Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- ręcznik kuchenny
Krok 1: Gotujemy zupę z ryżem
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy z przyprawą arabską na gorącej oliwie przez 1 minutę. Dodajemy ryż, dusimy razem przez kolejną 1 minutę. Dolewamy bulion, dodajemy pomidory i lekko rozdrabniamy. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, zagotowujemy i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut. Ciecierzycę odcedzamy, płuczemy i osączamy. Dodajemy do zupy i gotujemy przez kolejne 5-8 minut, doprawiamy do smaku.
Krok 2: Przygotowujemy klopsiki
Cebulę i czosnek na klopsiki z mięsa mielonego obieramy i kroimy w drobną kostkę. Zagniatamy z mięsem mielonym i przyprawami – formujemy małe kulki. Smażymy na gorącej oliwie ze wszystkich stron na średnim ogniu przez 8-10 minut, aż będą złociste. Osączamy na papierze kuchennym.
Krok 3: Przygotowujemy jogurt ziołowy
Zioła myjemy, osuszamy. Czosnek obieramy i drobno siekamy z ziołami. Mieszamy z jogurtem i doprawiamy solą.
Przed podaniem klopsiki wkładamy do zupy, przekładamy do misek i podajemy z łyżką jogurtu ziołowego.
Zobacz podobne
przepisy
Kremowa zupa z pomidorów i pietruszki
Kusząca nie tylko smakiem, ale również zapachem i barwą, sycąca zupa łącząca pyszne pomidory z aromatem pietruszki.
Zupa z pomidorów i kopru włoskiego z posypką z grzanek i fety
Zupa w prawdziwie greckim stylu! Świetna alternatywa dla tradycyjnej pomidorówki, a zarazem doskonały pomysł na obiad.
Zupa rybna kokosowo-pomidorowa
Kokos z rybą idą w parze, więc dlaczego nie wykorzystać tego połączenia w zupie? Koniecznie musisz spróbować!
Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym
Łatwa i szybka w wykonaniu zupa pomidorowa z orientalnym akcentem w wykonaniu Moniki Mrozowskiej!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Polędwiczki z suszonymi pomidorami
- Ostra zupa rybna z ryżem
- Cevapcici z ryżem w pomidorach
- Wieprzowina sauté w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
- Chinka z klopsikami, czyli orientalna zupa z makaronem i warzywami
- Polędwica wieprzowa ze szparagami w śmietanie
- Placki ziemniaczane z purée ze świeżych truskawek
- Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym
- Sałatka z makaronem i klopsikami
- Zupa pomidorowa z kiszoną kapustą
- Serbska zupa fasolowa
- Rosół z gęsi z warzywami
- Zupa jarzynowa z klopsikami
- Zupa koperkowa z klopsikami drobiowymi
- Kremowa zupa pomidorowa z papryką
- Dżem, konfitura i galaretka owocowa
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Crumble bars z rabarbarem i wiśniami
- Peklowany łosoś skandynawski – gravlax
- Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
- Makaroniki nadziewane czekoladą
- Migdałowe ciasto z jabłkami i konfiturą truskawkową
- Śledź w jabłkach
- Eskalopki z indyka w cieście francuskim z fetą i pieczoną papryką ze smażonymi brzoskwiniami
- Borówkowe semifreddo
- Łosoś w maku z sosem szmaragdowym
- Tort jogurtowy z owocami leśnymi
- Śmietankowe ciasto z owocami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2116 dni temu
Ja bym jednak ten ryż dodał na samym końcu osobno ugotowany, bo z tego przepisu wyszła strasznie gęsta breja. Gdybym dodał ryż na końcu zupa wyglądałaby jak z obrazka.
odpowiedz