Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, a następnie odcedzamy, osuszamy i studzimy. Bardzo ostrym nożem przekrawamy jajka wzdłuż na pół, uważając, by nie uszkodzić za bardzo skorupek. Z połówek jajek wyjmujemy za pomocą łyżeczki białko i żółtko. Jajka drobno siekamy, przekładamy do miseczki, dodajemy śmietanę, posiekany szczypiorek i doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy, a następnie gotowym farszem napełniamy połówki jajek.
Pistacje drobno siekamy, mieszamy z bułką tartą i taką mieszanką posypujemy wierzch jajek. Na patelni rozgrzewamy olej pistacjowy, a następnie układamy na niej jajka, farszem do dołu. Smażymy, aż się przyrumienią.
Przed podaniem dekorujemy jajka odrobiną szczypiorku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto na pierogi
- Golonka pieczona po bawarsku
- Jajka na miękko
- Piernik świąteczny
- Łazanki
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Zupa grzybowa z makaronem
- Krokiety z mięsem
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sałatka gyros
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Boczek pieczony
- Spaghetti carbonara
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)