Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Pieczarki myjemy, osuszamy i wycinamy nóżki. Ser rozkruszamy i mieszamy z sosem pesto.

Przez 3 minuty opiekamy pieczarki na grillu kapeluszem do góry, a następnie odwracamy je i napełniamy masą z sera i pesto. Grillujemy jeszcze 5 minut.

Na skropioną octem balsamicznym rukolę wykładamy pieczarki i posypujemy je natką pietruszki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Camembert z grilla

Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.

Camembert z grilla

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla

Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Młode ziemniaki z grilla w boczku

Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!

Młode ziemniaki z grilla w boczku

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Ziemniaki z grilla

Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.

Ziemniaki z grilla

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (10)

Avatar
  • Ew Ew
    726 dni temu
    Jaki ser pleśniowy wybrać do tego przepisu?

    odpowiedz

  • kaixa kaixa
    3103 dni temu
    Zrobilam i bylo pyszne! Smakowalo wszystkim. Bardzo latwe i szybkie do zrobienia.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3266 dni temu
    Drogi Gościu, pieczarki, które były reklamowane w Ryneczku Lidla to pieczarki portobello. Mają one ciemny kapelusz oraz ciemnobrązowe blaszki. Gwarantujemy, że nasze pieczarki były świeże :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3266 dni temu
    Chodzi o reklamę i foto z Ryneczek Lidla w dniu 22.07.16 Pieczarki są ciemnobrązowe prawie czarne spody - grozi zaburzeniami gastrycznymi!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3266 dni temu
    Na zdjęciu reklamowym "świeże" pieczarki mają brązowe, prawie czarne spody. Takich pieczarek się nie kupuje, są nieświeże! Pieczarki muszą mieć spody lekko różowe lub białe! Jak można reklamować towar nieświeży. Pan fotograf za długo przygotowywał się do zdjęć? Pieczarki nie były gotowe?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3528 dni temu
    Czy można je zrobić w piekarniku z funkcją grill?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3528 dni temu
    Jak najbardziej :)
  • Gosia Gosia
    3998 dni temu
    Pieczarki wyszły pyszne, a pesto z Lidla bardzo dobre, robiłam także grillowane pieczarki w soli czosnkowej, mniam :)

    odpowiedz

  • Kuba Kuba
    4104 dni temu
    Świetna przystawka, każdy gość sie połakomił i chciał więcej, mała rzecz, a cieszy :-) nie ma potrzeby by podawać je z rukolą i octem.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4332 dni temu
    calkiem ok

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!