
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Gałązki tymianku ocieramy w dłoniach, by oddzielić listki od gałązek. Listki rozmarynu drobno siekamy.
Rybę myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny, nacieramy ziołami i pozostawiamy w lodówce (pod przykryciem) co najmniej na 30 minut. Smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron.
Podajemy z bagietką i zieloną sałatą.
Zobacz podobne
przepisy
Sum w śmietanie
Pyszne kawałki gotowanego suma podawane z ciepłym sosem śmietanowym wzbogaconym aromatem chrzanu oraz natką pietruszki.

Śledź świeży pieczony
Śledź w nowej odsłonie – marynowany w ziołach, a następnie upieczony i podany z ciemnym pieczywem oraz świeżą sałatą.

Pikantne frytki rybne z amura
Ciekawa wariacja na temat znanej na całym świecie przekąski… Tym razem nie ziemniaczanej, a rybnej. Czas na frytki!

Jesiotr w sosie oliwkowym
Rozpływająca się w ustach pyszna ryba w delikatnej panierce, podana ze śmietanowym sosem z zielonych oliwek.

Komentarze (2)
2755 dni temu
Witam. Czy upieczona w ten sposób w piekarniku ( bez tłuszczu ) będzie równie smaczna ?
odpowiedz
2753 dni temu
Z pewnością będzie smaczna, daj znać, czy Tobie smakowała!
zobacz wszystkie