Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Umytą rybę kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy na małym ogniu w bulionie mniej więcej około 15 minut. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy chrzan, dolewamy śmietankę. Mieszamy do zgęstnienia. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Kawałki ugotowanej ryby układamy na talerzu, polewamy ciepłym sosem.
Zobacz podobne
przepisy
Śledź świeży pieczony
Śledź w nowej odsłonie – marynowany w ziołach, a następnie upieczony i podany z ciemnym pieczywem oraz świeżą sałatą.
Kurek w ziołach
Doskonały pomysł na rybne danie – tuszki z kurka przyprawione ziołami i podane z bagietką oraz sałatą skuszą każdego!
Tołpyga w jajecznicy
Smażony filet z tołpygi przygotowany w niebanalny, a jednocześnie prosty i szybki sposób – w połączeniu z jajecznicą.
Jesiotr w sosie oliwkowym
Rozpływająca się w ustach pyszna ryba w delikatnej panierce, podana ze śmietanowym sosem z zielonych oliwek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Śledzie po kaszubsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sernik krakowski
- Ciasto marchewkowe
- Sernik piernikowy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Uszka z grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto na pierogi
- Wigilijny makowiec
- Pierogi z kapustą i grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
2874 dni temu
Z czym podawać? Z ryżem pasuje?
odpowiedz
2873 dni temu
Oczywiście, do tego dania pasuje zarówno ryż, kasza jak i ziemniaki :)
3247 dni temu
no wiadomo że z pietruszki - jest w składnikach
odpowiedz
3356 dni temu
dodajemy połowę natki, jakiej?
odpowiedz
3247 dni temu
no wiadomo że z pietruszki - jest w składnikach