
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.
Obie musztardy łączymy z jogurtem i przyprawiamy do smaku solą. Jajko roztrzepujemy widelcem.
Ciasto francuskie rozwałkowujemy lekko i kroimy na cztery paski. Każdy pas ciasta smarujemy sosem z jogurtu i musztardy, układamy na środku kabanosa i rolujemy. W razie konieczności brzegi ciasta smarujemy odrobinę jajkiem i sklejamy.
Zawinięte kabanosy kroimy na mniejsze kawałki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek smarujemy jajkiem i posypujemy pieprzem. Wkładamy blachę do piekarnika i pieczemy około 10-15 minut. Gdy ciasto zacznie się rumienić, wyjmujemy i studzimy.
Pozostały sos przekładamy do miseczki i podajemy jako dip do kabanosów.
Zobacz podobne
przepisy
Bażant w limonkach
Smak w najlepszym stylu – mięso z bażanta w marynacie limonkowej, owinięte w cienkie plastry szynki szwarcwaldzkiej.

Przepiórka w musztardzie i pomarańczach
Sposób na wystawny obiad – przepiórki w marynacie sojowo-musztardowej podane z bagietką i plastrami świeżej pomarańczy.

Steki z polędwicy wołowej z ziołowym masłem
Amerykanie kochają steki. Zrozumiesz dlaczego, przygotowując polędwicę wołową zgodnie z naszym przepisem.

Klops z jajkiem
Zobacz, jak smaczny i efektowny obiad można wyczarować z porcji mielonego mięsa i gotowanych jajek.

Komentarze (20)
2636 dni temu
mamy nadzieje że dobre pozdrawiamy z Siemianowic Śl. Ola i Agatka
odpowiedz
2674 dni temu
Robiłam je na ostatnią imprezę, ale nie miałam różnych musztard więc użyłam tylko sarepskiej (dwie płaskie łyżki). Mimo wszystko wyszły super, gościom smakowały więc na pewno zrobię je jeszcze raz :)
odpowiedz
3081 dni temu
Elko, daj znać jak smakowały! :)
odpowiedz
3081 dni temu
kupiłam 2 opakowania ciasta....będzie moc....
odpowiedz
3088 dni temu
Skoro to takie dobre to sprubuje zrobić.Lece do kuchni.
odpowiedz
3234 dni temu
suer przepis dzieki:) wole grubszyh kabanosow uzyc, ale osostanio zasmakwoalam sie w bekonowych maestro i dodalam ich:)
odpowiedz
3256 dni temu
Wspaniały przepis! Nie dość że smakował partnerowi to jeszcze jego rodzicom! Przepyszne!
odpowiedz
3331 dni temu
fartuszek, dziękujemy i zachęcamy do przetestowania innych przepisów Kuchni Lidla :)
odpowiedz
3331 dni temu
super smak, super przepis, dzięki za wrzutke, sprawdozny ze skladnikow z waszego sklepu:)
odpowiedz
3389 dni temu
bardzo smaczne, można sobie jesc na drugie sniadanie w rpacy, ja wlasnie kupiłem kabanoskiw lidlu i na opakowaniu pisa,lo, ze producent to henryk kania. pyyyszności!
odpowiedz
3391 dni temu
Strasznie suche mimo posmarowania Maslem nie polecam nie warto
odpowiedz
3410 dni temu
najbardziej smakuje z Kabanosami Henryka Kania, tymi extra suchymi mmm deliszys!
odpowiedz
3445 dni temu
Skończyło się ciasto francuskie w Lidlu :(
odpowiedz
3445 dni temu
Sa rewelacyjne polecam,,
odpowiedz
3445 dni temu
Zobaczymy, czy sprawdzą się jako sylwestrowa przekąska ;p
odpowiedz
3475 dni temu
Ulu, koniecznie podziel się później z nami swoją opinią! :)
odpowiedz
3476 dni temu
mam ochotę zrobić te kabanosy zobaczę czy wyjdą. Dzięki
odpowiedz
3478 dni temu
Pyszne masła czekoladowe i kokosowe Deluxe do kanapeczek ,kabanosy z pewnością też są pyszne a takie przekąski zrobię na sylwestra :)
odpowiedz
3480 dni temu
Gosiu, wspaniale, że znalazłaś coś dla siebie w naszej ofercie Deluxe!
odpowiedz
3480 dni temu
uwielbiam produkty Deluxe, a kabanosy są pyszne, do tego ciasto Linessa, pycha .
odpowiedz
zobacz wszystkie