Dania główne - Ryba w sosie - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Halibut w beszamelu z duszonym porem
Delikatna ryba w klasycznym sosie beszamelowym z dodatkiem duszonego pora i musztardy dijon. Proste i niesamowicie smaczne połączenie, którego musisz spróbować!
Jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
Zobacz, jak po mistrzowsku przygotować delikatnego jesiotra! Jego smak doskonale podkreśla soczewica i sos grzybowy.
Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
Roladki z gładzicy z delikatnym nadzieniem krabowym, w aromatycznym sosie to propozycja dla miłośników ryb i owoców morza.
Dorsz pieczony z sosem piwnym i szpinakiem
Jak przyrządzić dorsza? Karol przygotował wersję z sosem piwnym i szpinakiem. Wypróbuj koniecznie!
Łosoś w orientalnej marynacie
Przygotuj smacznego łososia w orientalnej marynacie – ostrym imbirem, słodkim miodem i słonym sosem sojowym!
Tajski łosoś curry w mleczku kokosowym
Curry to jedna z najsłynniejszych potraw kuchni azjatyckiej. Wypróbuj tajską wersję dania!
Indyjski łosoś w sosie słodko-kwaśnym
Aromatyczne przyprawy, ryż basmati i chlebek naan - rozsmakuj się w kuchni indyjskiej!
Łosoś z woka w sosie słodko-kwaśnym
Przygotuj niezwykłe danie kuchni chińskiej! Oryginalny przepis na łososia według szefa chińskiej restauracji!
Papiloty z dorsza
Przygotuj dorsza w papilotach - z koprem włoskim, marchewką, kalafiorem. Pyszny sposób na rybę Darka Kuźniaka!
Łosoś w sosie kokosowo-limonkowym
Łosoś pachnący Azją - z mlekiem kokosowym, limonką, świeżym imbirem i kolendrą.
Łosoś z kaparami i sosem musztardowym
Obiad w 30 minut? Sięgnij po pyszny przepis Doroty na łososia dla zapracowanych!
Filet z dorsza z bobem i pieczarkami w sosie limonkowym
Pieczona ryba skąpana w aromatycznym sosie z dodatkiem warzyw. Wyjątkowy smak Tajlandii w polskim wydaniu!
Ryba w sosie – przepis na każdy dzień
Ile gatunków ryb, tyle pomysłów na ich przyrządzenie. W poszukiwaniu tego właściwego naprawdę jest z czego wybierać! W Kuchni Lidla znajdziecie przepisy zarówno na rybę smażoną, jak i rybę z piekarnika, każdą serwowaną w sosie, z salsą albo innymi aromatycznymi dodatkami. Klasykiem pozostaje oczywiście ryba w sosie śmietanowym, serowym bądź w sosie śmietanowo-koperkowym czy śmietanowo-serowym. Jak widać, łączeniu smaków nie ma końca! Odważcie się zatem na więcej z przepisami Kuchni Lidla i przygotujcie:
- rybę w sosie koperkowym: łosoś z sosem koperkowym, kaszą jęczmienną, surówką z czerwonej kapusty, herbatka malinowa
- rybę w sosie pomidorowym: dorada pieczona na grillu z grillowanym ananasem i sosem ze świeżych pomidorów
- rybę w sosie chrzanowym: sum w śmietanie
- rybę w sosie cytrynowym: dorada z grilla z sosem cytrynowym lub łosoś w sosie cytrynowym
- rybę w sosie greckim: pieczona ryba po grecku
- rybę w sosie szpinakowym: mintaj z sosem bordelaise
- rybę w sosie musztardowym: łosoś z kaparami i sosem musztardowym
- rybę w sosie curry: tajski łosoś curry w mleczku kokosowym
- rybę w sosie grzybowym: jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
A gdy nie macie możliwości ich przyrządzenia, spróbujcie poszukać podobnych produktów i przygotujcie z nich potrawy. Poza sezonem grzybowym warto więc skosztować ryby w sosie pieczarkowym, a z kolei na przełomie lata i jesieni – ryby w sosie kurkowym. Jeśli natomiast nie przepadacie za szpinakiem, to zróbcie rybę w sosie brokułowym. Zwolennikom kuchni azjatyckiej oprócz curry przypaść do gustu powinna również ryba w sosie słodko-kwaśnym. A wszystkim tym, którzy mają akurat ochotę na proste i nieskomplikowane danie, polecić trzeba po prostu rybę w sosie porowym lub beszamelowym. Czasami najprostsze pomysły są najlepsze i zasada ta sprawdza się także w sztuce kulinarnej.