Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Rybę myjemy, osuszamy, oprószamy solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Na patelnię wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek, podsmażamy do zeszklenia. Dodajemy bulion, chwilę gotujemy, dodajemy koncentrat, posiekane oliwki i śmietanę. Miksujemy. Rybę obtaczamy w mące, smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Polewamy sosem.
Zobacz podobne
przepisy
Śledź świeży pieczony
Śledź w nowej odsłonie – marynowany w ziołach, a następnie upieczony i podany z ciemnym pieczywem oraz świeżą sałatą.
Kurek w ziołach
Doskonały pomysł na rybne danie – tuszki z kurka przyprawione ziołami i podane z bagietką oraz sałatą skuszą każdego!
Tołpyga w jajecznicy
Smażony filet z tołpygi przygotowany w niebanalny, a jednocześnie prosty i szybki sposób – w połączeniu z jajecznicą.
Amur – przepis na pikantne frytki rybne
Ciekawa wariacja na temat znanej na całym świecie przekąski… Tym razem nie ziemniaczanej, a rybnej. Czas na frytki!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wigilijny makowiec
- Ciasto marchewkowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Domek z piernika
- Ryba po japońsku
- Kapusta z grochem
- Pieczona ryba po grecku
- Sałatka gyros
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sernik krakowski
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto na pierogi
- Świąteczne pierniczki
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)