Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • ręcznik papierowy
  • patelnię grillową (opcjonalnie)

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SALSĘ

Tamarillo i mango obieramy ze skórki. Miąższ tamarillo przekładamy do miseczki, mango kroimy w drobną kostkę. Dodajemy posiekaną miętę i kolendrę. Doprawiamy sokiem z limonki, miodem. Dodajemy posiekaną papryczkę chili oraz pestki granatu.

Krok 2: SMAŻYMY I PODAJEMY ŁOSOSIA

Łososia myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Solimy z obu stron i smażymy na rozgrzanym oleju na patelni zwykłej lub grillowej, tak aby w środku pozostał soczysty i różowy.

Łososia podajemy z salsą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram