Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, a następnie odcedzamy, osuszamy i studzimy. Bardzo ostrym nożem przekrawamy jajka wzdłuż na pół, uważając, by nie uszkodzić za bardzo skorupek. Z połówek jajek wyjmujemy za pomocą łyżeczki białko i żółtko. Jajka drobno siekamy, przekładamy do miseczki, dodajemy śmietanę, posiekany szczypiorek i doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy, a następnie gotowym farszem napełniamy połówki jajek.
Pistacje drobno siekamy, mieszamy z bułką tartą i taką mieszanką posypujemy wierzch jajek. Na patelni rozgrzewamy olej pistacjowy, a następnie układamy na niej jajka, farszem do dołu. Smażymy, aż się przyrumienią.
Przed podaniem dekorujemy jajka odrobiną szczypiorku.
Zobacz podobne
przepisy
Grzybowe tortelloni
Aksamitne pierożki z grzybowym farszem podane z pieczarkami i kremowym sosem. Proste, eleganckie i pyszne danie.
Pieczony ser brie z pieczarkami
Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.
Tortelloni z sosem pomidorowym
Pierożki we włoskim stylu wypełnione bogatym, szpinakowym nadzieniem, a do tego aromatyczny sos pomidorowy. Musisz spróbować!
Zupa chrzanowa z szynką
Coś specjalnego dla miłośników zdecydowanych smaków – zupa z podsmażaną szynką oraz mocno chrzanową nutą.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Roladki z cukinii
- Cukinia z pikantnym farszem wołowym
- Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
- Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
- Faszerowane pomidorki koktajlowe
- Jajko pieczone w awokado
- Kajzerki z warzywami
- Zapiekanka chlebowo-musztardowa z szynką
- Poduszeczki brzoskwiniowe
- Naleśniki po austriacku z morelami i lodami waniliowymi
- Sałatkowe wrapy
- Krokiety z kapustą i grzybami – przepis
- Faszerowane papryki na Halloween
- Tarta z kremem chałwowym
- Ciastka z grzybami
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Ubijany ganasz
- Zupa z groszku i pomarańczy z grzankami z cebulką
- Chlebek bananowy
- Domowe sezamki
- Szybkie tortille z salsą z brzoskwiń
- Hreczanyki z wegańską okrasą
- Jednogarnkowy makaron z indykiem
- Jabłkowy chutney z piwem
- Pesto z rukoli
- Pesto z liści rzodkiewki
- Trifle makaronikowe
- Pesto z kolendry
- ZIELONY MAJONEZ
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)