Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- duży garnek
- patelnię
- palnik (opcjonalnie)
KROK 1
Cebulę i ząbek czosnku drobno siekamy. Groch moczymy przez kilka godzin i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotowujemy wywar rybny na bazie włoszczyzny.
KROK 2
W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Smażymy na niewielkim ogniu do zeszklenia. Wsypujemy paprykę, przez chwilę prażymy, mieszając. Dodajemy majeranek, podgrzewamy wszystkie składniki, po czym zalewamy pomidorami. Doprawiamy odrobiną skórki startej z cytryny oraz mielonym białym pieprzem. Co jakiś czas mieszając, gotujemy do zredukowania. Wlewamy wywar rybny, mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy ugotowany groch, gotujemy kilka minut na wolnym ogniu.
KROK 3
Łososia kroimy w grubą kostkę i odstawiamy, aby uzyskał temperaturę pokojową. Pokrojoną w cienkie plasterki kiełbasę smażymy z obydwu stron na odrobinie oleju. Kilka kawałków odkładamy na bok, resztę przekładamy do garnka z zupą.
Zupę zaprawiamy śmietanką. Przyprawiamy odrobiną skórki i soku z cytryny, solą oraz pieprzem. Gotujemy przez kilka minut i mieszamy z drobno posiekanym, świeżym koperkiem.
Na tej samej patelni, na której przygotowywaliśmy kiełbasę, podsmażamy kawałki łososia doprawione białym pieprzem. Przewracamy na drugą stronę lub opalamy z góry palnikiem. Łosoś powinien pozostać lekko surowy w środku.
Zupę nakładamy na talerz. Podajemy z kawałkami ryby i chrupiącymi plasterkami kiełbasy. Dekorujemy natką pietruszki.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Grochówka wojskowa
Klasyczna grochówka w wojskowym wydaniu! Musisz jej spróbować.
Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem
Orientalne składniki i niezwykle aromatyczne przyprawy tworzą potrawę o prawdziwie tajskim charakterze. Jest przepyszna!
Pikantna zupa z soczewicą i królikiem
Wyjątkowe połączenie delikatnego mięsa, pożywnej soczewicy i ostrych dodatków. Ta zupa z pewnością Cię zachwyci!
Pikantna zupa tajska z krewetkami
Lekka, prosta, pikantna, pełna aromatycznych przypraw – taka jest zarówno kuchnia tajska, jak i zupa według przepisu Okrasy!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kompot z suszu z cytryną
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wigilijny makowiec
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ryba po japońsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sernik piernikowy
- Domek z piernika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierniki
- Śledzie po kaszubsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)