Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- duży garnek
- patelnię
- palnik (opcjonalnie)
KROK 1
Cebulę i ząbek czosnku drobno siekamy. Groch moczymy przez kilka godzin i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotowujemy wywar rybny na bazie włoszczyzny.
KROK 2
W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Smażymy na niewielkim ogniu do zeszklenia. Wsypujemy paprykę, przez chwilę prażymy, mieszając. Dodajemy majeranek, podgrzewamy wszystkie składniki, po czym zalewamy pomidorami. Doprawiamy odrobiną skórki startej z cytryny oraz mielonym białym pieprzem. Co jakiś czas mieszając, gotujemy do zredukowania. Wlewamy wywar rybny, mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy ugotowany groch, gotujemy kilka minut na wolnym ogniu.
KROK 3
Łososia kroimy w grubą kostkę i odstawiamy, aby uzyskał temperaturę pokojową. Pokrojoną w cienkie plasterki kiełbasę smażymy z obydwu stron na odrobinie oleju. Kilka kawałków odkładamy na bok, resztę przekładamy do garnka z zupą.
Zupę zaprawiamy śmietanką. Przyprawiamy odrobiną skórki i soku z cytryny, solą oraz pieprzem. Gotujemy przez kilka minut i mieszamy z drobno posiekanym, świeżym koperkiem.
Na tej samej patelni, na której przygotowywaliśmy kiełbasę, podsmażamy kawałki łososia doprawione białym pieprzem. Przewracamy na drugą stronę lub opalamy z góry palnikiem. Łosoś powinien pozostać lekko surowy w środku.
Zupę nakładamy na talerz. Podajemy z kawałkami ryby i chrupiącymi plasterkami kiełbasy. Dekorujemy natką pietruszki.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Grochówka wojskowa
Klasyczna grochówka w wojskowym wydaniu! Musisz jej spróbować.
Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem
Orientalne składniki i niezwykle aromatyczne przyprawy tworzą potrawę o prawdziwie tajskim charakterze. Jest przepyszna!
Pikantna zupa z soczewicą i królikiem
Wyjątkowe połączenie delikatnego mięsa, pożywnej soczewicy i ostrych dodatków. Ta zupa z pewnością Cię zachwyci!
Pikantna zupa tajska z krewetkami
Lekka, prosta, pikantna, pełna aromatycznych przypraw – taka jest zarówno kuchnia tajska, jak i zupa według przepisu Okrasy!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Smażona wieprzowina z czosnkiem, szpinakiem i ciecierzycą
- Okoń morski z grilla z masłem musztardowym, ziemniakami z grilla i z pesto bazyliowym
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Indyk w sosie czekoladowym
- Schab ze śliwką z grillowanymi batatami
- Minipizza z kabanosami
- Smażone jajka w bezglutenowej panierce z sałatką z buraków
- Krem z gotowanym indykiem
- Pulled pork
- Tatar na dwa sposoby
- Kartacze z mięsem
- Zwijane zrazy wołowe
- Kotlety mielone z purée
- KANAPKA SELEROWA Z PESTO Z RUKOLI
- PASTA Z PIECZONEGO DORSZA
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Pieczony sandacz z cebulą i kaparami
- Brzoskwinie grillowane w miodowym masełku
- Makaron z serem burrata
- Kanapka z suszonymi owocami
- Lody figowe
- Tagliatelle z kurczakiem
- Lizaki w kształcie reniferków
- Fudge z kolorowymi drażetkami
- Wieniec wielkanocny
- Wegańskie faworki
- Zielona zupa z bekonem
- Dorada faszerowana pastą pomidorową z ryżem i ogórkiem
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Warzywna terrina
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)