![Dorsz czarny na szpinaku Dorsz czarny na szpinaku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/d071b478cdbc-e9c9d4be51-1250x700_Dorsz-czarny-na-szpinaku_20204_S_86994_rgb_ok.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Filety oprószamy solą, pieprzem, nacieramy oliwą, skrapiamy sokiem z cytryny. Płatki migdałowe podprażamy na suchej patelni i przekładamy do miseczki.
Masło roztapiamy na patelni, dodajemy czosnek pokrojony w plastry, podsmażamy. Dodajemy umyty szpinak i chwilę dusimy. Na drugiej patelni smażymy dorsza z obu stron po ok. 2 minuty.
Rybę podajemy na szpinaku, posypaną płatkami migdałowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Dorsz z pesto pietruszkowym z bakłażanem z duszonymi ziemniakami w pomidorach
Autorska wariacja Karola Okrasy na temat słynnego portugalskiego bacalao. Spróbuj dorsza w nowej odsłonie!
![Dorsz z pesto pietruszkowym z bakłażanem z duszonymi ziemniakami w pomidorach](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/a0b9cf15ef36-dd19f5bee3-KW_06_KAROL_Dorsz-z-pesto-pietruszkowym-z-baklazanem-z-duszonymi-ziemniakami-w-pomidorach_284066_960x540px.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Dorsz z chorizo i rozmarynem
Soczyste kawałki ryby upieczone z kiełbasą chorizo i świeżym rozmarynem. Proste danie o wyrafinowanym smaku.
![Dorsz z chorizo i rozmarynem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/42695eda074e-e89d2f5b64-dorsz_z_chorizo_960x540_2015.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Dorsz w razowej panierce z sałatką z brokułów i paprykową salsą
Jedzmy ryby! Zwłaszcza w tak pysznym wydaniu. Wypróbuj pełen zdrowia przepis na dorsza w towarzystwie warzyw.
![Dorsz w razowej panierce z sałatką z brokułów i paprykową salsą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7debb7268252-278294919d-KAROL-dorsz-w-panierce_194849_RGB.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem
Przygotuj dorsza w wersji delux – usmaż go z mieszanką masła, sera i musztardy. Będzie smakował wspaniale!
![Smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7aef819d0550-e9790ee511-KW_36_Smazony_dorsz_z_czosnkowo-cytrynowym_maslem_lipiec132030_960x540.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczony kurczak z ziołami prowansalskimi i cytryną
- Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
- Ziemniaczana zapiekanka z dorszem, kapustą i marynowanymi karczochami
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Tarta ze szpinakiem i serem kozim
- Krem z twarogu z truskawkami i rabarbarem
- Agrestowe ciasto jogurtowe z płatkami owsianymi
- Spaghetti z dynią i borowikami
- Smażona ryba na purée z groszku
- Kolorowa zapiekanka
- Omlet XXL z kozim serem i szpinakiem
- Dorsz z kuskusem brokułowo-kalafiorowym
- Precel z łososiem
- Zielona zupa z bekonem
- Ryba z warzywami w papilocie
- Piersi z gęsi z podgrzybkami lub borowikami
- Wędzone polędwiczki wieprzowe z sałatką z fasoli
- Łosoś z salsą z tamarillo i mango
- Śledź świeży pieczony
- Twaróg z imbirem i owocami
- Angielskie muffinki śniadaniowe z serkiem
- Meze – grecki talerz przystawek
- Burek ze szpinakiem
- Keks królewski
- Kalmary w sosie pomidorowym
- Mrożone truskawki w syropie waniliowym
- Bezglutenowy tort „Czarny Las”
- Naked cake z gofrów orzechowych
- Kolorowe warstwowe koreczki z pomidorową czapeczką, nektarynką i kakao
- Jajko cocotte z wędzonym łososiem i prowansalskim ratatouille
Komentarze (0)