Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- ręcznik kuchenny
Krok 1: Gotujemy zupę z ryżem
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy z przyprawą arabską na gorącej oliwie przez 1 minutę. Dodajemy ryż, dusimy razem przez kolejną 1 minutę. Dolewamy bulion, dodajemy pomidory i lekko rozdrabniamy. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, zagotowujemy i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut. Ciecierzycę odcedzamy, płuczemy i osączamy. Dodajemy do zupy i gotujemy przez kolejne 5-8 minut, doprawiamy do smaku.
Krok 2: Przygotowujemy klopsiki
Cebulę i czosnek na klopsiki z mięsa mielonego obieramy i kroimy w drobną kostkę. Zagniatamy z mięsem mielonym i przyprawami – formujemy małe kulki. Smażymy na gorącej oliwie ze wszystkich stron na średnim ogniu przez 8-10 minut, aż będą złociste. Osączamy na papierze kuchennym.
Krok 3: Przygotowujemy jogurt ziołowy
Zioła myjemy, osuszamy. Czosnek obieramy i drobno siekamy z ziołami. Mieszamy z jogurtem i doprawiamy solą.
Przed podaniem klopsiki wkładamy do zupy, przekładamy do misek i podajemy z łyżką jogurtu ziołowego.
Zobacz podobne
przepisy
Kremowa zupa z pomidorów i pietruszki
Kusząca nie tylko smakiem, ale również zapachem i barwą, sycąca zupa łącząca pyszne pomidory z aromatem pietruszki.
Zupa z pomidorów i kopru włoskiego z posypką z grzanek i fety
Zupa w prawdziwie greckim stylu! Świetna alternatywa dla tradycyjnej pomidorówki, a zarazem doskonały pomysł na obiad.
Zupa rybna kokosowo-pomidorowa
Kokos z rybą idą w parze, więc dlaczego nie wykorzystać tego połączenia w zupie? Koniecznie musisz spróbować!
Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym
Łatwa i szybka w wykonaniu zupa pomidorowa z orientalnym akcentem w wykonaniu Moniki Mrozowskiej!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Przekąski sylwestrowe
- Sernik piernikowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pistacjowy sernik baskijski
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka gyros
- Ciasto marchewkowe
- Piernik staropolski
- Wigilijny makowiec
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ryba po japońsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2137 dni temu
Ja bym jednak ten ryż dodał na samym końcu osobno ugotowany, bo z tego przepisu wyszła strasznie gęsta breja. Gdybym dodał ryż na końcu zupa wyglądałaby jak z obrazka.
odpowiedz