Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Śledzie myjemy, suszymy. Ząbki czosnku bardzo drobno siekamy, rozcieramy w miseczce z dodatkiem soli, a następnie łączymy z posiekaną papryczką chili i pozostałymi składnikami marynaty. Mieszamy. W tak przygotowanej marynacie umieszczamy śledzie. Marynujemy minimum 1 godzinę. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem, układamy na niej śledzie. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez 10-15 minut. Podajemy z ciemnym pieczywem i misą sałaty.
Zobacz podobne
przepisy
Kurek w ziołach
Doskonały pomysł na rybne danie – tuszki z kurka przyprawione ziołami i podane z bagietką oraz sałatą skuszą każdego!
Tołpyga w jajecznicy
Smażony filet z tołpygi przygotowany w niebanalny, a jednocześnie prosty i szybki sposób – w połączeniu z jajecznicą.
Pikantne frytki rybne z amura
Ciekawa wariacja na temat znanej na całym świecie przekąski… Tym razem nie ziemniaczanej, a rybnej. Czas na frytki!
Jesiotr w sosie oliwkowym
Rozpływająca się w ustach pyszna ryba w delikatnej panierce, podana ze śmietanowym sosem z zielonych oliwek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym
- Pieczony kurczak z ziołami prowansalskimi i cytryną
- Spaghetti z klopsikami
- Lasagne z mozzarellą, dynią i suszonymi pomidorami
- Kurczak z farszem z żytniego chleba i rozmarynem
- Kurek w ziołach
- Kaczka na chrupiąco z karmelizowanymi jabłkami
- Tiramisu ze śliwkami
- Filet z kurczaka w ziołach z gratin z warzyw
- Zupa gulaszowa z młodą kapustą i pomidorami
- Kurczak z brokułami i boczniakami z woka
- Uda kurczaka duszone w herbacie z rumem
- Orkiszowe pierogi ruskie
- Pikantny schab pieczony w boczku
- Sznycle z indyka z kapustą i kumkwatem
Komentarze (0)