Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Dymkę (bez szczypioru) drobno siekamy i szklimy na rozgrzanym maśle. Do cebuli dodajemy suchy ryż, całość mieszamy. Wino mieszamy z musztardą i wlewamy na patelnię. Smażymy na dużym ogniu, aż ryż wchłonie wino, nieustannie mieszając.
Do ryżu dodajemy szklankę bulionu, mieszamy. Gdy ryż wchłonie płyn, dodajemy kolejną szklankę bulionu. Czynność powtarzamy, aż cały bulion zostanie dodany.
Gdy ryż będzie już lekko ugotowany, dodajemy starty na tarce cheddar i mieszamy, aż ser się roztopi. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Jak podawać
Gorące danie przekładamy na talerze. Szczypior z dymki drobno siekamy i dekorujemy nim potrawę.
Zobacz podobne
przepisy
Tortelloni z sosem pomidorowym
Pierożki we włoskim stylu wypełnione bogatym, szpinakowym nadzieniem, a do tego aromatyczny sos pomidorowy. Musisz spróbować!
Pasztet z krewetek i łososia
Oryginalny pomysł na domowej roboty pasztet o intensywnym łososiowo-krewetkowym smaku oraz pięknym kolorze.
Pieczony ser brie z pieczarkami
Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.
Grzybowe tortelloni
Aksamitne pierożki z grzybowym farszem podane z pieczarkami i kremowym sosem. Proste, eleganckie i pyszne danie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Ryba po japońsku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Piernik staropolski
- Przekąski sylwestrowe
- Kapusta z grochem
- Pierniki
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Kutia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (15)
2471 dni temu
Musztardę mieszać z winem wytrawnym ?
odpowiedz
2471 dni temu
Tak :)
3315 dni temu
polecam wyszło bardzo dobre białe wino daje fajny posmak
odpowiedz
3552 dni temu
Justyno, do naszych dań nie zostały obliczone wartości odżywcze, ale dziękujemy za sugestię. Rozważymy tę propozycję przy rozwijaniu portalu Kuchni Lidla.
odpowiedz
3553 dni temu
Jaka jest wartość energetyczna w 100g?
odpowiedz
3572 dni temu
Moniko, ryż do risotto pojawia się w naszych tygodniach włoskich. Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco: https://ssl.lidl.pl/pl/zamow-newsletter-1281.htm
odpowiedz
3573 dni temu
Ale ryżu do risotto nie macie w sprzedaży, dlaczego?
odpowiedz
3811 dni temu
Drogi Gościu, ser o którym piszesz dostępny był wśród produktów akcyjnych. Obecnie nie jest on dostępny w sprzedaży, ale obserwuj nasze oferty promocyjne, być może trafi do naszych sklepów ponownie!
odpowiedz
3812 dni temu
Witam, Czy ser Chedar ten pakowany po 400g będzie jeszcze w waszej ofercie? Bo aktualnie w Krakowie nie można go dostać!
odpowiedz
3916 dni temu
Marto, milo nam słyszeć, że z serem Columb risotto jest równie smaczne!
odpowiedz
3919 dni temu
Risotto super,ja użyłam do niego pysznego sera z Lidla Columb,jest twardy,idealny do tej potrawy.
odpowiedz
4017 dni temu
Michale, ser Cheddar dostępny był w ofercie Deluxe, która zakończyła się w zeszłym tygodniu. Być może znajdziesz jeszcze interesujące Cię produkty w Twoim Lidlu.
odpowiedz
4017 dni temu
a można go kupić w LIDL-u?
odpowiedz
4024 dni temu
Ryż do risotto to ryż arborio.
odpowiedz
4024 dni temu
ryż do risotto? czyli jaki?
odpowiedz
zobacz wszystkie