Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Smażymy klopsiki
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Papryczkę chili oczyszczamy, pozbawiamy nasion i drobno siekamy. Oba składniki zagniatamy z mięsem mielonym, przyprawą 5 smaków i solą. Formujemy małe klopsiki. Podsmażamy na dużej patelni na gorącym oleju z wszystkich stron przez ok. 10 minut.
Krok 2: Przygotowujemy makaron
Makaron sojowy przekładamy do miski i zalewamy wrzącą wodą. Odstawiamy na 5 minut do spęcznienia. Kiełki myjemy, osączamy, wkładamy do miski i zalewamy wrzątkiem, pozostawiamy na 1 minutę. Odlewamy wrzątek i osączamy kiełki z wody. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w drobną kostkę.
Krok 3: Łączymy składniki dressingu
Czosnek obieramy i siekamy. Mieszamy z sokiem wyciśniętym z limonki, sosem chili i sosem sojowym.
Krok 4: Podajemy sałatkę
Makaron osączamy z wody i przecinamy na mniejsze kawałki nożyczkami. Mieszamy z kiełkami, papryką i dressingiem. Umieszczamy na talerzu lub w miseczkach. Klopsiki z mięsa mielonego osączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym i przekładamy na makaron. Podajemy posypane listkami kolendry.
Zobacz podobne
przepisy
Kapusta z klopsikami faszerowanymi serem
Zobacz, jak przygotować mięsne klopsiki nadziane serem! Podane ze smażoną kapustą z jabłkiem, będą doskonałym pomysłem na szybki obiad!
Ciabatta z wegańskimi klopsikami
Wegańskie klopsiki z soczewicy możesz podać z ciabattą na śniadanie lub jako dodatek do obiadu. Zobacz, jak je przygotować!
Zupa pomidorowa z ryżem i klopsikami jagnięcymi
Doskonała zupa pomidorowa z ryżem, klopsikami jagnięcymi oraz aromatycznym jogurtem ziołowym.
Zupa serowo-jarzynowa z klopsikami
Delikatny serowy krem na warzywnym bulionie. Mięsne klopsiki idealnie go uzupełniają.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą
- Makaron i szparagi w kremie z łososia
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
- Granita truskawkowa
- Frytki warzywne z trzema sosami
- Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
- Spaghetti cake
- Przecier ze świeżych owoców
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym
- Wytrawne muffinki
- Risotto czekoladowo-jabłkowe
- Makaron udon z kurczakiem hoisin
- Pizza na spodzie z kalafiora
- Kotleciki jagnięce
- Kalafior w cieście piwnym
- Zupa grzybowa z suszonych grzybów
- Nalewka z głogu
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Gulasz z sarny na winie z pieczarkami
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Ciastka pisanki
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
- Wieniec wielkanocny
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)