Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Przygotowujemy pomidory
Pomidory myjemy, kroimy na pół i pozbawiamy pestek. Połówki pomidorów kroimy w drobną kostkę.
KROK 2: Kroimy składniki salsy
Dymki i papryczki chili kroimy w krążki. Kolendrę myjemy, otrząsamy do sucha, listki obrywamy i siekamy. Miąższ awokado kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z połową soku z limonki.
KROK 3: Doprawiamy salsę
Przygotowane składniki mieszamy ze skórką otartą z limonki i doprawiamy do smaku solą. Schładzamy w lodówce.
KROK 4: Smażymy rybę
Filety rybne myjemy, osuszamy i doprawiamy pozostałym sokiem z limonki, solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju, w zależności od grubości przez 2-3 minuty z każdej strony. Podajemy z salsą.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Dorsz pieczony z sosem piwnym i szpinakiem
Jak przyrządzić dorsza? Karol przygotował wersję z sosem piwnym i szpinakiem. Wypróbuj koniecznie!
Dorsz czarny na szpinaku
Szybki pomysł na obiad – dorsz czarny, podany z blanszowanym szpinakiem z prażonymi płatkami migdałowymi.
Papiloty z dorsza
Przygotuj dorsza w papilotach - z koprem włoskim, marchewką, kalafiorem. Pyszny sposób na rybę Darka Kuźniaka!
Pyszny duet dorsza z groszkiem
Niezwykłe połączenie delikatnej ryby i charakternego sosu groszkowego.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Żeberka ostro pikantne
- Owocowe koszyczki z ciasta francuskiego
- Kotlety z tuńczyka z limonkową salsą
- Łosoś z kaparami i sosem musztardowym
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Zupa miso z warzywami i tofu
- Szybkie tortille z salsą z brzoskwiń
- Makaron razowy z sosem serowo-brokułowym
- Zupa z groszku i pomarańczy z grzankami z cebulką
- Spaghetti z pikantnym sosem pomidorowym i krewetkami
- Kalafiorowa zupa krem
- Halibut na parze z sosem paprykowym
- Gnocchi własnej roboty
- Obiad jednoblaszkowy
- Miodowy kurczak w stylu koreańskim
- Sałatka z pomelo
- Korzenna zupa dyniowa ze świata magii i czarodziejów
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Dżem z włoskich śliwek
- Placuszki ziemniaczane
- Razowa pizza kresowa z pieczonymi warzywami i ziołowym pesto
- Pieczone udka z kurczaka z cytryną, miodem i zapiekanymi ziemniakami
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Marynowane pieczarki w słoiku
- Frozen bites o smaku matchy i mango
- Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami
- Gofry szpinakowe z wędzonym łososiem
- Krewetki tygrysie z makaronem typu wstążki, sosem pomidorowym i ajwarem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)