Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Filety oprószamy solą, pieprzem, nacieramy oliwą, skrapiamy sokiem z cytryny. Płatki migdałowe podprażamy na suchej patelni i przekładamy do miseczki.
Masło roztapiamy na patelni, dodajemy czosnek pokrojony w plastry, podsmażamy. Dodajemy umyty szpinak i chwilę dusimy. Na drugiej patelni smażymy dorsza z obu stron po ok. 2 minuty.
Rybę podajemy na szpinaku, posypaną płatkami migdałowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Dorsz z pesto pietruszkowym z bakłażanem z duszonymi ziemniakami w pomidorach
Autorska wariacja Karola Okrasy na temat słynnego portugalskiego bacalao. Spróbuj dorsza w nowej odsłonie!
Dorsz z chorizo i rozmarynem
Soczyste kawałki ryby upieczone z kiełbasą chorizo i świeżym rozmarynem. Proste danie o wyrafinowanym smaku.
Dorsz w razowej panierce z sałatką z brokułów i paprykową salsą
Jedzmy ryby! Zwłaszcza w tak pysznym wydaniu. Wypróbuj pełen zdrowia przepis na dorsza w towarzystwie warzyw.
Smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem
Przygotuj dorsza w wersji delux – usmaż go z mieszanką masła, sera i musztardy. Będzie smakował wspaniale!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczony kurczak z ziołami prowansalskimi i cytryną
- Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
- Ziemniaczana zapiekanka z dorszem, kapustą i marynowanymi karczochami
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Tarta ze szpinakiem i serem kozim
- Krem z twarogu z truskawkami i rabarbarem
- Agrestowe ciasto jogurtowe z płatkami owsianymi
- Spaghetti z dynią i borowikami
- Smażona ryba na purée z groszku
- Kolorowa zapiekanka
- Omlet XXL z kozim serem i szpinakiem
- Dorsz z kuskusem brokułowo-kalafiorowym
- Precel z łososiem
- Zielona zupa z bekonem
- Ryba z warzywami w papilocie
Komentarze (0)