Tortelloni z sosem pomidorowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

W rondlu z grubym dnem rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy posiekany czosnek i drobno pokrojoną cebulę. Podsmażamy, a gdy warzywa się zeszklą dodajemy posiekane pomidory. Całość mieszamy.

Bazylię siekamy, dodajemy do sosu. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.

W dużym garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy tortellini i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i przekładamy na talerz.

Jak podawać

Polewamy sosem pomidorowym i dekorujemy listkami bazylii.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • Gość Gość
    1480 dni temu
    pacz pan jaki Miodek sie znaloz

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1526 dni temu
    "Oliwa z oliwek" - to pleonazm, czyli masło maślane. Czyli po prostu błąd językowy. Dla autorów - olej z oliwek nazywamy...oliwą. Czyli powiedzieć 'oliwa z oliwek' to tak samo, jak powiedzieć 'olej z oliwek, zrobiony z oliwek' :D

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1532 dni temu
    aga - oczywiście, że pyszne! :)

    odpowiedz

  • aga aga
    1533 dni temu
    pyszne?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1546 dni temu
    Kasiu, pierożki są pyszne same w sobie, dlatego rzeczywiście polanie masłem całkowicie wystarcza :) Jeśli jednak macie ochotę wzbogacić ich smak, zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu!

    odpowiedz

  • KASIA KASIA
    1546 dni temu
    Kuszące danie,jadłam tortellini deluxe ale polane masłem,są na prawdę pyszne .

    odpowiedz

  • Marta Marta
    1546 dni temu
    Pyszności, kupowałam ostatnio z oferty Deluxe tortelloni grzybowe, było pszne, na pewno wypróbuję z serem ricotta i szpinakiem, do tego sos pomidorowy, super.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram