Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Pieczarki myjemy, osuszamy i wycinamy nóżki. Ser rozkruszamy i mieszamy z sosem pesto.
Przez 3 minuty opiekamy pieczarki na grillu kapeluszem do góry, a następnie odwracamy je i napełniamy masą z sera i pesto. Grillujemy jeszcze 5 minut.
Na skropioną octem balsamicznym rukolę wykładamy pieczarki i posypujemy je natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba po japońsku
- Sernik krakowski
- Śledzie po kaszubsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Piernik staropolski
- Błyskawiczne pierniczki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Świąteczne pierniczki
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (10)
525 dni temu
Jaki ser pleśniowy wybrać do tego przepisu?
odpowiedz
2902 dni temu
Zrobilam i bylo pyszne! Smakowalo wszystkim. Bardzo latwe i szybkie do zrobienia.
odpowiedz
3065 dni temu
Drogi Gościu, pieczarki, które były reklamowane w Ryneczku Lidla to pieczarki portobello. Mają one ciemny kapelusz oraz ciemnobrązowe blaszki. Gwarantujemy, że nasze pieczarki były świeże :)
odpowiedz
3065 dni temu
Chodzi o reklamę i foto z Ryneczek Lidla w dniu 22.07.16 Pieczarki są ciemnobrązowe prawie czarne spody - grozi zaburzeniami gastrycznymi!
odpowiedz
3065 dni temu
Na zdjęciu reklamowym "świeże" pieczarki mają brązowe, prawie czarne spody. Takich pieczarek się nie kupuje, są nieświeże! Pieczarki muszą mieć spody lekko różowe lub białe! Jak można reklamować towar nieświeży. Pan fotograf za długo przygotowywał się do zdjęć? Pieczarki nie były gotowe?
odpowiedz
3327 dni temu
Czy można je zrobić w piekarniku z funkcją grill?
odpowiedz
3327 dni temu
Jak najbardziej :)
3797 dni temu
Pieczarki wyszły pyszne, a pesto z Lidla bardzo dobre, robiłam także grillowane pieczarki w soli czosnkowej, mniam :)
odpowiedz
3903 dni temu
Świetna przystawka, każdy gość sie połakomił i chciał więcej, mała rzecz, a cieszy :-) nie ma potrzeby by podawać je z rukolą i octem.
odpowiedz
4131 dni temu
calkiem ok
odpowiedz