Pieczony ser brie z pieczarkami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy do zeszklenia. Dodajemy pokrojone dość drobno pieczarki, posypujemy solą i smażymy, aż pieczarki się przyrumienią. Czosnek, orzechy i rozmaryn siekamy i dodajemy do grzybów. Zdejmujemy z ognia.

Ser brie obieramy ze skórki. Dodajemy do pozostałych składników, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie przekładamy całość do żaroodpornego naczynia. Zapiekamy około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy gorący z kawałkami świeżej bagietki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Terrina z łososia z serem feta

Tradycyjna francuska przystawka podawana na zimno. W wersji z delikatnym łososiem i słonym serem jest przepyszna!

Terrina z łososia z serem feta

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Faszerowane jajka z pistacjami

Smakowity i szybki pomysł na przekąskę – połówki jajek wypełnione pysznym farszem i posypane siekanymi pistacjami.

Faszerowane jajka z pistacjami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 8 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Pasztet z krewetek i łososia

Oryginalny pomysł na domowej roboty pasztet o intensywnym łososiowo-krewetkowym smaku oraz pięknym kolorze.

Pasztet z krewetek i łososia sticker MSC

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 8 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Risotto z serem cheddar

Pomysł na pyszną kolację? Delikatne risotto na bazie białego wina i musztardy z dodatkiem wyśmienitego sera cheddar.

Risotto z serem cheddar

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (8)

Avatar
  • Marcin Marcin
    1118 dni temu
    A co teraz zrobic z odkrojonymi skórkami z sera pleśniowego? Jak je wykorzystać

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1118 dni temu
    Marcinie, skórkę możesz wykorzystać dodając ją do sałatki skomponowanej ze świeżych warzyw lub do kanapek :)
  • Gotuję sama Gotuję sama
    3427 dni temu
    Czym mogę zastąpić rozmaryn? Dziękuję.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3424 dni temu
    Możesz użyć innego, swojego ulubionego zioła :)
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4108 dni temu
    Izabelo, można go pokroić na drobniejsze cząstki.

    odpowiedz

  • Izabela M. Izabela M.
    4109 dni temu
    a ten serek brie też pokroić na kwałki ? czy jak go potraktować najlepiej ? :> :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4236 dni temu
    Aniu jeśli lubisz pieczarki i sery pleśniowe, to na pewno też przypadnie Ci do gustu ten przepis: https://kuchnialidla.pl/Pieczarki-z-grilla-z-pesto-i-serem-plesniowym :)

    odpowiedz

  • Ania Ania
    4236 dni temu
    oj.. zjadłabym... uwielbiam i pieczarki i brie, tak więc już mam pomysł na dzisiejszą kolację

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!