Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
KROK 1
Obraną marchew i koper włoski kroimy w cienkie paski. Smażymy na rozgrzanym maśle około 4 minut. Zalewamy śmietanką, dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz sok wyciśnięty z ćwiartki cytryny. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy. Gotujemy na niewielkim ogniu około 3 minut, aż sos zgęstnieje.
KROK 2
Brokuł i kalafior dzielimy na małe różyczki. Na dużym kawałku papieru do pieczenia układamy oczyszczonego, osuszonego dorsza i warzywa. Polewamy przygotowanym sosem śmietanowym.
KROK 3
Rybę z dodatkami zawijamy w papier do pieczenia, nadając mu kształt cukierka (papilot). Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na około 10-12 minut.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Pyszny duet dorsza z groszkiem
Niezwykłe połączenie delikatnej ryby i charakternego sosu groszkowego.
Dorsz z pesto pietruszkowym z bakłażanem z duszonymi ziemniakami w pomidorach
Autorska wariacja Karola Okrasy na temat słynnego portugalskiego bacalao. Spróbuj dorsza w nowej odsłonie!
Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
Doskonały w smaku dorsz z kremowym sosem chrzanowym, owinięty chrupiącymi plastrami szynki.
Dorsz w razowej panierce z sałatką z brokułów i paprykową salsą
Jedzmy ryby! Zwłaszcza w tak pysznym wydaniu. Wypróbuj pełen zdrowia przepis na dorsza w towarzystwie warzyw.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Dorsz z pesto limonkowym i pieczoną cykorią
- Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
- Pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem curry
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Podpłomyki z koprem włoskim i brzoskwinią
- Torcik serowy à la tiramisu
- Smażony dorsz z kapustą i pomarańczami
- Pieczona ryba po grecku
- Zapiekanka warzywna
- Ryba pieczona w ziołowym pesto
- Filety rybne z pikantną salsą pomidorową
- Świąteczna sałatka z pieczonym kalafiorem
- Piernik z marchwi
- GRILLOWANY KURCZAK À LA BRUSCHETTA
- Grillowany łosoś z kalafiorem
- Indyk caprese
- Pieczone gołąbki z sosem musztardowym
- Biała kiełbasa nadziewana śliwkami z grilla
- Słodka pizza owocowa
- Kluski śląskie z jarmużem i wędzonym pstrągiem
- Pizza z czekoladą
- Sok „Zielony Detoks”
- Masło kasztanowe
- Sałatka z kaszą gryczaną, pieczarkami i czerwoną fasolą
- Makaron z sosem brzoskwiniowo-pomidorowym
- Mus jabłkowo-pigwowy z serkiem waniliowym
- Tarta z czerstwego pieczywa
- Chili sin carne con tofu
- Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
- Walentynkowe ravioli z burakiem i fetą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
2541 dni temu
Bardzo ciekawy pomysł z zawinięciem w cukierek. Rybka wyszła przepysznie, do tego słodka śmietana zmieszana z sokiem z cytryny dały niesamowity efekt. Polecam za smak i oryginalną formę :)
odpowiedz
2810 dni temu
bardzo dobra ryba wyszła z tego przepisu, papier do pieczenia daje efekt między rybą pieczoną a duszoną co bardzo mi pasowało.
odpowiedz
2952 dni temu
Zgadzam się, warzywa zostały zbyt twarde. Poza tym danie pyszne :)
odpowiedz
3181 dni temu
brokuł i kalafior są surowe, co za tym idzie jadalne. trzeba je wcześniej podgotować
odpowiedz
3181 dni temu
Nie ma potrzeby, by wcześniej podgotowywać warzywa. Chyba że nie przepadamy za chrupiącymi :)
2810 dni temu
o kto lubi, ja często jem kalafiora na surowo i uważam że jest smaczniejszy w tej formie niż gotowany :)