
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Bulion przelewamy do dużego garnka i gotujemy.
Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy drobno pokrojoną szynkę włoską oraz posiekaną w kostkę cebulę i podsmażamy do zrumienienia. Dodajemy do gotującego się bulionu.
Na tę samą patelnię wrzucamy obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki oraz pokrojony w plasterki czosnek. Smażymy przez chwilę, aż czosnek się zezłoci, a następnie warzywa przekładamy do garnka z bulionem. Dodajemy majeranek, a następnie gotujemy zupę pod przykryciem ok. 30 minut, aż ziemniaki całkowicie zmiękną.
Pod koniec dodajemy do zupy chrzan oraz śmietanę, mieszamy, ponownie zagotowujemy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W międzyczasie gotujemy jajka na twardo. Jajka obieramy ze skorupki, przekrawamy na pół. Na każdy talerz nakładamy po 2 połówki jajka i nalewamy zupę. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Risotto z serem cheddar
Pomysł na pyszną kolację? Delikatne risotto na bazie białego wina i musztardy z dodatkiem wyśmienitego sera cheddar.

Zupa z pieczonego kalafiora i czosnku z marchewką i truflowym pesto
Kremowa, gęsta zupa z mieszanki warzyw, z dodatkiem truflowego pesto i czosnku, rozgrzeje i oczaruje smakiem każdego.

Faszerowane jajka z pistacjami
Smakowity i szybki pomysł na przekąskę – połówki jajek wypełnione pysznym farszem i posypane siekanymi pistacjami.

Terrina z łososia z serem feta
Tradycyjna francuska przystawka podawana na zimno. W wersji z delikatnym łososiem i słonym serem jest przepyszna!

Zobacz przepisy
na święta
- Domowe majonezy smakowe
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Mazurek z białą czekoladą i wiśniami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
- Babka orzechowa z polewą rumową
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Wegańska chałka
- Marmolada z pomarańczy
- Sernik na zimno z malinami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (17)
1455 dni temu
Bardzo smaczna. Bardzo szybko się robi.
odpowiedz
2171 dni temu
Polecam osobiści mi smakowało tylko zamiast szynki użyłem boczku :D
odpowiedz
2169 dni temu
Też dobry pomysł! :)
2568 dni temu
Wygląda pysznie. Dziś robie😉😉
odpowiedz
2647 dni temu
Mniamniuśna zupka :)
odpowiedz
2687 dni temu
zupa jest przepyszna, polecam ten przepis
odpowiedz
3288 dni temu
Macie dobre przepisy.Smakują nam.
odpowiedz
3288 dni temu
Dziękujemy i polecamy się :)
3612 dni temu
sztazi, mamy nadzieję, że znajdziesz więcej przepisów, które przypadną Tobie do smaku :)
odpowiedz
3612 dni temu
Wpisuję ją do swojego menu - wspaniła, robiłem dla rodziny i znajomych, byli zachwyceni - szkoda, że to nie mój pomysł. Zamieszczę przepis na swoim blogu (oczywiśie z informacją o źródle skąd jest)
odpowiedz
3672 dni temu
Zupa wyszła znakomita. Zamiast szczypioru dodałam pietruszkę oraz zmiskowałam blenderem na krem. :)
odpowiedz
3998 dni temu
Zupek wlasnie zrobiłam. Wyszła pyszna, zreszta jak barszcz biały z zeszłej Wielkanocy ;-)
odpowiedz
4002 dni temu
Nie robiłam nigdy zupy chrzanowej, ale po takich super opiniach na bank zagości na moi stole :)
odpowiedz
4008 dni temu
Zupa w 100% na każdą okazję nie tylko na wybrane dni w roku.Jest 7:56 a ja ją już ugotowałam z uwagi na wybór na stół Wielkanocny .Taka moja decyzja. Do zupy dorobiłam grzanki czosnkowe.Mi bardzo smakuje a Wam ?
odpowiedz
4015 dni temu
Zrobiłam dzisiaj na obiad pyszna, zamiast włoskiej szynki surowej jak w przepisie dałam szynkę Szwarcwaldzką :-)
odpowiedz
4024 dni temu
Pyszna zupka, robię podobną, ale zamiast szynki daję kiełbaskę, np. śląską Pikok, jest bardzo dobra.
odpowiedz
4027 dni temu
Robiłam już kiedyś zupę chrzanowę ale wasza jest również świetna,myślę że warto jest spróbowac ten przepis.
odpowiedz
zobacz wszystkie