Zupa rybna kokosowo-pomidorowa

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • ręcznik papierowy

PRZYGOTOWANIE

Umyte filety z ryb dokładnie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego, kroimy na kawałki. Pokrojoną w piórka cebulę i paprykę pokrojoną w paski przesmażamy na oliwie z oliwek, następnie dodajemy posiekaną papryczkę chili. Całość smażymy razem przez chwilę, następnie dodajemy białe wytrawne wino lub bulion, odparowujemy. Zawartość patelni przelewamy do dużego rondla, dodajemy pomidory z puszki, mleczko kokosowe, koncentrat pomidorowy i wodę. Gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut. Po tym czasie dodajemy obrane i pokrojone w niezbyt dużą kostkę ziemniaki i całość gotujemy jeszcze około 10 minut (ziemniaki muszą zrobić się miękkie). Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Na sam koniec do zupy wkładamy kawałki filetów z ryb i gotujemy na małym ogniu jeszcze przez 4-5 minut (nie mieszamy, aby nie uszkodzić filetów!). Gotową zupę nalewamy na talerze, dekorujemy posiekaną kolendrą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Karol Okrasa

Grochówka rybna

Poznaj nietypowy przepis Karola Okrasy na pyszną grochówkę z obsmażanym łososiem.

Grochówka rybna sticker MSC
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Karol Okrasa

Zupa harira

Zupa w stylu marokańskim w interpretacji Karola Okrasy - niezapomniany rozgrzewający smak na chłodne dni!

Zupa harira
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Karol Okrasa

Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym

Zupa o śródziemnomorskim klimacie sprawdzi się zarówno wiosną, jak i jesienią!

Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (7)

Avatar
  • Gość Gość
    1401 dni temu
    pyszna zupa, polecam

    odpowiedz

  • Niebuszewo Niebuszewo
    2959 dni temu
    Polecam Bataty zamiast ziemniaków i pastę curry do smaku. Pyszna zupa.

    odpowiedz

  • Goś Goś
    2749 dni temu
    Mam pytanie czy rybę dodajemy na sam koniec surowa?
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2749 dni temu
    Tak, rybę dodajemy surową i gotujemy zupę jeszcze około 5 minut :)
  • Gość Gość
    3191 dni temu
    Ziemniaki w zupie stwardniały, zamiast się ugotować :-( Zupa do wyrzucenia...Dlaczego ???

    odpowiedz

  • ~~Gosia~~ ~~Gosia~~
    3409 dni temu
    Bardzo dobra zupa, polecam do niej jeszcze kilka kropel sosu rybnego ( ale bez przesady ), który może i nie pachnie pięknie, ale nadaje smak :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3418 dni temu
    Zupka dobra, na stałe wchodzi do naszego jadłospisu :) Zamiast kolendry dałam natkę pietruszki do zupy i do posypania na talerzu:) Faktycznie trzeba filety pokroić na kilku centymetrowe paski, cieńsze rozwalają się.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!