Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • blender

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY PESTO

Wszystkie składniki pesto umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy na gładką masę.

Krok 2: GOTUJEMY MAKARON

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzając go, zachowujemy 2 łyżki wody, w której się gotował.

Krok 3: SMAŻYMY KURCZAKA Z WARZYWAMI

Kurczaka kroimy w cienkie paski, suszone pomidory w kostkę, a czosnek siekamy. Na patelni mocno rozgrzewamy oliwę. Dodajemy kurczaka i oregano, podsmażamy. Dorzucamy czosnek i mieszamy. Smażymy, aż kurczak się zarumieni. Doprawiamy solą i pieprzem.

Makaron przekładamy na patelnię. Dodajemy wodę po jego gotowaniu, suszone pomidory, pesto i szpinak. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 4: PODAJEMY MAKARON

Gotowe danie podajemy udekorowane orzechami włoskimi.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (13)

Avatar
  • Gość Gość
    31 dni temu
    Przepyszne danie. Raz na jakiś czas robię bo uwielbiamy 💚

    odpowiedz

  • karolk karolk
    76 dni temu
    Bardzo dobre danie - oczywiście dla każdego kto lubi pesto. Zamiast orzechów włoskich dałem słonecznik i było super!!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    142 dni temu
    Robione już kilka razy (z drobnymi modyfikacjami) i za każdym razem pyszne

    odpowiedz

  • Gość Gość
    171 dni temu
    przepyszne

    odpowiedz

  • Nina Nina
    280 dni temu
    Niesmaczne

    odpowiedz

  • Kaffka Kaffka
    303 dni temu
    Ile tej wody z gotowanego makaronu dac? Chyba nie 2 litry :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    303 dni temu
    Kaffka, tę informację znajdziesz w drugim kroku przepisu. Do smażenia makaronu dodajemy ok. 2 łyżki wody po jego gotowaniu.
  • Gość Gość
    398 dni temu
    Wygląda smaczne, ale jest mdłe!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    437 dni temu
    Czy można pesto z rukoli zastąpić pesto bazyliowym?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    437 dni temu
    Oczywiście! :)
  • Gość Gość
    610 dni temu
    Czym zastąpić syrop z agawy?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    610 dni temu
    Zastąp syropem klonowy lub miodem :)
  • Kinga Bałczewska Kinga Bałczewska
    667 dni temu
    Pychota

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram