrynową
Pyszne lodowe orzeźwienie na gorące dni: soczysty kolor i smak owocowego sorbetu połączony z delikatną nutą cytrynową.
Smoothie jagodowe z lodami waniliowymi
Połączenie owocowego musu ze smakiem lodów waniliowych tworzy orzeźwiający deser o idealnie kremowej konsystencji.
Szybki sorbet z owoców leśnych z posypką z limonki
Ekspresowy pomysł na orzeźwiający deser – smak owoców leśnych połączony z jogurtem naturalnym i kwaśną nutą limonki.
Lody truskawkowe z bazylią
Niebanalne połączenie słodkiego smaku soczystych truskawek oraz aromatycznej bazylii w postaci pysznych lodowych kulek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik piernikowy
- Świąteczne pierniczki
- Domek z piernika
- Sałatka gyros
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kompot z suszu z cytryną
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto na pierogi
- Wegańska ryba po grecku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pieczona ryba po grecku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kutia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
175 dni temu
Smaczne i proste, idealne na sezon truskawkowy. Ja dałam 75 g cukru.
odpowiedz
3292 dni temu
wow!
odpowiedz
3116 dni temu
fajne to i wowowe