Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PODSMAŻAMY KAPUSTĘ
Kapustę oczyszczamy. Usuwamy zewnętrzne liście i głąb. Kapustę kroimy poprzecznie na paski o szerokości 1 cm. Podsmażamy na gorącym oleju na dużej patelni przez około 5-7 minut, aż będzie miękka.
KROK 2: DOPRAWIAMY KAPUSTĘ
Cebulę i jabłka obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Całość dodajemy do kapusty i krótko podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy bulion i sok jabłkowy. Dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut do miękkości.
KROK 3: SMAŻYMY KLOPSY
Bułkę moczymy w ciepłej wodzie. Ser kroimy na 12 kostek. Cebulę obieramy i siekamy. Zagniatamy z wyciśniętą bułką, mielonym mięsem, musztardą, jajkiem, solą i pieprzem, w razie potrzeby dodajemy trochę bułki tartej. Dzielimy na 12 porcji i z każdej formujemy klopsika z kostką ementalera w środku. Podsmażamy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron przez 8 minut, a następnie dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez kolejne 5-7 minut. Podajemy z kapustą.
Zobacz podobne
przepisy
Kopytka razowe ze smażoną kiszoną kapustą
Spróbuj kopytek z dodatkiem mąki razowej. Wyjątkowego smaku nadaje im smażona kapusta kiszona z lekko słodką nutą.
Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
Jeśli znudziły Ci się już ryby smażone, koniecznie wypróbuj przepis Okrasy na jesiotra parzonego w maśle!
Smażony dorsz z kapustą i pomarańczami
Spróbuj dorsza w niecodziennym połączeniu. Z kapustą z pomarańczami i guacamole.
Pulpeciki wieprzowo-wołowe w sosie azjatyckim
Przygotuj się na egzotyczne pulpeciki w azjatyckim sosie z mleczkiem kokosowym, imbirem i pomidorami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Trufle czekoladowo-malinowe na patyczkach
- Indyk w pesto
- Smażone klopsiki wieprzowe z surówką z warzyw i świeżym imbirem
- Zupa serowo-jarzynowa z klopsikami
- Tortellini z sosem szpinakowym i boczkiem
- Kotlety mielone z karpia
- Falafel w chlebie pita
- Ciabatta z wegańskimi klopsikami
- Pollo con pimiento (pieczony kurczak z papryką i warzywami)
- Owsianka na mleku
- Karp w domowym sosie teriyaki z porem i sezamem
- Zupa pomidorowa z bazylią
- Faszerowane papryki na Halloween
- Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą
- Klopsiki z ciecierzycy w wegańskim sosie à la pieczeniowym
- Wegański budyń z marakują
- Mazurek marchewkowy
- Forszmak
- Wegańskie gofry dyniowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Lody o smaku słonego karmelu
- Zapiekanka ziemniaczana z łososiem
- Szparagi w sosie beszamelowym
- Pieczona łopatka w kremowym sosie grzybowym
- Herbaciana rolada z mlecznym kremem
- Dyniowe tortellini z masłem ze szczypiorkiem i ementalerem
- Curry wegańskie z papają i orzechami nerkowca
- Szaszłyki z karkówki w marynacie orzechowej z gruszkami i sałatką z rukoli
- Dal z czerwonej soczewicy
- Sok z czarnego bzu – przepis, właściwości, zastosowanie
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2571 dni temu
Pycha! Robiłam z młodą kapustą w sezonie. Klopsiki niestety się rozkleiły i ser wypływał, może dlatego że robiłam z samej wołowiny. Ale kompozycja smakowa super ;-)
odpowiedz
2661 dni temu
mniam
odpowiedz