Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Truskawki oczyszczamy. 300 g miksujemy z maślanką. Z pozostałych truskawek odkrawamy 8 ładnych plasterków, resztę kroimy na drobną kostkę. Śmietanę ubijamy na sztywno.
Żółtka i cukier mieszamy w misce, a następnie ubijamy w gorącej kąpieli wodnej przez 3-5 minut na gęsty krem. Dodajemy maślankę z truskawkami i pokrojone w kostkę truskawki, mieszamy. Dodajemy śmietanę. Po jednym plasterku truskawki umieszczamy w foremkach do muffinów, zalewamy masą i wstawiamy na 1 godzinę do zamrażarki. Następnie w foremki wtykamy drewniane patyczki lub małe łyżeczki i ponownie wstawiamy do zamrażarki na kolejne 3 godziny do całkowitego zamrożenia. Przed podaniem wyjmujemy z foremek.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Śledź w oleju
- Burek ze szpinakiem
- Makówki śląskie
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto na pierogi
- Ryba z piekarnika
- Sernik pistacjowy
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Makowiec japoński
- Ciasto marchewkowe
- Ryba po japońsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pieczona ryba po grecku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
491 dni temu
Smaczne i proste, idealne na sezon truskawkowy. Ja dałam 75 g cukru.
Odpowiedz
3609 dni temu
wow!
Odpowiedz
3433 dni temu
fajne to i wowowe