Przepiórka w musztardzie i pomarańczach

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Czosnek drobno siekamy i łączymy z olejem, pieprzem cayenne, sosem sojowym, sokiem z cytryny i musztardą. Całość dokładnie mieszamy. Gotową marynatą nacieramy przepiórki, przekładamy do miski, zakrywamy folią i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Resztę marynaty również chowamy do lodówki.

Zamarynowane przepiórki układamy na dużej patelni, nadającej się do zapiekania w piekarniku, tak by się ze sobą nie stykały i pieczemy w temperaturze 200 stopni około 25 minut.

Na patelni rozgrzewamy masło i układamy na nim kromki bagietki. Podsmażamy z dwóch stron na złoty kolor i układamy grzanki na talerzach. Na wierzchu układamy przepiórki. Patelnię, na której piekły się przepiórki, stawiamy na małym ogniu. Dodajemy 2 łyżki wody oraz pozostałą marynatę. Mieszamy, zeskrobując dno patelni. Gdy sos będzie gorący, polewamy nim wierzch przepiórek. Talerz dekorujemy plasterkami pomarańczy, których sok można wykorzystać do skropienia mięsa.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Pasztet z krewetek i łososia

Oryginalny pomysł na domowej roboty pasztet o intensywnym łososiowo-krewetkowym smaku oraz pięknym kolorze.

Pasztet z krewetek i łososia sticker MSC

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 8 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Bażant w limonkach

Smak w najlepszym stylu – mięso z bażanta w marynacie limonkowej, owinięte w cienkie plastry szynki szwarcwaldzkiej.

Bażant w limonkach

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 2 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Steki z polędwicy wołowej z ziołowym masłem

Amerykanie kochają steki. Zrozumiesz dlaczego, przygotowując polędwicę wołową zgodnie z naszym przepisem.

Steki z polędwicy wołowej z ziołowym masłem

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Klops z jajkiem

Zobacz, jak smaczny i efektowny obiad można wyczarować z porcji mielonego mięsa i gotowanych jajek.

Klops z jajkiem

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    839 dni temu
    TEN PRZEPIS TO LIPA JAK INNE DYSKONTÓW

    odpowiedz


  • 932 dni temu
    Poziom trudny? Na serio? Może gdybym nie miała mózgu i dłoni to tak.

    odpowiedz

  • rozyna rozyna
    3471 dni temu
    Pyszne, kruchutkie mięsko... mam niedosyt,... spokojnie można policzyć dwie przepiórki na osobę.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3551 dni temu
    Bez sensu ten przepis.

    odpowiedz

  • Gość rem Gość rem
    4149 dni temu
    Super extra

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!