Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Pieczarki myjemy, osuszamy i wycinamy nóżki. Ser rozkruszamy i mieszamy z sosem pesto.
Przez 3 minuty opiekamy pieczarki na grillu kapeluszem do góry, a następnie odwracamy je i napełniamy masą z sera i pesto. Grillujemy jeszcze 5 minut.
Na skropioną octem balsamicznym rukolę wykładamy pieczarki i posypujemy je natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Fontanna czekoladowa (fondue)
- Duszone udka z indyka na winie
- Lasagne ze szpinakiem i pomidorami
- Polędwiczki w pikantnym sosie miodowo-orzechowym z domowymi frytkami i sosem bazyliowym
- Marynowane pieczarki
- Słodko-słony bezowiec
- Pierś kaczki z glazurowanymi śliwkami i czekoladą
- Mazurek marchewkowy
- Torcik wiśniowy
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
- Lekka sałatka z brązowym ryżem
- Burger wołowy z serem pleśniowym i gruszką
- Ostre paluszki dyniowe z dipem
- Udon z kurczakiem w ostrym sosie
- Tosty z bagietki z szynką parmeńską, salami, pasztetem i sosem musztardowym
- Hummus paprykowy z aromatycznym jogurtem
- Sałatka makaronowo-serowa w słoikach
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Szaszłyki z warzywami i owocami
- Świąteczny talerz obfitości
- Pajęczynowe pancakes dyniowe
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Pizza capriciosa
- Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
- Sok z buraka – szybki przepis
- DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
- ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU
- Sałatka z granatem i serem pleśniowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (10)
503 dni temu
Jaki ser pleśniowy wybrać do tego przepisu?
odpowiedz
2881 dni temu
Zrobilam i bylo pyszne! Smakowalo wszystkim. Bardzo latwe i szybkie do zrobienia.
odpowiedz
3043 dni temu
Drogi Gościu, pieczarki, które były reklamowane w Ryneczku Lidla to pieczarki portobello. Mają one ciemny kapelusz oraz ciemnobrązowe blaszki. Gwarantujemy, że nasze pieczarki były świeże :)
odpowiedz
3044 dni temu
Chodzi o reklamę i foto z Ryneczek Lidla w dniu 22.07.16 Pieczarki są ciemnobrązowe prawie czarne spody - grozi zaburzeniami gastrycznymi!
odpowiedz
3044 dni temu
Na zdjęciu reklamowym "świeże" pieczarki mają brązowe, prawie czarne spody. Takich pieczarek się nie kupuje, są nieświeże! Pieczarki muszą mieć spody lekko różowe lub białe! Jak można reklamować towar nieświeży. Pan fotograf za długo przygotowywał się do zdjęć? Pieczarki nie były gotowe?
odpowiedz
3306 dni temu
Czy można je zrobić w piekarniku z funkcją grill?
odpowiedz
3306 dni temu
Jak najbardziej :)
3775 dni temu
Pieczarki wyszły pyszne, a pesto z Lidla bardzo dobre, robiłam także grillowane pieczarki w soli czosnkowej, mniam :)
odpowiedz
3882 dni temu
Świetna przystawka, każdy gość sie połakomił i chciał więcej, mała rzecz, a cieszy :-) nie ma potrzeby by podawać je z rukolą i octem.
odpowiedz
4109 dni temu
calkiem ok
odpowiedz