
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Prażymy orzeszki pinii
Orzeszki pinii lekko prażymy na suchej patelni, następnie studzimy i grubo siekamy. Jabłko obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i ścieramy drobno na tarce. Mieszamy ze śmietaną i orzeszkami pinii. Szczypiorek drobno kroimy, zostawiając ok. 12 długich liści. Chleb rozdrabniamy blenderem, dodajemy razem z drobno pokrojonym szczypiorkiem do kwaśnej śmietany i mieszamy. Doprawiamy miodem, solą i pieprzem.
Krok 2: Zwijamy roladki
Pozostałe liście szczypiorku blanszujemy przez chwilę we wrzącej wodzie, aż staną się elastyczne, osączamy i dobrze osuszamy. Plasterki wędzonego łososia układamy obok siebie na desce. Na każdym umieszczamy trochę jabłka w kwaśnej śmietanie, a następnie łososia zwijamy w roladkę. Owijamy liśćmi szczypiorku. Do momentu podania przechowujemy w lodówce.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba po japońsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ryba z piekarnika
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Makówki śląskie
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Śledź w oleju
- Zupa grzybowa z makaronem
- Piernik świąteczny
- Łazanki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Domek z piernika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pulpety w sosie pomidorowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)