
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Foremkę wykładamy folią spożywczą. Plastry łososia układamy w taki sposób, by zakrywały boki oraz spód formy.
Twarożek, ser feta, majonez, skórkę startą z cytryny oraz 2 łyżki soku z cytryny miksujemy razem. Dodajemy koperek oraz przyprawiamy do smaku masę świeżo mielonym pieprzem. Gotową masą napełniamy foremkę wyłożoną łososiem, wygładzamy wierzch, a wystające ponad masę kawałki łososia zaginamy do środka. Foremkę z terriną chłodzimy przynajmniej przez kilka godzin.
Schłodzoną terrinę wyjmujemy z foremki spodem do góry, a następnie ostrym nożem kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm.
Zobacz podobne
przepisy
Faszerowane jajka z pistacjami
Smakowity i szybki pomysł na przekąskę – połówki jajek wypełnione pysznym farszem i posypane siekanymi pistacjami.

Pasztet z krewetek i łososia
Oryginalny pomysł na domowej roboty pasztet o intensywnym łososiowo-krewetkowym smaku oraz pięknym kolorze.


Kabanosy w cieście
Kabanosy w cieście francuskim z sosem musztardowo-jogurtowym to pyszna przekąska, która nadaje się na każdą okazję.

Grzybowe tortelloni
Aksamitne pierożki z grzybowym farszem podane z pieczarkami i kremowym sosem. Proste, eleganckie i pyszne danie.

Zobacz przepisy
na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Lody tajskie
- Gruszki w syropie
- Grillowana cukinia
- Pinsa verde
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Pancakes z borówkami
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (14)
2999 dni temu
mozecie podac wymiar formy uzytej w przepisie ?
odpowiedz
2999 dni temu
W przepisie została użyta foremka o wymiarach około 20x10 cm :)
3736 dni temu
Misiek, terrinę serwujemy na zimno :)
odpowiedz
3739 dni temu
Czy można potrawę podgrzać w piekarniku?
odpowiedz
3862 dni temu
Magdo twarożek Fromello marki Pilos powinien sprawdzić się doskonale.
odpowiedz
3862 dni temu
To może kuchnia lidla konkretnie poleci jakiś serek jak to danie ma nie być klapą;(
odpowiedz
3862 dni temu
Ulu, żelatyna nie jest tu konieczna, należy jednak wybrać kremowy twaróg o zbitej, twardej konsystencji. Wspomniany przez poprzedniczkę serek President jest zdecydowanie zbyt delikatny do tego dania.
odpowiedz
3862 dni temu
Żeby sie trzymało kupy potrzebna jest żelatyna
odpowiedz
3954 dni temu
U mnie kompletna klapa:( chyba kupiłam zły twaróg (President delikatny) i mimo podwójnej porcji łososia wszystko się rozpłynęło i wyszła serowa ciapa :(
odpowiedz
4077 dni temu
Świetny przepis! Wspaniale wyszła ta terrina ! Wszyscy sie nim zajadali:D
odpowiedz
4094 dni temu
jaki ser wybrać jako określony w przepisie "kremowy twaróg"?
odpowiedz
4115 dni temu
Gosiu, koniecznie podziel się efektem!
odpowiedz
4115 dni temu
Bardzo lubię łososia, przepis na pewno wykorzystam, tylko zamiast fety dodam ser Bałkański z Lidla, jest trochę mniej slony :)
odpowiedz
4118 dni temu
Łosoś w Lidlu już kupiony ,mam tylko nadzieję że wyjdą mi takie piękn jak na zdjęciu.
odpowiedz
zobacz wszystkie