Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- ręcznik papierowy
PRZYGOTOWANIE
Umyte filety z ryb dokładnie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego, kroimy na kawałki. Pokrojoną w piórka cebulę i paprykę pokrojoną w paski przesmażamy na oliwie z oliwek, następnie dodajemy posiekaną papryczkę chili. Całość smażymy razem przez chwilę, następnie dodajemy białe wytrawne wino lub bulion, odparowujemy. Zawartość patelni przelewamy do dużego rondla, dodajemy pomidory z puszki, mleczko kokosowe, koncentrat pomidorowy i wodę. Gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut. Po tym czasie dodajemy obrane i pokrojone w niezbyt dużą kostkę ziemniaki i całość gotujemy jeszcze około 10 minut (ziemniaki muszą zrobić się miękkie). Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Na sam koniec do zupy wkładamy kawałki filetów z ryb i gotujemy na małym ogniu jeszcze przez 4-5 minut (nie mieszamy, aby nie uszkodzić filetów!). Gotową zupę nalewamy na talerze, dekorujemy posiekaną kolendrą.
Zobacz podobne
przepisy
Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem
Orientalne składniki i niezwykle aromatyczne przyprawy tworzą potrawę o prawdziwie tajskim charakterze. Jest przepyszna!
Grochówka rybna
Poznaj nietypowy przepis Karola Okrasy na pyszną grochówkę z obsmażanym łososiem.
Zupa harira
Zupa w stylu marokańskim w interpretacji Karola Okrasy - niezapomniany rozgrzewający smak na chłodne dni!
Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym
Zupa o śródziemnomorskim klimacie sprawdzi się zarówno wiosną, jak i jesienią!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto na pierogi
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wigilijny makowiec
- Błyskawiczne pierniczki
- Ryba po japońsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Śledzie po kaszubsku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kapusta z grochem
- Piernik staropolski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
1203 dni temu
pyszna zupa, polecam
odpowiedz
2761 dni temu
Polecam Bataty zamiast ziemniaków i pastę curry do smaku. Pyszna zupa.
odpowiedz
2551 dni temu
Mam pytanie czy rybę dodajemy na sam koniec surowa?
2551 dni temu
Tak, rybę dodajemy surową i gotujemy zupę jeszcze około 5 minut :)
2993 dni temu
Ziemniaki w zupie stwardniały, zamiast się ugotować :-( Zupa do wyrzucenia...Dlaczego ???
odpowiedz
3211 dni temu
Bardzo dobra zupa, polecam do niej jeszcze kilka kropel sosu rybnego ( ale bez przesady ), który może i nie pachnie pięknie, ale nadaje smak :)
odpowiedz
3220 dni temu
Zupka dobra, na stałe wchodzi do naszego jadłospisu :) Zamiast kolendry dałam natkę pietruszki do zupy i do posypania na talerzu:) Faktycznie trzeba filety pokroić na kilku centymetrowe paski, cieńsze rozwalają się.
odpowiedz