Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Foremkę wykładamy folią spożywczą. Plastry łososia układamy w taki sposób, by zakrywały boki oraz spód formy.
Twarożek, ser feta, majonez, skórkę startą z cytryny oraz 2 łyżki soku z cytryny miksujemy razem. Dodajemy koperek oraz przyprawiamy do smaku masę świeżo mielonym pieprzem. Gotową masą napełniamy foremkę wyłożoną łososiem, wygładzamy wierzch, a wystające ponad masę kawałki łososia zaginamy do środka. Foremkę z terriną chłodzimy przynajmniej przez kilka godzin.
Schłodzoną terrinę wyjmujemy z foremki spodem do góry, a następnie ostrym nożem kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm.
Zobacz podobne
przepisy
Faszerowane jajka z pistacjami
Smakowity i szybki pomysł na przekąskę – połówki jajek wypełnione pysznym farszem i posypane siekanymi pistacjami.
Pasztet z krewetek i łososia
Oryginalny pomysł na domowej roboty pasztet o intensywnym łososiowo-krewetkowym smaku oraz pięknym kolorze.
Kabanosy w cieście
Kabanosy w cieście francuskim z sosem musztardowo-jogurtowym to pyszna przekąska, która nadaje się na każdą okazję.
Grzybowe tortelloni
Aksamitne pierożki z grzybowym farszem podane z pieczarkami i kremowym sosem. Proste, eleganckie i pyszne danie.
Zobacz wszystkie
przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (14)
2802 dni temu
mozecie podac wymiar formy uzytej w przepisie ?
odpowiedz
2801 dni temu
W przepisie została użyta foremka o wymiarach około 20x10 cm :)
3539 dni temu
Misiek, terrinę serwujemy na zimno :)
odpowiedz
3542 dni temu
Czy można potrawę podgrzać w piekarniku?
odpowiedz
3664 dni temu
Magdo twarożek Fromello marki Pilos powinien sprawdzić się doskonale.
odpowiedz
3665 dni temu
To może kuchnia lidla konkretnie poleci jakiś serek jak to danie ma nie być klapą;(
odpowiedz
3665 dni temu
Ulu, żelatyna nie jest tu konieczna, należy jednak wybrać kremowy twaróg o zbitej, twardej konsystencji. Wspomniany przez poprzedniczkę serek President jest zdecydowanie zbyt delikatny do tego dania.
odpowiedz
3665 dni temu
Żeby sie trzymało kupy potrzebna jest żelatyna
odpowiedz
3756 dni temu
U mnie kompletna klapa:( chyba kupiłam zły twaróg (President delikatny) i mimo podwójnej porcji łososia wszystko się rozpłynęło i wyszła serowa ciapa :(
odpowiedz
3879 dni temu
Świetny przepis! Wspaniale wyszła ta terrina ! Wszyscy sie nim zajadali:D
odpowiedz
3897 dni temu
jaki ser wybrać jako określony w przepisie "kremowy twaróg"?
odpowiedz
3917 dni temu
Gosiu, koniecznie podziel się efektem!
odpowiedz
3918 dni temu
Bardzo lubię łososia, przepis na pewno wykorzystam, tylko zamiast fety dodam ser Bałkański z Lidla, jest trochę mniej slony :)
odpowiedz
3921 dni temu
Łosoś w Lidlu już kupiony ,mam tylko nadzieję że wyjdą mi takie piękn jak na zdjęciu.
odpowiedz
zobacz wszystkie