Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy do zeszklenia. Dodajemy pokrojone dość drobno pieczarki, posypujemy solą i smażymy, aż pieczarki się przyrumienią. Czosnek, orzechy i rozmaryn siekamy i dodajemy do grzybów. Zdejmujemy z ognia.
Ser brie obieramy ze skórki. Dodajemy do pozostałych składników, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie przekładamy całość do żaroodpornego naczynia. Zapiekamy około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy gorący z kawałkami świeżej bagietki.
Zobacz podobne
przepisy
Terrina z łososia z serem feta
Tradycyjna francuska przystawka podawana na zimno. W wersji z delikatnym łososiem i słonym serem jest przepyszna!
Faszerowane jajka z pistacjami
Smakowity i szybki pomysł na przekąskę – połówki jajek wypełnione pysznym farszem i posypane siekanymi pistacjami.
Pasztet z krewetek i łososia
Oryginalny pomysł na domowej roboty pasztet o intensywnym łososiowo-krewetkowym smaku oraz pięknym kolorze.
Risotto z serem cheddar
Pomysł na pyszną kolację? Delikatne risotto na bazie białego wina i musztardy z dodatkiem wyśmienitego sera cheddar.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
- Bazyliowy pstrąg z grilla
- Sałatka z granatem i serem pleśniowym
- Jesienna sałatka ze smażonymi boczniakami
- Sałatka z winogron
- Sałatka z bagietką, malinami i dressingiem z maślanki
- Keks żurawinowy z orzechami włoskimi
- Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem
- Czekoladowe fondue
- Pulled pork
- Pasta pomidorowa
- Chleb orkiszowo-amarantusowy z orzechami włoskimi
- Penne z czerwoną cebulą i kozim serem
- Faszerowane pieczarki portobello
- Ratatouille z serem pleśniowym
- Placek kokosowo-malinowy
- Hummus grzybowy
- Zupa jarzynowa z klopsikami
- Kurczak w kiszonej kapuście z curry
- Ciasteczka brownie – wegańskie!
- Sernik na zimno z masłem orzechowym i kajmakiem
- Domowy chleb tostowy z masłem orzechowym i bananami
- Udka w kiszonej kapuście z purée kaparowym
- Kurczak pieczony z bekonem i purée maślanym
- Pęczak z orzechami i pieczarkami
- Tarta rabarbarowa
- Karkówka z imbirem i sosem sojowym
- Pampuchy drożdżowe z sosem śliwkowym
- 3 sposoby na jesienne śniadanie
- Kotlety z tuńczyka z limonkową salsą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
896 dni temu
A co teraz zrobic z odkrojonymi skórkami z sera pleśniowego? Jak je wykorzystać
odpowiedz
896 dni temu
Marcinie, skórkę możesz wykorzystać dodając ją do sałatki skomponowanej ze świeżych warzyw lub do kanapek :)
3204 dni temu
Czym mogę zastąpić rozmaryn? Dziękuję.
odpowiedz
3202 dni temu
Możesz użyć innego, swojego ulubionego zioła :)
3886 dni temu
Izabelo, można go pokroić na drobniejsze cząstki.
odpowiedz
3886 dni temu
a ten serek brie też pokroić na kwałki ? czy jak go potraktować najlepiej ? :> :)
odpowiedz
4014 dni temu
Aniu jeśli lubisz pieczarki i sery pleśniowe, to na pewno też przypadnie Ci do gustu ten przepis: https://kuchnialidla.pl/Pieczarki-z-grilla-z-pesto-i-serem-plesniowym :)
odpowiedz
4014 dni temu
oj.. zjadłabym... uwielbiam i pieczarki i brie, tak więc już mam pomysł na dzisiejszą kolację
odpowiedz