Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- ręcznik papierowy
PRZYGOTOWANIE
Umyte filety z ryb dokładnie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego, kroimy na kawałki. Pokrojoną w piórka cebulę i paprykę pokrojoną w paski przesmażamy na oliwie z oliwek, następnie dodajemy posiekaną papryczkę chili. Całość smażymy razem przez chwilę, następnie dodajemy białe wytrawne wino lub bulion, odparowujemy. Zawartość patelni przelewamy do dużego rondla, dodajemy pomidory z puszki, mleczko kokosowe, koncentrat pomidorowy i wodę. Gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut. Po tym czasie dodajemy obrane i pokrojone w niezbyt dużą kostkę ziemniaki i całość gotujemy jeszcze około 10 minut (ziemniaki muszą zrobić się miękkie). Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Na sam koniec do zupy wkładamy kawałki filetów z ryb i gotujemy na małym ogniu jeszcze przez 4-5 minut (nie mieszamy, aby nie uszkodzić filetów!). Gotową zupę nalewamy na talerze, dekorujemy posiekaną kolendrą.
Zobacz podobne
przepisy
Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem
Orientalne składniki i niezwykle aromatyczne przyprawy tworzą potrawę o prawdziwie tajskim charakterze. Jest przepyszna!
Grochówka rybna
Poznaj nietypowy przepis Karola Okrasy na pyszną grochówkę z obsmażanym łososiem.
Zupa harira
Zupa w stylu marokańskim w interpretacji Karola Okrasy - niezapomniany rozgrzewający smak na chłodne dni!
Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym
Zupa o śródziemnomorskim klimacie sprawdzi się zarówno wiosną, jak i jesienią!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Krem z borowików z chrupiącymi grzankami
- Tortelloni z sosem pomidorowym
- Orientalny deser ryżowo-kokosowy z mango
- Piwne muffinki z malinami
- Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
- Łosoś z kremem musztardowym w chlebie pita
- Amarantusowa ratatouille z filetem jagnięcym
- Pascha czekoladowa
- Burgery z tofu
- Cukinia w cieście naleśnikowym
- Marynowane rzodkiewki i sałatka ziemniaczana
- Konfitura pomarańczowo-marchewkowa z imbirem
- Wegańskie kiełbaski z sałatką
- Wegańskie ciasto z rabarbarem
- Sałatka cezar z sosem majonezowym
- Brownie z chałwą
- Faworki trydenckie
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Sylwestrowe trufle kokosowe
- Karp w migdałach
- Piersi z kurczaka z szynką schwarzwaldzką
- Aromatyczna karkówka z grilla
- Cebulowe ciasto francuskie
- Szybki schab w pistacjach ze słodko-kwaśnymi warzywami
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Wykwintne roladki rybne
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Mielony serek twarogowy z tortillą
- Pesto z papryki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
1136 dni temu
pyszna zupa, polecam
odpowiedz
2694 dni temu
Polecam Bataty zamiast ziemniaków i pastę curry do smaku. Pyszna zupa.
odpowiedz
2484 dni temu
Mam pytanie czy rybę dodajemy na sam koniec surowa?
2483 dni temu
Tak, rybę dodajemy surową i gotujemy zupę jeszcze około 5 minut :)
2926 dni temu
Ziemniaki w zupie stwardniały, zamiast się ugotować :-( Zupa do wyrzucenia...Dlaczego ???
odpowiedz
3144 dni temu
Bardzo dobra zupa, polecam do niej jeszcze kilka kropel sosu rybnego ( ale bez przesady ), który może i nie pachnie pięknie, ale nadaje smak :)
odpowiedz
3153 dni temu
Zupka dobra, na stałe wchodzi do naszego jadłospisu :) Zamiast kolendry dałam natkę pietruszki do zupy i do posypania na talerzu:) Faktycznie trzeba filety pokroić na kilku centymetrowe paski, cieńsze rozwalają się.
odpowiedz