Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Doprawiamy jesiotra
Oczyszczone filety z jesiotra, bez skóry myjemy, osuszamy, doprawiamy pieprzem i skórką otartą z limonki. Odstawiamy w chłodne miejsce na 10 minut.
Krok 2: Przygotowujemy rybę
Masło rozpuszczamy na patelni, dorzucamy rozgniecione 2 ząbki czosnku, liść laurowy i ziele angielskie. Chwilę smażymy, następnie wlewamy sok z kiszonej kapusty. Do tak przygotowanego wywaru wkładamy jesiotra. Przykrywamy i dusimy na minimalnym ogniu lub zagotowujemy delikatnie. Wyłączamy i zostawiamy rybę w wywarze na 20-25 minut.
Krok 3: Smażymy dynię z kapustą
Dynię kroimy na cienkie plastry. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy dynię razem z cebulą i posiekanym ząbkiem czosnku. Dodajemy posiekaną kapustę i wszystko razem chwilę smażymy. Doprawiamy miodem, sokiem z limonki i posiekaną kolendrą.
Krok 4: Podajemy jesiotra
Podsmażoną dynię przekładamy na talerz, układamy na niej kawałki jesiotra i ozdabiamy kilkoma listkami świeżej kolendry.
Zobacz podobne
przepisy
Śledź świeży pieczony
Śledź w nowej odsłonie – marynowany w ziołach, a następnie upieczony i podany z ciemnym pieczywem oraz świeżą sałatą.
Kurek w ziołach
Doskonały pomysł na rybne danie – tuszki z kurka przyprawione ziołami i podane z bagietką oraz sałatą skuszą każdego!
Jesiotr w sosie oliwkowym
Rozpływająca się w ustach pyszna ryba w delikatnej panierce, podana ze śmietanowym sosem z zielonych oliwek.
Zupa rybna kokosowo-pomidorowa
Kokos z rybą idą w parze, więc dlaczego nie wykorzystać tego połączenia w zupie? Koniecznie musisz spróbować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chlebek mięsny
- Kanapki na śniadanie
- Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Orzechowa caponata z pieczonym dorszem
- Indyk w sosie czekoladowym
- Naleśniki z cheddarem i suszonymi pomidorami
- Pierogi z truskawkami i śliwkami
- Placki z selera
- Pikantne smoothie z kaki
- Jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
- Dwie pasty na kanapki
- Cukinia w cieście naleśnikowym
- Wegeburgery z orientalnym sosem śliwkowym
- Filet z dorsza pod orzechową kruszonką
- Pierogi z mięsem
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Pizza rzymska
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Hummus grzybowy
- DESER SZAMPAŃSKI
- Palia w cytrynach
- Wieniec wielkanocny
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Ciastka pisanki
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Risotto z groszkiem — przepis rodem z Wenecji
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
795 dni temu
Przepis jest niedokończony. Jako nowicjuszka w kuchni nie wiem co zrobić po kroku 3
odpowiedz
794 dni temu
Faktycznie umknął nam krok 4, czyli podanie ryby, przepis został już uzupełniony. Bardzo dziękujemy za czujność i powodzenia w gotowaniu :)
2177 dni temu
Cześć, jaka inna ryba, łatwiej dostępna najlepiej zastąpi Jesiotra? Nigdy go nie jadłam, nie mam porównania :-) dorsz, pstrąg, sola?
odpowiedz
2177 dni temu
Dorsz będzie tutaj pasował :)