Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Gałązki tymianku ocieramy w dłoniach, by oddzielić listki od gałązek. Listki rozmarynu drobno siekamy.
Rybę myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny, nacieramy ziołami i pozostawiamy w lodówce (pod przykryciem) co najmniej na 30 minut. Smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron.
Podajemy z bagietką i zieloną sałatą.
Zobacz podobne
przepisy
Sum w śmietanie
Pyszne kawałki gotowanego suma podawane z ciepłym sosem śmietanowym wzbogaconym aromatem chrzanu oraz natką pietruszki.
Śledź świeży pieczony
Śledź w nowej odsłonie – marynowany w ziołach, a następnie upieczony i podany z ciemnym pieczywem oraz świeżą sałatą.
Amur – przepis na pikantne frytki rybne
Ciekawa wariacja na temat znanej na całym świecie przekąski… Tym razem nie ziemniaczanej, a rybnej. Czas na frytki!
Jesiotr w sosie oliwkowym
Rozpływająca się w ustach pyszna ryba w delikatnej panierce, podana ze śmietanowym sosem z zielonych oliwek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
- Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
- Kurczak curry z ananasem
- Pieczony kurczak z ziołami prowansalskimi i cytryną
- Schab pieczony z ziołami z sosem pieczarkowym i kapustą
- Pieczony ser brie z pieczarkami
- Przepiórka w musztardzie i pomarańczach
- Szaszłyki z grzybami i cukinią w marynacie czosnkowej
- Paluszki rybne z łososia z sałatką z ogórka
- Zupa grzybowa z lubczykiem i prażonymi ziarnami dyni
- Śledź świeży pieczony
- Szaszłyki z łososia z warzywami
- Klopsiki z jagnięciny z dipem z sera koziego
- Francuskie ptysie serowe
- Papryka faszerowana kaszą i warzywami
- Klasyczne croquetas z szynką serrano
- Pizza z tortilli
- Kanapkowe szaszłyki
- Kisiel gryczany z sosem miodowo-cytrynowym
- Krem z dyni z chrupiącą kaszą gryczaną
- Stek ze schabu z dzika z miętą i tymiankiem
- Klasyczna jajecznica
- Słońce z ciasta francuskiego z serem camembert
- Purée z pieczonych ziemniaków
- Herbata imbirowo-pomarańczowa
- Zupa z zielonych szparagów z kiełkami i twarogiem
- Racuchy bez drożdży ze śliwkami
- Grzyby marynowane
- Pieczona makrela w chlebku pita
- Sałatka z pieczonych buraków z sosem z pędów sosny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3288 dni temu
Witam. Czy upieczona w ten sposób w piekarniku ( bez tłuszczu ) będzie równie smaczna ?
odpowiedz
3286 dni temu
Z pewnością będzie smaczna, daj znać, czy Tobie smakowała!