Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Czosnek drobno siekamy i łączymy z olejem, pieprzem cayenne, sosem sojowym, sokiem z cytryny i musztardą. Całość dokładnie mieszamy. Gotową marynatą nacieramy przepiórki, przekładamy do miski, zakrywamy folią i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Resztę marynaty również chowamy do lodówki.
Zamarynowane przepiórki układamy na dużej patelni, nadającej się do zapiekania w piekarniku, tak by się ze sobą nie stykały i pieczemy w temperaturze 200 stopni około 25 minut.
Na patelni rozgrzewamy masło i układamy na nim kromki bagietki. Podsmażamy z dwóch stron na złoty kolor i układamy grzanki na talerzach. Na wierzchu układamy przepiórki. Patelnię, na której piekły się przepiórki, stawiamy na małym ogniu. Dodajemy 2 łyżki wody oraz pozostałą marynatę. Mieszamy, zeskrobując dno patelni. Gdy sos będzie gorący, polewamy nim wierzch przepiórek. Talerz dekorujemy plasterkami pomarańczy, których sok można wykorzystać do skropienia mięsa.
Zobacz podobne
przepisy
Pasztet z krewetek i łososia
Oryginalny pomysł na domowej roboty pasztet o intensywnym łososiowo-krewetkowym smaku oraz pięknym kolorze.
Bażant w limonkach
Smak w najlepszym stylu – mięso z bażanta w marynacie limonkowej, owinięte w cienkie plastry szynki szwarcwaldzkiej.
Steki z polędwicy wołowej z ziołowym masłem
Amerykanie kochają steki. Zrozumiesz dlaczego, przygotowując polędwicę wołową zgodnie z naszym przepisem.
Klops z jajkiem
Zobacz, jak smaczny i efektowny obiad można wyczarować z porcji mielonego mięsa i gotowanych jajek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Aromatyczna karkówka z grilla
- Grillowany burger teksański
- Grillowany łosoś z miodem, musztardą i imbirem
- Jagnięcina w marynacie musztardowej
- Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
- Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
- Pieczone udka kurczaka z ryżem z warzywami i świeżą miętą
- Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry
- Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
- Kurek w ziołach
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Klopsiki z jagnięciny z dipem z sera koziego
- Kurczak z ananasem i sosem barbecue
- Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej
- Ogórki w stylu kozackim
- Faszerowany kurczak pieczony w całości
- Słodki bufet Pawła Małeckiego
- Pieczony cały kurczak bez kości z farszem z bułki
- Wieniec z Frankfurtu
- Gulasz z jelenia z kaszą
- Rozgrzewający napar z kurkumy i imbiru
- Migdałowy tort weselny z truskawkami
- Smażony seler z boczkiem i migdałami
- Sałatka bawarska z kapusty
- Czekoladki z masłem orzechowym
- Smażone mleko z sosem żurawinowym
- Pieczona gęś z jabłkami i czerwoną kapustą
- Pigs in a blanket, czyli parówki w cieście
- Ciasteczka jaglano-kokosowe
- Pizza hawajska
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
618 dni temu
TEN PRZEPIS TO LIPA JAK INNE DYSKONTÓW
odpowiedz
710 dni temu
Poziom trudny? Na serio? Może gdybym nie miała mózgu i dłoni to tak.
odpowiedz
3249 dni temu
Pyszne, kruchutkie mięsko... mam niedosyt,... spokojnie można policzyć dwie przepiórki na osobę.
odpowiedz
3330 dni temu
Bez sensu ten przepis.
odpowiedz
3927 dni temu
Super extra
odpowiedz