Terrina z łososia z serem feta
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Foremkę wykładamy folią spożywczą. Plastry łososia układamy w taki sposób, by zakrywały boki oraz spód formy.

Twarożek, ser feta, majonez, skórkę startą z cytryny oraz 2 łyżki soku z cytryny miksujemy razem. Dodajemy koperek oraz przyprawiamy do smaku masę świeżo mielonym pieprzem. Gotową masą napełniamy foremkę wyłożoną łososiem, wygładzamy wierzch, a wystające ponad masę kawałki łososia zaginamy do środka. Foremkę z terriną chłodzimy przynajmniej przez kilka godzin.

Schłodzoną terrinę wyjmujemy z foremki spodem do góry, a następnie ostrym nożem kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (14)

Avatar
  • Gość Gość
    613 dni temu
    mozecie podac wymiar formy uzytej w przepisie ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    613 dni temu
    W przepisie została użyta foremka o wymiarach około 20x10 cm :)
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1351 dni temu
    Misiek, terrinę serwujemy na zimno :)

    odpowiedz

  • Misiek Misiek
    1354 dni temu
    Czy można potrawę podgrzać w piekarniku?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1476 dni temu
    Magdo twarożek Fromello marki Pilos powinien sprawdzić się doskonale.

    odpowiedz

  • Magda Magda
    1476 dni temu
    To może kuchnia lidla konkretnie poleci jakiś serek jak to danie ma nie być klapą;(

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1476 dni temu
    Ulu, żelatyna nie jest tu konieczna, należy jednak wybrać kremowy twaróg o zbitej, twardej konsystencji. Wspomniany przez poprzedniczkę serek President jest zdecydowanie zbyt delikatny do tego dania.

    odpowiedz

  • GośćUla GośćUla
    1477 dni temu
    Żeby sie trzymało kupy potrzebna jest żelatyna

    odpowiedz

  • bebok bebok
    1568 dni temu
    U mnie kompletna klapa:( chyba kupiłam zły twaróg (President delikatny) i mimo podwójnej porcji łososia wszystko się rozpłynęło i wyszła serowa ciapa :(

    odpowiedz

  • Agnieszka Marciszewska Agnieszka Marciszewska
    1691 dni temu
    Świetny przepis! Wspaniale wyszła ta terrina ! Wszyscy sie nim zajadali:D

    odpowiedz

  • Daria Daria
    1708 dni temu
    jaki ser wybrać jako określony w przepisie "kremowy twaróg"?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1729 dni temu
    Gosiu, koniecznie podziel się efektem!

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    1729 dni temu
    Bardzo lubię łososia, przepis na pewno wykorzystam, tylko zamiast fety dodam ser Bałkański z Lidla, jest trochę mniej slony :)

    odpowiedz

  • Marta Marta
    1732 dni temu
    Łosoś w Lidlu już kupiony ,mam tylko nadzieję że wyjdą mi takie piękn jak na zdjęciu.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram