Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Pieczarki myjemy, osuszamy i wycinamy nóżki. Ser rozkruszamy i mieszamy z sosem pesto.

Przez 3 minuty opiekamy pieczarki na grillu kapeluszem do góry, a następnie odwracamy je i napełniamy masą z sera i pesto. Grillujemy jeszcze 5 minut.

Na skropioną octem balsamicznym rukolę wykładamy pieczarki i posypujemy je natką pietruszki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (10)

Avatar
  • Ew Ew
    525 dni temu
    Jaki ser pleśniowy wybrać do tego przepisu?

    odpowiedz

  • kaixa kaixa
    2902 dni temu
    Zrobilam i bylo pyszne! Smakowalo wszystkim. Bardzo latwe i szybkie do zrobienia.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3065 dni temu
    Drogi Gościu, pieczarki, które były reklamowane w Ryneczku Lidla to pieczarki portobello. Mają one ciemny kapelusz oraz ciemnobrązowe blaszki. Gwarantujemy, że nasze pieczarki były świeże :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3065 dni temu
    Chodzi o reklamę i foto z Ryneczek Lidla w dniu 22.07.16 Pieczarki są ciemnobrązowe prawie czarne spody - grozi zaburzeniami gastrycznymi!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3065 dni temu
    Na zdjęciu reklamowym "świeże" pieczarki mają brązowe, prawie czarne spody. Takich pieczarek się nie kupuje, są nieświeże! Pieczarki muszą mieć spody lekko różowe lub białe! Jak można reklamować towar nieświeży. Pan fotograf za długo przygotowywał się do zdjęć? Pieczarki nie były gotowe?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3327 dni temu
    Czy można je zrobić w piekarniku z funkcją grill?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3327 dni temu
    Jak najbardziej :)
  • Gosia Gosia
    3797 dni temu
    Pieczarki wyszły pyszne, a pesto z Lidla bardzo dobre, robiłam także grillowane pieczarki w soli czosnkowej, mniam :)

    odpowiedz

  • Kuba Kuba
    3903 dni temu
    Świetna przystawka, każdy gość sie połakomił i chciał więcej, mała rzecz, a cieszy :-) nie ma potrzeby by podawać je z rukolą i octem.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4131 dni temu
    calkiem ok

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!