
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Przygotowujemy pomidory
Pomidory myjemy, kroimy na pół i pozbawiamy pestek. Połówki pomidorów kroimy w drobną kostkę.
KROK 2: Kroimy składniki salsy
Dymki i papryczki chili kroimy w krążki. Kolendrę myjemy, otrząsamy do sucha, listki obrywamy i siekamy. Miąższ awokado kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z połową soku z limonki.
KROK 3: Doprawiamy salsę
Przygotowane składniki mieszamy ze skórką otartą z limonki i doprawiamy do smaku solą. Schładzamy w lodówce.
KROK 4: Smażymy rybę
Filety rybne myjemy, osuszamy i doprawiamy pozostałym sokiem z limonki, solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju, w zależności od grubości przez 2-3 minuty z każdej strony. Podajemy z salsą.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Dorsz pieczony z sosem piwnym i szpinakiem
Jak przyrządzić dorsza? Karol przygotował wersję z sosem piwnym i szpinakiem. Wypróbuj koniecznie!


Dorsz czarny na szpinaku
Szybki pomysł na obiad – dorsz czarny, podany z blanszowanym szpinakiem z prażonymi płatkami migdałowymi.

Papiloty z dorsza
Przygotuj dorsza w papilotach - z koprem włoskim, marchewką, kalafiorem. Pyszny sposób na rybę Darka Kuźniaka!


Pyszny duet dorsza z groszkiem
Niezwykłe połączenie delikatnej ryby i charakternego sosu groszkowego.


Komentarze (0)