Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Warzywa kroimy w kostkę
Włoszczyznę, ziemniaki i cebulę myjemy i obieramy. Wszystko kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Rozcieńczamy bulionem warzywnym, doprawiamy solą, pieprzem i skórką startą z wyszorowanej cytryny. Zagotowujemy. Gotujemy pod przykryciem przez 20 minut do miękkości.
Krok 2: Kroimy łososia
W międzyczasie łososia i krewetki myjemy i osuszamy. Łososia kroimy na małe kawałki i doprawiamy solą, pieprzem i sokiem wyciśniętym z cytryny.
Krok 3: Zupę posypujemy koperkiem
Trochę warzyw i ziemniaków wyjmujemy z zupy i odkładamy, resztę miksujemy w zupie, doprawiamy śmietaną, solą i pieprzem do smaku. Łososia pokrojonego w kostkę, krewetki i odłożone warzywa dodajemy do zupy. Gotujemy ok. 5 minut.
Obrywamy końcówki koperku i siekamy, mieszamy z kwaśną śmietaną. Zupę dekorujemy kleksem tak przyrządzonej śmietany.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem
Orientalne składniki i niezwykle aromatyczne przyprawy tworzą potrawę o prawdziwie tajskim charakterze. Jest przepyszna!
Ostra zupa rybna z ryżem
Błyskawiczna w przygotowaniu propozycja dla wszystkich fanów orientalnych smaków – zupa z kawałkami ryby i ryżem.
Kremowa zupa z porów z wędzonym łososiem, twarogiem i oliwą z lubczykiem
Lekki warzywny krem podany z rybą, delikatnym serem i dodatkiem suszonych pomidorów. Prosty sposób na wykwintną zupę.
Zupa ziemniaczana z łososiem
Wzbogać swoją zupę ziemniaczaną porcją łososia dostarczającego pełnowartościowego białka i kwasów omega 3.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wegańska ryba po grecku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierniki
- Błyskawiczne pierniczki
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Śledzie po kaszubsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto na pierogi
- Ciasto marchewkowe
- Sernik krakowski
- Świąteczne pierniczki
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
1021 dni temu
Genialna sprawa i tak łatwa do przyrządzenia. Na pewno będę ją robić częściej.
odpowiedz
1201 dni temu
Ta zupa jest boska. Raz ugotowana gości na moim stole nie tylko od święta.
odpowiedz
1423 dni temu
Przepis jest do kitu nie wyjasnkia jak dzialac krok po kroku / co z bulionem !??!?!!
odpowiedz
1422 dni temu
Bulion wykorzystywany jest na samym początku (krok 1). Gotujemy w nim pokrojone warzywa z dodatkiem masła, skórki cytryny i przypraw.
1400 dni temu
Wystarczy czytać ze zrozumieniem! Przepis jest wystarczająco dokładny!