Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Rybę myjemy, osuszamy, oprószamy solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Na patelnię wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek, podsmażamy do zeszklenia. Dodajemy bulion, chwilę gotujemy, dodajemy koncentrat, posiekane oliwki i śmietanę. Miksujemy. Rybę obtaczamy w mące, smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Polewamy sosem.
Zobacz podobne
przepisy
Śledź świeży pieczony
Śledź w nowej odsłonie – marynowany w ziołach, a następnie upieczony i podany z ciemnym pieczywem oraz świeżą sałatą.
Kurek w ziołach
Doskonały pomysł na rybne danie – tuszki z kurka przyprawione ziołami i podane z bagietką oraz sałatą skuszą każdego!
Tołpyga w jajecznicy
Smażony filet z tołpygi przygotowany w niebanalny, a jednocześnie prosty i szybki sposób – w połączeniu z jajecznicą.
Pikantne frytki rybne z amura
Ciekawa wariacja na temat znanej na całym świecie przekąski… Tym razem nie ziemniaczanej, a rybnej. Czas na frytki!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Łosoś w maku z sosem szmaragdowym
- Zapiekane naleśniki z serkiem waniliowym i rodzynkami
- Filet z łososia z kaszą jęczmienną i kremem z kalafiora
- Świąteczny karp w ziołowej panierce
- Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli
- Pomidorowy pstrąg z imbirem
- Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką
- Makaron i szparagi w kremie z łososia
- Sałatka z rzodkiewki ze smażonymi kawałkami sera camembert
- Pyszny duet dorsza z groszkiem
- Łupacz z salsą pomidorową
- Minipizze z fetą i oliwkami
- Pasta pomidorowa
- Pizza bianca z kurkami
- Panierowana mozzarella
Komentarze (0)