Śledź świeży pieczony

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Śledzie myjemy, suszymy. Ząbki czosnku bardzo drobno siekamy, rozcieramy w miseczce z dodatkiem soli, a następnie łączymy z posiekaną papryczką chili i pozostałymi składnikami marynaty. Mieszamy. W tak przygotowanej marynacie umieszczamy śledzie. Marynujemy minimum 1 godzinę. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem, układamy na niej śledzie. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez 10-15 minut. Podajemy z ciemnym pieczywem i misą sałaty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Kurek w ziołach

Doskonały pomysł na rybne danie – tuszki z kurka przyprawione ziołami i podane z bagietką oraz sałatą skuszą każdego!

Kurek w ziołach

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 2 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Tołpyga w jajecznicy

Smażony filet z tołpygi przygotowany w niebanalny, a jednocześnie prosty i szybki sposób – w połączeniu z jajecznicą.

Tołpyga w jajecznicy

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 5 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Amur – przepis na pikantne frytki rybne

Ciekawa wariacja na temat znanej na całym świecie przekąski… Tym razem nie ziemniaczanej, a rybnej. Czas na frytki!

Amur – przepis na pikantne frytki rybne

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 5 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Jesiotr w sosie oliwkowym

Rozpływająca się w ustach pyszna ryba w delikatnej panierce, podana ze śmietanowym sosem z zielonych oliwek.

Jesiotr w sosie oliwkowym

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 5 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!