Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Truskawki oczyszczamy. 300 g miksujemy z maślanką. Z pozostałych truskawek odkrawamy 8 ładnych plasterków, resztę kroimy na drobną kostkę. Śmietanę ubijamy na sztywno.
Żółtka i cukier mieszamy w misce, a następnie ubijamy w gorącej kąpieli wodnej przez 3-5 minut na gęsty krem. Dodajemy maślankę z truskawkami i pokrojone w kostkę truskawki, mieszamy. Dodajemy śmietanę. Po jednym plasterku truskawki umieszczamy w foremkach do muffinów, zalewamy masą i wstawiamy na 1 godzinę do zamrażarki. Następnie w foremki wtykamy drewniane patyczki lub małe łyżeczki i ponownie wstawiamy do zamrażarki na kolejne 3 godziny do całkowitego zamrożenia. Przed podaniem wyjmujemy z foremek.
Zobacz podobne
przepisy
Sorbet z czarnej porzeczki z melisą cytrynową
Pyszne lodowe orzeźwienie na gorące dni: soczysty kolor i smak owocowego sorbetu połączony z delikatną nutą cytrynową.
Smoothie jagodowe z lodami waniliowymi
Połączenie owocowego musu ze smakiem lodów waniliowych tworzy orzeźwiający deser o idealnie kremowej konsystencji.
Szybki sorbet z owoców leśnych z posypką z limonki
Ekspresowy pomysł na orzeźwiający deser – smak owoców leśnych połączony z jogurtem naturalnym i kwaśną nutą limonki.
Lody truskawkowe z bazylią
Niebanalne połączenie słodkiego smaku soczystych truskawek oraz aromatycznej bazylii w postaci pysznych lodowych kulek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Krewetki w mleku kokosowym. Dla Niej.
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Zupa piwna z bekonem
- Kokosowy pudding ryżowy z mango
- Śródziemnomorska sałatka z serem i oliwkami
- Ostra zupa rybna z ryżem
- Chrupiąca ryba z ananasem i warzywami
- Szaszłyki z warzywami i ananasem
- Sorbet kiwi na patyku
- Placki ziemniaczane z purée ze świeżych truskawek
- Miętowe torciki z jagodami
- Strucla makowa
- Lody arbuzowe na patyku
- Tort bezowy ze śliwkami i malinami
- Sałatka z makaronem i kurczakiem
- Pieczone burgery z indyka
- Muffiny z owocami lasu
- Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki
- Sylwestrowe przekąski Karola Okrasy
- Pieczone jabłka
- 3 sposoby na kanapki z precli
- Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
- Pieczona cukinia z dressingiem z pepperoni
- Ogórki kiszone — przepis tradycyjny
- Chrupiące bułki faszerowane kiszoną kapustą
- Wegański strogonow z kurek
- Owsianka z żurawiną i świeżymi owocami
- Pulled pork na 2 sposoby: faszerowane bataty i kanapki
- Tort chałwowo-orzechowy
- Roladki ze schabu pod serowym beszamelem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
154 dni temu
Smaczne i proste, idealne na sezon truskawkowy. Ja dałam 75 g cukru.
odpowiedz
3271 dni temu
wow!
odpowiedz
3095 dni temu
fajne to i wowowe