
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Przygotowujemy pomidory
Pomidory myjemy, kroimy na pół i pozbawiamy pestek. Połówki pomidorów kroimy w drobną kostkę.
KROK 2: Kroimy składniki salsy
Dymki i papryczki chili kroimy w krążki. Kolendrę myjemy, otrząsamy do sucha, listki obrywamy i siekamy. Miąższ awokado kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z połową soku z limonki.
KROK 3: Doprawiamy salsę
Przygotowane składniki mieszamy ze skórką otartą z limonki i doprawiamy do smaku solą. Schładzamy w lodówce.
KROK 4: Smażymy rybę
Filety rybne myjemy, osuszamy i doprawiamy pozostałym sokiem z limonki, solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju, w zależności od grubości przez 2-3 minuty z każdej strony. Podajemy z salsą.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Nuggetsy z kurczaka
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ryba z piekarnika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
- Ryba po japońsku
- Spaghetti carbonara
- Świąteczne pierniczki
- Pierniki
- Kutia
- Łazanki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledzie po kaszubsku
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)