Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Filety oprószamy solą, pieprzem, nacieramy oliwą, skrapiamy sokiem z cytryny. Płatki migdałowe podprażamy na suchej patelni i przekładamy do miseczki.
Masło roztapiamy na patelni, dodajemy czosnek pokrojony w plastry, podsmażamy. Dodajemy umyty szpinak i chwilę dusimy. Na drugiej patelni smażymy dorsza z obu stron po ok. 2 minuty.
Rybę podajemy na szpinaku, posypaną płatkami migdałowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Dorsz z pesto pietruszkowym z bakłażanem z duszonymi ziemniakami w pomidorach
Autorska wariacja Karola Okrasy na temat słynnego portugalskiego bacalao. Spróbuj dorsza w nowej odsłonie!
Dorsz z chorizo i rozmarynem
Soczyste kawałki ryby upieczone z kiełbasą chorizo i świeżym rozmarynem. Proste danie o wyrafinowanym smaku.
Dorsz w razowej panierce z sałatką z brokułów i paprykową salsą
Jedzmy ryby! Zwłaszcza w tak pysznym wydaniu. Wypróbuj pełen zdrowia przepis na dorsza w towarzystwie warzyw.
Smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem
Przygotuj dorsza w wersji delux – usmaż go z mieszanką masła, sera i musztardy. Będzie smakował wspaniale!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kutia
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Piernik staropolski
- Pierniki
- Uszka z grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Sernik piernikowy
- Ciasto na pierogi
- Błyskawiczne pierniczki
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wegańska ryba po grecku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)