
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- ręcznik papierowy
- patelnię grillową (opcjonalnie)
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SALSĘ
Tamarillo i mango obieramy ze skórki. Miąższ tamarillo przekładamy do miseczki, mango kroimy w drobną kostkę. Dodajemy posiekaną miętę i kolendrę. Doprawiamy sokiem z limonki, miodem. Dodajemy posiekaną papryczkę chili oraz pestki granatu.
Krok 2: SMAŻYMY I PODAJEMY ŁOSOSIA
Łososia myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Solimy z obu stron i smażymy na rozgrzanym oleju na patelni zwykłej lub grillowej, tak aby w środku pozostał soczysty i różowy.
Łososia podajemy z salsą.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto na pierogi
- Przekąski sylwestrowe
- Ryba z piekarnika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Mini burgery
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Jajka na miękko
- Pieczona ryba po grecku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Spaghetti carbonara
- Guacamole
- Pierniki
- Sernik pistacjowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Świąteczne pierniczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)