Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Foremkę wykładamy folią spożywczą. Plastry łososia układamy w taki sposób, by zakrywały boki oraz spód formy.
Twarożek, ser feta, majonez, skórkę startą z cytryny oraz 2 łyżki soku z cytryny miksujemy razem. Dodajemy koperek oraz przyprawiamy do smaku masę świeżo mielonym pieprzem. Gotową masą napełniamy foremkę wyłożoną łososiem, wygładzamy wierzch, a wystające ponad masę kawałki łososia zaginamy do środka. Foremkę z terriną chłodzimy przynajmniej przez kilka godzin.
Schłodzoną terrinę wyjmujemy z foremki spodem do góry, a następnie ostrym nożem kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba po japońsku
- Śledź w oleju
- Guacamole
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sernik pistacjowy
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Krokiety z mięsem
- Makówki śląskie
- Boczek pieczony
- Makowiec japoński
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Burek ze szpinakiem
- Jajka na miękko
- Ryba z piekarnika
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Śledzie po kaszubsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (14)
3123 dni temu
mozecie podac wymiar formy uzytej w przepisie ?
Odpowiedz
3122 dni temu
W przepisie została użyta foremka o wymiarach około 20x10 cm :)
3860 dni temu
Misiek, terrinę serwujemy na zimno :)
Odpowiedz
3863 dni temu
Czy można potrawę podgrzać w piekarniku?
Odpowiedz
3985 dni temu
Magdo twarożek Fromello marki Pilos powinien sprawdzić się doskonale.
Odpowiedz
3986 dni temu
To może kuchnia lidla konkretnie poleci jakiś serek jak to danie ma nie być klapą;(
Odpowiedz
3986 dni temu
Ulu, żelatyna nie jest tu konieczna, należy jednak wybrać kremowy twaróg o zbitej, twardej konsystencji. Wspomniany przez poprzedniczkę serek President jest zdecydowanie zbyt delikatny do tego dania.
Odpowiedz
3986 dni temu
Żeby sie trzymało kupy potrzebna jest żelatyna
Odpowiedz
4077 dni temu
U mnie kompletna klapa:( chyba kupiłam zły twaróg (President delikatny) i mimo podwójnej porcji łososia wszystko się rozpłynęło i wyszła serowa ciapa :(
Odpowiedz
4200 dni temu
Świetny przepis! Wspaniale wyszła ta terrina ! Wszyscy sie nim zajadali:D
Odpowiedz
4218 dni temu
jaki ser wybrać jako określony w przepisie "kremowy twaróg"?
Odpowiedz
4238 dni temu
Gosiu, koniecznie podziel się efektem!
Odpowiedz
4239 dni temu
Bardzo lubię łososia, przepis na pewno wykorzystam, tylko zamiast fety dodam ser Bałkański z Lidla, jest trochę mniej slony :)
Odpowiedz
4242 dni temu
Łosoś w Lidlu już kupiony ,mam tylko nadzieję że wyjdą mi takie piękn jak na zdjęciu.
Odpowiedz
zobacz wszystkie