![Kapusta z klopsikami faszerowanymi serem Kapusta z klopsikami faszerowanymi serem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/17d8914c5bde-ac192d85604d-Spitzkohlpfanne.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PODSMAŻAMY KAPUSTĘ
Kapustę oczyszczamy. Usuwamy zewnętrzne liście i głąb. Kapustę kroimy poprzecznie na paski o szerokości 1 cm. Podsmażamy na gorącym oleju na dużej patelni przez około 5-7 minut, aż będzie miękka.
KROK 2: DOPRAWIAMY KAPUSTĘ
Cebulę i jabłka obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Całość dodajemy do kapusty i krótko podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy bulion i sok jabłkowy. Dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut do miękkości.
KROK 3: SMAŻYMY KLOPSY
Bułkę moczymy w ciepłej wodzie. Ser kroimy na 12 kostek. Cebulę obieramy i siekamy. Zagniatamy z wyciśniętą bułką, mielonym mięsem, musztardą, jajkiem, solą i pieprzem, w razie potrzeby dodajemy trochę bułki tartej. Dzielimy na 12 porcji i z każdej formujemy klopsika z kostką ementalera w środku. Podsmażamy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron przez 8 minut, a następnie dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez kolejne 5-7 minut. Podajemy z kapustą.
Zobacz podobne
przepisy
Kopytka razowe ze smażoną kiszoną kapustą
Spróbuj kopytek z dodatkiem mąki razowej. Wyjątkowego smaku nadaje im smażona kapusta kiszona z lekko słodką nutą.
![Kopytka razowe ze smażoną kiszoną kapustą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5ccc51ac7c4b-49d92452c8d4-14 ZIEMNIAK_kopytka_razowe_1250x700.webp)
Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
Jeśli znudziły Ci się już ryby smażone, koniecznie wypróbuj przepis Okrasy na jesiotra parzonego w maśle!
![Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1ee42fff8f51-1c3aa5be314c-1250x700_jesiotr_BS.webp)
Smażony dorsz z kapustą i pomarańczami
Spróbuj dorsza w niecodziennym połączeniu. Z kapustą z pomarańczami i guacamole.
![Smażony dorsz z kapustą i pomarańczami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/14c61e93c7b6-c1d561a014f1-Gebratener-Kabeljau.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Pulpeciki wieprzowo-wołowe w sosie azjatyckim
Przygotuj się na egzotyczne pulpeciki w azjatyckim sosie z mleczkiem kokosowym, imbirem i pomidorami.
![Pulpeciki wieprzowo-wołowe w sosie azjatyckim](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d8101bee5e93-580fc88931-Pascal_pulpeciki_wieprz-wol_KW_06_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Trufle czekoladowo-malinowe na patyczkach
- Indyk w pesto
- Smażone klopsiki wieprzowe z surówką z warzyw i świeżym imbirem
- Zupa serowo-jarzynowa z klopsikami
- Tortellini z sosem szpinakowym i boczkiem
- Kotlety mielone z karpia
- Falafel w chlebie pita
- Ciabatta z wegańskimi klopsikami
- Pollo con pimiento (pieczony kurczak z papryką i warzywami)
- Owsianka na mleku
- Karp w domowym sosie teriyaki z porem i sezamem
- Zupa pomidorowa z bazylią
- Faszerowane papryki na Halloween
- Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą
- Klopsiki z ciecierzycy w wegańskim sosie à la pieczeniowym
- Wegański budyń z marakują
- Mazurek marchewkowy
- Forszmak
- Wegańskie gofry dyniowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Lody o smaku słonego karmelu
- Zapiekanka ziemniaczana z łososiem
- Szparagi w sosie beszamelowym
- Pieczona łopatka w kremowym sosie grzybowym
- Herbaciana rolada z mlecznym kremem
- Dyniowe tortellini z masłem ze szczypiorkiem i ementalerem
- Curry wegańskie z papają i orzechami nerkowca
- Szaszłyki z karkówki w marynacie orzechowej z gruszkami i sałatką z rukoli
- Dal z czerwonej soczewicy
- Sok z czarnego bzu – przepis, właściwości, zastosowanie
Komentarze (2)
2454 dni temu
Pycha! Robiłam z młodą kapustą w sezonie. Klopsiki niestety się rozkleiły i ser wypływał, może dlatego że robiłam z samej wołowiny. Ale kompozycja smakowa super ;-)
odpowiedz
2543 dni temu
mniam
odpowiedz