Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Prażymy orzeszki pinii
Orzeszki pinii lekko prażymy na suchej patelni, następnie studzimy i grubo siekamy. Jabłko obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i ścieramy drobno na tarce. Mieszamy ze śmietaną i orzeszkami pinii. Szczypiorek drobno kroimy, zostawiając ok. 12 długich liści. Chleb rozdrabniamy blenderem, dodajemy razem z drobno pokrojonym szczypiorkiem do kwaśnej śmietany i mieszamy. Doprawiamy miodem, solą i pieprzem.
Krok 2: Zwijamy roladki
Pozostałe liście szczypiorku blanszujemy przez chwilę we wrzącej wodzie, aż staną się elastyczne, osączamy i dobrze osuszamy. Plasterki wędzonego łososia układamy obok siebie na desce. Na każdym umieszczamy trochę jabłka w kwaśnej śmietanie, a następnie łososia zwijamy w roladkę. Owijamy liśćmi szczypiorku. Do momentu podania przechowujemy w lodówce.
Zobacz podobne
przepisy
Nigiri sushi z wędzonym łososiem i krewetkami
Zaproś swoich przyjaciół na wieczór japoński z pysznym nigiri sushi z wędzonym łososiem i krewetkami!
Makaron i szparagi w kremie z łososia
Wyrazisty smak łososia idealnie skomponowany ze szparagami i sosem śmietanowym zamieni obiad w pyszną makaronową ucztę!
Terrina z łososia z serem feta
Tradycyjna francuska przystawka podawana na zimno. W wersji z delikatnym łososiem i słonym serem jest przepyszna!
Kanapka łososie są w sosie
Pomysł na zdrową przekąskę w kilka chwil? Ciemne pieczywo, ogórek i wędzony łosoś! Do tego odrobina koperku... i gotowe.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Roladki z bakłażana z fetą
- Serowy chlebek
- "Hiszpańskie gołąbki" z chorizo w pomidorach z karczochami
- Chipsy ziemniaczane z solą, tymiankiem i kolorowym pieprzem
- Naleśniki ze szparagami
- Kruche tarty z groszkiem
- Sushi
- Jajka po rosyjsku
- Zapiekane naleśniki z ratatouille
- Paszteciki z grzybami i soczewicą
- Jajka zapiekane w formie na muffiny
- Lasagne jabłkowe
- Tort kanapkowy z pastą jajeczną
- Pasta z wędzonej makreli
- Pasta kanapkowa z oliwkami
- Wegańska fasolka po bretońsku
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Sernik cytrynowo-limonkowy z bezą
- Pieczony kurczak chermoula z warzywami
- Deser śliwkowo-czekoladowy
- Owocowe szaszłyki
- Grillowane meksykańskie szaszłyki z łososia
- Tort piernikowy z kremem z owoców lasu
- Kołacz z białym serem
- Podlaskie całuski z jabłkami
- Miodowe sezamki ze słonecznikiem
- Cytrusowo-korzenna herbatka całodzienna
- Naleśniki po austriacku z morelami i lodami waniliowymi
- Śledzie w śmietanie
- Łososiowe fajitas
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)