Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Śledzie myjemy, suszymy. Ząbki czosnku bardzo drobno siekamy, rozcieramy w miseczce z dodatkiem soli, a następnie łączymy z posiekaną papryczką chili i pozostałymi składnikami marynaty. Mieszamy. W tak przygotowanej marynacie umieszczamy śledzie. Marynujemy minimum 1 godzinę. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem, układamy na niej śledzie. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez 10-15 minut. Podajemy z ciemnym pieczywem i misą sałaty.
Zobacz podobne
przepisy
Kurek w ziołach
Doskonały pomysł na rybne danie – tuszki z kurka przyprawione ziołami i podane z bagietką oraz sałatą skuszą każdego!
Tołpyga w jajecznicy
Smażony filet z tołpygi przygotowany w niebanalny, a jednocześnie prosty i szybki sposób – w połączeniu z jajecznicą.
Amur – przepis na pikantne frytki rybne
Ciekawa wariacja na temat znanej na całym świecie przekąski… Tym razem nie ziemniaczanej, a rybnej. Czas na frytki!
Jesiotr w sosie oliwkowym
Rozpływająca się w ustach pyszna ryba w delikatnej panierce, podana ze śmietanowym sosem z zielonych oliwek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Piernik staropolski
- Świąteczne pierniczki
- Ryba po japońsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wigilijny makowiec
- Wegańska ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Kutia
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kapusta z grochem
- Pierniki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)