Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
W garnku z grubym dnem rozpuszczamy masło. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki. Podsmażamy na maśle przez mniej więcej 2 minuty. Czosnek kroimy w plasterki i dodajemy do pieczarek razem ze śmietaną i skórką z cytryny. Całość dusimy na małym ogniu około 2-3 minut, mieszając od czasu do czasu. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową i gotujemy jeszcze około 2 minut.
W dużym garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy tortellini i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i przekładamy do garnka z sosem pieczarkowym. Całość mieszamy, przekładamy na talerze i posypujemy startym serem.
Zobacz podobne
przepisy
Tortelloni z sosem pomidorowym
Pierożki we włoskim stylu wypełnione bogatym, szpinakowym nadzieniem, a do tego aromatyczny sos pomidorowy. Musisz spróbować!
Risotto z serem cheddar
Pomysł na pyszną kolację? Delikatne risotto na bazie białego wina i musztardy z dodatkiem wyśmienitego sera cheddar.
Kabanosy w cieście
Kabanosy w cieście francuskim z sosem musztardowo-jogurtowym to pyszna przekąska, która nadaje się na każdą okazję.
Pieczony ser brie z pieczarkami
Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierożki z łososiem polane bazyliowym masłem
- Wytrawne ciasto czekoladowe z koniakiem
- Szybkie burrito według Karola Okrasy
- Makaron z szynką parmeńską i sosem pomidorowym
- Dyniowe tortellini z masłem ze szczypiorkiem i ementalerem
- Smażony camembert z brzoskwiniowym carpaccio
- Małże z czosnkiem i białym winem
- Schab w sosie porowym z duszonymi grzybami
- Samosy z nadzieniem kokosowym z soczewicą
- Faszerowane bataty
- Pieczony sandacz z cebulą i kaparami
- Pieczone pulpety drobiowe z sosem grzybowym
- Ciastka z grzybami
- Kalafior w jogurtowym sosie curry
- Ravioli z dynią
- Pikantne quesadillas z cukinią
- Pesto z liści rzodkiewki
- Pesto z rukoli
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Trifle makaronikowe
- Pesto z kolendry
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Jabłkowy chutney z piwem
- Wegański sernik na korzennym spodzie
- Wegańska zupa pieczarkowa z czosnkiem
- Faszerowany makaron lumaconi
- Chlebki warzywne w trzech kolorach
- Filet z łososia w peperonacie
- Azjatycka zupa z makaronem i grzybami shiitake
- Smażony ryż z kalafiora po meksykańsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
184 dni temu
Pyszny i uniwersalny sos można go dodać nawet do spaghetti. Tylko ja dałam 400g a zamiast 200g pieczarek i wyszedł dobry.
odpowiedz
3356 dni temu
Rewelacja, sos przepyszny :)
odpowiedz
4014 dni temu
ghfgh
odpowiedz
4018 dni temu
Karolino, tak, jak najbardziej możesz podać tortelloni w sposób o którym piszesz :) Możesz również poeksperymentować z różnego rodzaju sosami, np. pomidorowym. Życzymy smacznego!
odpowiedz
4018 dni temu
Kupiłam w Lidlu tortelloni z serem ricotta i karczochami, zastanawiam się czy można podać je jak zwykłe pierogi polane podsmażoną cebulką. Może jakieś pomysły na to jak je podać .... :)
odpowiedz
4021 dni temu
Pycha, czekałam już na ofertę Deluxe, pyszne tortelloni i pasty, do tego super syropy do kawy, jutro na zakupy :)
odpowiedz