Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
W garnku z grubym dnem rozpuszczamy masło. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki. Podsmażamy na maśle przez mniej więcej 2 minuty. Czosnek kroimy w plasterki i dodajemy do pieczarek razem ze śmietaną i skórką z cytryny. Całość dusimy na małym ogniu około 2-3 minut, mieszając od czasu do czasu. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową i gotujemy jeszcze około 2 minut.
W dużym garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy tortellini i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i przekładamy do garnka z sosem pieczarkowym. Całość mieszamy, przekładamy na talerze i posypujemy startym serem.
Zobacz podobne
przepisy
Tortelloni z sosem pomidorowym
Pierożki we włoskim stylu wypełnione bogatym, szpinakowym nadzieniem, a do tego aromatyczny sos pomidorowy. Musisz spróbować!
Risotto z serem cheddar
Pomysł na pyszną kolację? Delikatne risotto na bazie białego wina i musztardy z dodatkiem wyśmienitego sera cheddar.
Kabanosy w cieście
Kabanosy w cieście francuskim z sosem musztardowo-jogurtowym to pyszna przekąska, która nadaje się na każdą okazję.
Pieczony ser brie z pieczarkami
Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pieczona ryba po grecku
- Sernik piernikowy
- Kapusta z grochem
- Wigilijny makowiec
- Piernik staropolski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wegańska ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Świąteczne pierniczki
- Sałatka gyros
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
209 dni temu
Pyszny i uniwersalny sos można go dodać nawet do spaghetti. Tylko ja dałam 400g a zamiast 200g pieczarek i wyszedł dobry.
odpowiedz
3381 dni temu
Rewelacja, sos przepyszny :)
odpowiedz
4039 dni temu
ghfgh
odpowiedz
4042 dni temu
Karolino, tak, jak najbardziej możesz podać tortelloni w sposób o którym piszesz :) Możesz również poeksperymentować z różnego rodzaju sosami, np. pomidorowym. Życzymy smacznego!
odpowiedz
4043 dni temu
Kupiłam w Lidlu tortelloni z serem ricotta i karczochami, zastanawiam się czy można podać je jak zwykłe pierogi polane podsmażoną cebulką. Może jakieś pomysły na to jak je podać .... :)
odpowiedz
4046 dni temu
Pycha, czekałam już na ofertę Deluxe, pyszne tortelloni i pasty, do tego super syropy do kawy, jutro na zakupy :)
odpowiedz