Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- ręcznik papierowy
- patelnię grillową (opcjonalnie)
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SALSĘ
Tamarillo i mango obieramy ze skórki. Miąższ tamarillo przekładamy do miseczki, mango kroimy w drobną kostkę. Dodajemy posiekaną miętę i kolendrę. Doprawiamy sokiem z limonki, miodem. Dodajemy posiekaną papryczkę chili oraz pestki granatu.
Krok 2: SMAŻYMY I PODAJEMY ŁOSOSIA
Łososia myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Solimy z obu stron i smażymy na rozgrzanym oleju na patelni zwykłej lub grillowej, tak aby w środku pozostał soczysty i różowy.
Łososia podajemy z salsą.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Omlet białkowy z łososiem
Szukasz pomysłu na proteinowe śniadanie? Kinga pokaże Ci, jak przygotować szybki i łatwy omlet białkowy z łososiem wędzonym i świeżym szpinakiem. Wypróbuj!
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Warstwy rolady według przepisu Darii to wędzony łosoś, serek i szpinakowe ciasto – zwiń wszystkie składniki i podaj gościom superszybką przekąskę!
Spaghetti z łososiem
Spróbuj zaskakującego połączenia makaronu z wędzonym łososiem i sosem doprawionym kawą, sokiem z pomarańczy i anyżem.
Łosoś w pomarańczach na kapuście pekińskiej
Łosoś w pomarańczach to pyszna kompozycja smakowa, której musisz spróbować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowany łosoś z purée z jabłek i kopru włoskiego
- Czekolada mleczna z orzechami laskowymi i biała czekolada z karmelizowanymi migdałami i pistacjami
- Prawdziwa musaka z grecką sałatką Lefterisa i Karola
- Szaszłyki z indykiem i brzoskwiniami w sosie sojowym z sałatką z serem kozim
- Sernik dyniowy na korzennym spodzie
- Tęczowy tort
- Pstrąg pieczony na ognisku na salsie z papryki i suszonych śliwek
- Fondue serowe
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie
- Wegański gyros z ciecierzycy w picie
- Wegański tort z malinami i kremem z kaszy jaglanej
- Parfait marcepanowo-makowe z gruszkami w czerwonym winie
- Tort sushi
- Miniomlety pomidorowe
- Naked cake z gofrów orzechowych
- Śledź świeży pieczony
- Mrożone truskawki w syropie waniliowym
- Piersi z gęsi z podgrzybkami lub borowikami
- Angielskie muffinki śniadaniowe z serkiem
- Twaróg z imbirem i owocami
- Kolorowe warstwowe koreczki z pomidorową czapeczką, nektarynką i kakao
- Bezglutenowy tort „Czarny Las”
- Kalmary w sosie pomidorowym
- Burek ze szpinakiem
- Keks królewski
- Wędzone polędwiczki wieprzowe z sałatką z fasoli
- Meze – grecki talerz przystawek
- Dorsz czarny na szpinaku
- Jajko cocotte z wędzonym łososiem i prowansalskim ratatouille
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)