
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.
Obie musztardy łączymy z jogurtem i przyprawiamy do smaku solą. Jajko roztrzepujemy widelcem.
Ciasto francuskie rozwałkowujemy lekko i kroimy na cztery paski. Każdy pas ciasta smarujemy sosem z jogurtu i musztardy, układamy na środku kabanosa i rolujemy. W razie konieczności brzegi ciasta smarujemy odrobinę jajkiem i sklejamy.
Zawinięte kabanosy kroimy na mniejsze kawałki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek smarujemy jajkiem i posypujemy pieprzem. Wkładamy blachę do piekarnika i pieczemy około 10-15 minut. Gdy ciasto zacznie się rumienić, wyjmujemy i studzimy.
Pozostały sos przekładamy do miseczki i podajemy jako dip do kabanosów.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Grochówka wojskowa
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Pinsa verde
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (20)
3438 dni temu
mamy nadzieje że dobre pozdrawiamy z Siemianowic Śl. Ola i Agatka
odpowiedz
3476 dni temu
Robiłam je na ostatnią imprezę, ale nie miałam różnych musztard więc użyłam tylko sarepskiej (dwie płaskie łyżki). Mimo wszystko wyszły super, gościom smakowały więc na pewno zrobię je jeszcze raz :)
odpowiedz
3883 dni temu
Elko, daj znać jak smakowały! :)
odpowiedz
3883 dni temu
kupiłam 2 opakowania ciasta....będzie moc....
odpowiedz
3890 dni temu
Skoro to takie dobre to sprubuje zrobić.Lece do kuchni.
odpowiedz
4035 dni temu
suer przepis dzieki:) wole grubszyh kabanosow uzyc, ale osostanio zasmakwoalam sie w bekonowych maestro i dodalam ich:)
odpowiedz
4058 dni temu
Wspaniały przepis! Nie dość że smakował partnerowi to jeszcze jego rodzicom! Przepyszne!
odpowiedz
4133 dni temu
fartuszek, dziękujemy i zachęcamy do przetestowania innych przepisów Kuchni Lidla :)
odpowiedz
4133 dni temu
super smak, super przepis, dzięki za wrzutke, sprawdozny ze skladnikow z waszego sklepu:)
odpowiedz
4191 dni temu
bardzo smaczne, można sobie jesc na drugie sniadanie w rpacy, ja wlasnie kupiłem kabanoskiw lidlu i na opakowaniu pisa,lo, ze producent to henryk kania. pyyyszności!
odpowiedz
4192 dni temu
Strasznie suche mimo posmarowania Maslem nie polecam nie warto
odpowiedz
4212 dni temu
najbardziej smakuje z Kabanosami Henryka Kania, tymi extra suchymi mmm deliszys!
odpowiedz
4247 dni temu
Skończyło się ciasto francuskie w Lidlu :(
odpowiedz
4247 dni temu
Sa rewelacyjne polecam,,
odpowiedz
4247 dni temu
Zobaczymy, czy sprawdzą się jako sylwestrowa przekąska ;p
odpowiedz
4277 dni temu
Ulu, koniecznie podziel się później z nami swoją opinią! :)
odpowiedz
4277 dni temu
mam ochotę zrobić te kabanosy zobaczę czy wyjdą. Dzięki
odpowiedz
4280 dni temu
Pyszne masła czekoladowe i kokosowe Deluxe do kanapeczek ,kabanosy z pewnością też są pyszne a takie przekąski zrobię na sylwestra :)
odpowiedz
4282 dni temu
Gosiu, wspaniale, że znalazłaś coś dla siebie w naszej ofercie Deluxe!
odpowiedz
4282 dni temu
uwielbiam produkty Deluxe, a kabanosy są pyszne, do tego ciasto Linessa, pycha .
odpowiedz
zobacz wszystkie