
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Filety oprószamy solą, pieprzem, nacieramy oliwą, skrapiamy sokiem z cytryny. Płatki migdałowe podprażamy na suchej patelni i przekładamy do miseczki.
Masło roztapiamy na patelni, dodajemy czosnek pokrojony w plastry, podsmażamy. Dodajemy umyty szpinak i chwilę dusimy. Na drugiej patelni smażymy dorsza z obu stron po ok. 2 minuty.
Rybę podajemy na szpinaku, posypaną płatkami migdałowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Dorsz z pesto pietruszkowym z bakłażanem z duszonymi ziemniakami w pomidorach
Autorska wariacja Karola Okrasy na temat słynnego portugalskiego bacalao. Spróbuj dorsza w nowej odsłonie!


Dorsz z chorizo i rozmarynem
Soczyste kawałki ryby upieczone z kiełbasą chorizo i świeżym rozmarynem. Proste danie o wyrafinowanym smaku.


Dorsz w razowej panierce z sałatką z brokułów i paprykową salsą
Jedzmy ryby! Zwłaszcza w tak pysznym wydaniu. Wypróbuj pełen zdrowia przepis na dorsza w towarzystwie warzyw.


Smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem
Przygotuj dorsza w wersji delux – usmaż go z mieszanką masła, sera i musztardy. Będzie smakował wspaniale!


Komentarze (0)