
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, a następnie odcedzamy, osuszamy i studzimy. Bardzo ostrym nożem przekrawamy jajka wzdłuż na pół, uważając, by nie uszkodzić za bardzo skorupek. Z połówek jajek wyjmujemy za pomocą łyżeczki białko i żółtko. Jajka drobno siekamy, przekładamy do miseczki, dodajemy śmietanę, posiekany szczypiorek i doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy, a następnie gotowym farszem napełniamy połówki jajek.
Pistacje drobno siekamy, mieszamy z bułką tartą i taką mieszanką posypujemy wierzch jajek. Na patelni rozgrzewamy olej pistacjowy, a następnie układamy na niej jajka, farszem do dołu. Smażymy, aż się przyrumienią.
Przed podaniem dekorujemy jajka odrobiną szczypiorku.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Pinsa verde
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
- Dorsz z piekarnika w czosnku i cytrynie
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)