Kapusta z klopsikami faszerowanymi serem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1: PODSMAŻAMY KAPUSTĘ

Kapustę oczyszczamy. Usuwamy zewnętrzne liście i głąb. Kapustę kroimy poprzecznie na paski o szerokości 1 cm. Podsmażamy na gorącym oleju na dużej patelni przez około 5-7 minut, aż będzie miękka.

KROK 2: DOPRAWIAMY KAPUSTĘ

Cebulę i jabłka obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Całość dodajemy do kapusty i krótko podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy bulion i sok jabłkowy. Dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut do miękkości.

KROK 3: SMAŻYMY KLOPSY

Bułkę moczymy w ciepłej wodzie. Ser kroimy na 12 kostek. Cebulę obieramy i siekamy. Zagniatamy z wyciśniętą bułką, mielonym mięsem, musztardą, jajkiem, solą i pieprzem, w razie potrzeby dodajemy trochę bułki tartej. Dzielimy na 12 porcji i z każdej formujemy klopsika z kostką ementalera w środku. Podsmażamy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron przez 8 minut, a następnie dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez kolejne 5-7 minut. Podajemy z kapustą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Karol Okrasa

Kopytka razowe ze smażoną kiszoną kapustą

Spróbuj kopytek z dodatkiem mąki razowej. Wyjątkowego smaku nadaje im smażona kapusta kiszona z lekko słodką nutą.

Kopytka razowe ze smażoną kiszoną kapustą

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Smażony dorsz z kapustą i pomarańczami

Spróbuj dorsza w niecodziennym połączeniu. Z kapustą z pomarańczami i guacamole.

Smażony dorsz z kapustą i pomarańczami sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Pulpeciki wieprzowo-wołowe w sosie azjatyckim

Przygotuj się na egzotyczne pulpeciki w azjatyckim sosie z mleczkiem kokosowym, imbirem i pomidorami.

Pulpeciki wieprzowo-wołowe w sosie azjatyckim

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (2)

Avatar
  • Edyta Edyta
    2794 dni temu
    Pycha! Robiłam z młodą kapustą w sezonie. Klopsiki niestety się rozkleiły i ser wypływał, może dlatego że robiłam z samej wołowiny. Ale kompozycja smakowa super ;-)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2883 dni temu
    mniam

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!