
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Doprawiamy jesiotra
Oczyszczone filety z jesiotra, bez skóry myjemy, osuszamy, doprawiamy pieprzem i skórką otartą z limonki. Odstawiamy w chłodne miejsce na 10 minut.
Krok 2: Przygotowujemy rybę
Masło rozpuszczamy na patelni, dorzucamy rozgniecione 2 ząbki czosnku, liść laurowy i ziele angielskie. Chwilę smażymy, następnie wlewamy sok z kiszonej kapusty. Do tak przygotowanego wywaru wkładamy jesiotra. Przykrywamy i dusimy na minimalnym ogniu lub zagotowujemy delikatnie. Wyłączamy i zostawiamy rybę w wywarze na 20-25 minut.
Krok 3: Smażymy dynię z kapustą
Dynię kroimy na cienkie plastry. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy dynię razem z cebulą i posiekanym ząbkiem czosnku. Dodajemy posiekaną kapustę i wszystko razem chwilę smażymy. Doprawiamy miodem, sokiem z limonki i posiekaną kolendrą.
Krok 4: Podajemy jesiotra
Podsmażoną dynię przekładamy na talerz, układamy na niej kawałki jesiotra i ozdabiamy kilkoma listkami świeżej kolendry.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Przekąski sylwestrowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Makowiec japoński
- Spaghetti carbonara
- Łazanki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pierniki
- Mini burgery
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Boczek pieczony
- Ciasto na pierogi
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Burek ze szpinakiem
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka gyros
- Ciasto marchewkowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (4)
1126 dni temu
Przepis jest niedokończony. Jako nowicjuszka w kuchni nie wiem co zrobić po kroku 3
Odpowiedz
1125 dni temu
Faktycznie umknął nam krok 4, czyli podanie ryby, przepis został już uzupełniony. Bardzo dziękujemy za czujność i powodzenia w gotowaniu :)
2509 dni temu
Cześć, jaka inna ryba, łatwiej dostępna najlepiej zastąpi Jesiotra? Nigdy go nie jadłam, nie mam porównania :-) dorsz, pstrąg, sola?
Odpowiedz
2509 dni temu
Dorsz będzie tutaj pasował :)