Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
W rondlu z grubym dnem rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy posiekany czosnek i drobno pokrojoną cebulę. Podsmażamy, a gdy warzywa się zeszklą dodajemy posiekane pomidory. Całość mieszamy.
Bazylię siekamy, dodajemy do sosu. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
W dużym garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy tortellini i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i przekładamy na talerz.
Jak podawać
Polewamy sosem pomidorowym i dekorujemy listkami bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Grzybowe tortelloni
Aksamitne pierożki z grzybowym farszem podane z pieczarkami i kremowym sosem. Proste, eleganckie i pyszne danie.
Pieczony ser brie z pieczarkami
Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.
Kabanosy w cieście
Kabanosy w cieście francuskim z sosem musztardowo-jogurtowym to pyszna przekąska, która nadaje się na każdą okazję.
Risotto z serem cheddar
Pomysł na pyszną kolację? Delikatne risotto na bazie białego wina i musztardy z dodatkiem wyśmienitego sera cheddar.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Szybka pasta alla siracusana
- Focaccia z oliwkami, pomidorami i bazylią
- Rolady schabowe z serem bałkańskim
- Tortilla z kurczakiem i salsą z pieczonej papryki
- Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
- Łosoś z kremem musztardowym w chlebie pita
- Amarantusowa ratatouille z filetem jagnięcym
- Burgery z tofu
- Wegetariańskie enchiladas
- Burek ze szpinakiem
- Łosoś spalony sianem z salsą z papryki
- Klopsiki zapiekane z serem provolone
- Spaghetti z wołowym ragu
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Sos do ravioli
- Wieniec wielkanocny
- Lody tajskie
- Stek wołowy z masłem paryskim
- Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim z szynką parmeńską i tapenadą
- Wolno grillowane żeberka BBQ
- Soba stir fry z wołowiną
- Pieczone ziemniaki nadziewane
- Powidła śliwkowe z nutą pomarańczy i cynamonu
- Domowa ice tea z nektarynek
- Hummus grzybowy
- Ciastka pisanki
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Nalewka z głogu
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
3940 dni temu
pacz pan jaki Miodek sie znaloz
odpowiedz
3986 dni temu
"Oliwa z oliwek" - to pleonazm, czyli masło maślane. Czyli po prostu błąd językowy. Dla autorów - olej z oliwek nazywamy...oliwą. Czyli powiedzieć 'oliwa z oliwek' to tak samo, jak powiedzieć 'olej z oliwek, zrobiony z oliwek' :D
odpowiedz
3993 dni temu
aga - oczywiście, że pyszne! :)
odpowiedz
3994 dni temu
pyszne?
odpowiedz
4007 dni temu
Kasiu, pierożki są pyszne same w sobie, dlatego rzeczywiście polanie masłem całkowicie wystarcza :) Jeśli jednak macie ochotę wzbogacić ich smak, zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu!
odpowiedz
4007 dni temu
Kuszące danie,jadłam tortellini deluxe ale polane masłem,są na prawdę pyszne .
odpowiedz
4007 dni temu
Pyszności, kupowałam ostatnio z oferty Deluxe tortelloni grzybowe, było pszne, na pewno wypróbuję z serem ricotta i szpinakiem, do tego sos pomidorowy, super.
odpowiedz