Grzybowe tortelloni
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

W garnku z grubym dnem rozpuszczamy masło. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki. Podsmażamy na maśle przez mniej więcej 2 minuty. Czosnek kroimy w plasterki i dodajemy do pieczarek razem ze śmietaną i skórką z cytryny. Całość dusimy na małym ogniu około 2-3 minut, mieszając od czasu do czasu. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową i gotujemy jeszcze około 2 minut.

W dużym garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy tortellini i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i przekładamy do garnka z sosem pieczarkowym. Całość mieszamy, przekładamy na talerze i posypujemy startym serem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Kejt Kejt
    1008 dni temu
    Rewelacja, sos przepyszny :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1666 dni temu
    ghfgh

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1669 dni temu
    Karolino, tak, jak najbardziej możesz podać tortelloni w sposób o którym piszesz :) Możesz również poeksperymentować z różnego rodzaju sosami, np. pomidorowym. Życzymy smacznego!

    odpowiedz

  • Karolina Garczewska Karolina Garczewska
    1670 dni temu
    Kupiłam w Lidlu tortelloni z serem ricotta i karczochami, zastanawiam się czy można podać je jak zwykłe pierogi polane podsmażoną cebulką. Może jakieś pomysły na to jak je podać .... :)

    odpowiedz

  • Marta Marta
    1673 dni temu
    Pycha, czekałam już na ofertę Deluxe, pyszne tortelloni i pasty, do tego super syropy do kawy, jutro na zakupy :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram