Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Warzywa kroimy w kostkę
Włoszczyznę, ziemniaki i cebulę myjemy i obieramy. Wszystko kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Rozcieńczamy bulionem warzywnym, doprawiamy solą, pieprzem i skórką startą z wyszorowanej cytryny. Zagotowujemy. Gotujemy pod przykryciem przez 20 minut do miękkości.
Krok 2: Kroimy łososia
W międzyczasie łososia i krewetki myjemy i osuszamy. Łososia kroimy na małe kawałki i doprawiamy solą, pieprzem i sokiem wyciśniętym z cytryny.
Krok 3: Zupę posypujemy koperkiem
Trochę warzyw i ziemniaków wyjmujemy z zupy i odkładamy, resztę miksujemy w zupie, doprawiamy śmietaną, solą i pieprzem do smaku. Łososia pokrojonego w kostkę, krewetki i odłożone warzywa dodajemy do zupy. Gotujemy ok. 5 minut.
Obrywamy końcówki koperku i siekamy, mieszamy z kwaśną śmietaną. Zupę dekorujemy kleksem tak przyrządzonej śmietany.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Świąteczne pierniczki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto marchewkowe
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Burek ze szpinakiem
- Śledź w oleju
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pistacjowy sernik baskijski
- Uszka z grzybami
- Domek z piernika
- Śledzie po kaszubsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Makówki śląskie
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sernik pistacjowy
- Łazanki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (5)
1346 dni temu
Genialna sprawa i tak łatwa do przyrządzenia. Na pewno będę ją robić częściej.
Odpowiedz
1526 dni temu
Ta zupa jest boska. Raz ugotowana gości na moim stole nie tylko od święta.
Odpowiedz
1748 dni temu
Przepis jest do kitu nie wyjasnkia jak dzialac krok po kroku / co z bulionem !??!?!!
Odpowiedz
1747 dni temu
Bulion wykorzystywany jest na samym początku (krok 1). Gotujemy w nim pokrojone warzywa z dodatkiem masła, skórki cytryny i przypraw.
1725 dni temu
Wystarczy czytać ze zrozumieniem! Przepis jest wystarczająco dokładny!