
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Umytą rybę kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy na małym ogniu w bulionie mniej więcej około 15 minut. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy chrzan, dolewamy śmietankę. Mieszamy do zgęstnienia. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem. Dodajemy połowę natki. Kawałki ugotowanej ryby układamy na talerzu, polewamy ciepłym sosem.
Zobacz podobne
przepisy
Śledź świeży pieczony
Śledź w nowej odsłonie – marynowany w ziołach, a następnie upieczony i podany z ciemnym pieczywem oraz świeżą sałatą.

Kurek w ziołach
Doskonały pomysł na rybne danie – tuszki z kurka przyprawione ziołami i podane z bagietką oraz sałatą skuszą każdego!

Tołpyga w jajecznicy
Smażony filet z tołpygi przygotowany w niebanalny, a jednocześnie prosty i szybki sposób – w połączeniu z jajecznicą.

Jesiotr w sosie oliwkowym
Rozpływająca się w ustach pyszna ryba w delikatnej panierce, podana ze śmietanowym sosem z zielonych oliwek.

Komentarze (5)
1455 dni temu
Z czym podawać? Z ryżem pasuje?
odpowiedz
1454 dni temu
Oczywiście, do tego dania pasuje zarówno ryż, kasza jak i ziemniaki :)
1828 dni temu
no wiadomo że z pietruszki - jest w składnikach
odpowiedz
1937 dni temu
dodajemy połowę natki, jakiej?
odpowiedz
1828 dni temu
no wiadomo że z pietruszki - jest w składnikach
zobacz wszystkie