Faszerowane jajka z pistacjami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo, a następnie odcedzamy, osuszamy i studzimy. Bardzo ostrym nożem przekrawamy jajka wzdłuż na pół, uważając, by nie uszkodzić za bardzo skorupek. Z połówek jajek wyjmujemy za pomocą łyżeczki białko i żółtko. Jajka drobno siekamy, przekładamy do miseczki, dodajemy śmietanę, posiekany szczypiorek i doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy, a następnie gotowym farszem napełniamy połówki jajek.

Pistacje drobno siekamy, mieszamy z bułką tartą i taką mieszanką posypujemy wierzch jajek. Na patelni rozgrzewamy olej pistacjowy, a następnie układamy na niej jajka, farszem do dołu. Smażymy, aż się przyrumienią.

Przed podaniem dekorujemy jajka odrobiną szczypiorku.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Grzybowe tortelloni

Aksamitne pierożki z grzybowym farszem podane z pieczarkami i kremowym sosem. Proste, eleganckie i pyszne danie.

Grzybowe tortelloni

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Pieczony ser brie z pieczarkami

Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.

Pieczony ser brie z pieczarkami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Tortelloni z sosem pomidorowym

Pierożki we włoskim stylu wypełnione bogatym, szpinakowym nadzieniem, a do tego aromatyczny sos pomidorowy. Musisz spróbować!

Tortelloni z sosem pomidorowym

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Zupa chrzanowa z szynką

Coś specjalnego dla miłośników zdecydowanych smaków – zupa z podsmażaną szynką oraz mocno chrzanową nutą.

Zupa chrzanowa z szynką

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!