Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Śledzie myjemy, suszymy. Ząbki czosnku bardzo drobno siekamy, rozcieramy w miseczce z dodatkiem soli, a następnie łączymy z posiekaną papryczką chili i pozostałymi składnikami marynaty. Mieszamy. W tak przygotowanej marynacie umieszczamy śledzie. Marynujemy minimum 1 godzinę. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem, układamy na niej śledzie. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez 10-15 minut. Podajemy z ciemnym pieczywem i misą sałaty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pieczona ryba po grecku
- Klasyczna sałatka grecka
- Sernik pistacjowy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Świąteczne pierniczki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Kutia
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Przekąski sylwestrowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Makowiec japoński
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto marchewkowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Boczek pieczony
- Sałatka gyros
- Ciasto na pierogi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)