
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy do zeszklenia. Dodajemy pokrojone dość drobno pieczarki, posypujemy solą i smażymy, aż pieczarki się przyrumienią. Czosnek, orzechy i rozmaryn siekamy i dodajemy do grzybów. Zdejmujemy z ognia.
Ser brie obieramy ze skórki. Dodajemy do pozostałych składników, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie przekładamy całość do żaroodpornego naczynia. Zapiekamy około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy gorący z kawałkami świeżej bagietki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Świąteczne pierniczki
- Jajka na miękko
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sernik pistacjowy
- Pierniki
- Kutia
- Uszka z grzybami
- Śledź w oleju
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Spaghetti carbonara
- Zupa grzybowa z makaronem
- Boczek pieczony
- Ciasto marchewkowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (8)
1228 dni temu
A co teraz zrobic z odkrojonymi skórkami z sera pleśniowego? Jak je wykorzystać
Odpowiedz
1227 dni temu
Marcinie, skórkę możesz wykorzystać dodając ją do sałatki skomponowanej ze świeżych warzyw lub do kanapek :)
3536 dni temu
Czym mogę zastąpić rozmaryn? Dziękuję.
Odpowiedz
3533 dni temu
Możesz użyć innego, swojego ulubionego zioła :)
4217 dni temu
Izabelo, można go pokroić na drobniejsze cząstki.
Odpowiedz
4218 dni temu
a ten serek brie też pokroić na kwałki ? czy jak go potraktować najlepiej ? :> :)
Odpowiedz
4345 dni temu
Aniu jeśli lubisz pieczarki i sery pleśniowe, to na pewno też przypadnie Ci do gustu ten przepis: https://kuchnialidla.pl/Pieczarki-z-grilla-z-pesto-i-serem-plesniowym :)
Odpowiedz
4345 dni temu
oj.. zjadłabym... uwielbiam i pieczarki i brie, tak więc już mam pomysł na dzisiejszą kolację
Odpowiedz