• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1: NACIERAMY ŁOSOSIA PIEPRZEM

Pomarańczę sparzamy wrzątkiem, skórkę drobno ścieramy, wyciskamy sok. Mieszamy z pieprzem (½ łyżeczki odkładamy). Łososia osuszamy, nacieramy pozostałą mieszanką pieprzu i wstawiamy do lodówki co najmniej na 30 minut.

KROK 2: PODSMAŻAMY KAPUSTĘ Z CEBULĄ

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kapustę pekińską oczyszczamy i kroimy w poprzek na paski. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Oba składniki podsmażamy na gorącym oleju przez 5 minut do miękkości. Dolewamy bulion i sok pomarańczowy, doprawiamy solą i dusimy pod przykryciem przez 3-5 minut.

KROK 3: DUSIMY ŁOSOSIA

Łososia lekko solimy i układamy na kapuście. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 6-8 minut (w zależności od grubości filetów).

KROK 4: DEKORUJEMY ŚMIETANĄ

Kapustę doprawiamy do smaku. Wykładamy wraz z łososiem na talerze. Dekorujemy łyżeczką śmietany i skórką pomarańczową. Podajemy z ryżem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    410 dni temu
    bardzo niedokładny przepis. Szczególnie pierwszy i drugi krok.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    407 dni temu
    Czy możemy pomóc w wyjaśnieniu poszczególnych czynności? :)
  • Gość Gość
    379 dni temu
    nie rozumiem kroku pierwszego. z czego ma zostać pozostała mieszanka pieprzu
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    378 dni temu
    Ze skórki pomarańczowej i pieprzu :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram