Zupa rybna kokosowo-pomidorowa

Dorota Wellman

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • ręcznik papierowy

PRZYGOTOWANIE

Umyte filety z ryb dokładnie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego, kroimy na kawałki. Pokrojoną w piórka cebulę i paprykę pokrojoną w paski przesmażamy na oliwie z oliwek, następnie dodajemy posiekaną papryczkę chili. Całość smażymy razem przez chwilę, następnie dodajemy białe wytrawne wino lub bulion, odparowujemy. Zawartość patelni przelewamy do dużego rondla, dodajemy pomidory z puszki, mleczko kokosowe, koncentrat pomidorowy i wodę. Gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut. Po tym czasie dodajemy obrane i pokrojone w niezbyt dużą kostkę ziemniaki i całość gotujemy jeszcze około 10 minut (ziemniaki muszą zrobić się miękkie). Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Na sam koniec do zupy wkładamy kawałki filetów z ryb i gotujemy na małym ogniu jeszcze przez 4-5 minut (nie mieszamy, aby nie uszkodzić filetów!). Gotową zupę nalewamy na talerze, dekorujemy posiekaną kolendrą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • Gość Gość
    1136 dni temu
    pyszna zupa, polecam

    odpowiedz

  • Niebuszewo Niebuszewo
    2694 dni temu
    Polecam Bataty zamiast ziemniaków i pastę curry do smaku. Pyszna zupa.

    odpowiedz

  • Goś Goś
    2484 dni temu
    Mam pytanie czy rybę dodajemy na sam koniec surowa?
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2483 dni temu
    Tak, rybę dodajemy surową i gotujemy zupę jeszcze około 5 minut :)
  • Gość Gość
    2926 dni temu
    Ziemniaki w zupie stwardniały, zamiast się ugotować :-( Zupa do wyrzucenia...Dlaczego ???

    odpowiedz

  • ~~Gosia~~ ~~Gosia~~
    3144 dni temu
    Bardzo dobra zupa, polecam do niej jeszcze kilka kropel sosu rybnego ( ale bez przesady ), który może i nie pachnie pięknie, ale nadaje smak :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3153 dni temu
    Zupka dobra, na stałe wchodzi do naszego jadłospisu :) Zamiast kolendry dałam natkę pietruszki do zupy i do posypania na talerzu:) Faktycznie trzeba filety pokroić na kilku centymetrowe paski, cieńsze rozwalają się.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!