Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Filety z dorsza myjemy i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Doprawiamy niewielką ilością soli, pieprzu, sokiem z cytryny.Plastry szynki kroimy w paski. Filety owijamy plastrerkami szynki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego niewielką ilością oleju rzepakowego. Chrzan przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt, doprawiamy niewielką ilością soli i pieprzu. Na wierzch filetów dorsza owiniętych szynką wykładamy sos chrzanowy. Rybę pieczemy około 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Po wyjęciu wykładamy na talerz i posypujemy posiekanym koperkiem.

 

 

Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!