
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Czosnek drobno siekamy i łączymy z olejem, pieprzem cayenne, sosem sojowym, sokiem z cytryny i musztardą. Całość dokładnie mieszamy. Gotową marynatą nacieramy przepiórki, przekładamy do miski, zakrywamy folią i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Resztę marynaty również chowamy do lodówki.
Zamarynowane przepiórki układamy na dużej patelni, nadającej się do zapiekania w piekarniku, tak by się ze sobą nie stykały i pieczemy w temperaturze 200 stopni około 25 minut.
Na patelni rozgrzewamy masło i układamy na nim kromki bagietki. Podsmażamy z dwóch stron na złoty kolor i układamy grzanki na talerzach. Na wierzchu układamy przepiórki. Patelnię, na której piekły się przepiórki, stawiamy na małym ogniu. Dodajemy 2 łyżki wody oraz pozostałą marynatę. Mieszamy, zeskrobując dno patelni. Gdy sos będzie gorący, polewamy nim wierzch przepiórek. Talerz dekorujemy plasterkami pomarańczy, których sok można wykorzystać do skropienia mięsa.
Zobacz podobne
przepisy
Pasztet z krewetek i łososia
Oryginalny pomysł na domowej roboty pasztet o intensywnym łososiowo-krewetkowym smaku oraz pięknym kolorze.


Bażant w limonkach
Smak w najlepszym stylu – mięso z bażanta w marynacie limonkowej, owinięte w cienkie plastry szynki szwarcwaldzkiej.

Steki z polędwicy wołowej z ziołowym masłem
Amerykanie kochają steki. Zrozumiesz dlaczego, przygotowując polędwicę wołową zgodnie z naszym przepisem.

Klops z jajkiem
Zobacz, jak smaczny i efektowny obiad można wyczarować z porcji mielonego mięsa i gotowanych jajek.

Zobacz przepisy
na lato
- Risotto z cukinią
- Pieczeń rzymska
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pielmieni – przepis na wschodnie pierożki
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Jajka po benedyktyńsku
- Kiszka ziemniaczana
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak po wietnamsku
- Deser z tapioką
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Tort lodowy
- Francuskie makaroniki
- Jak przygotować sos holenderski?
- Sos aioli
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
839 dni temu
TEN PRZEPIS TO LIPA JAK INNE DYSKONTÓW
odpowiedz
932 dni temu
Poziom trudny? Na serio? Może gdybym nie miała mózgu i dłoni to tak.
odpowiedz
3471 dni temu
Pyszne, kruchutkie mięsko... mam niedosyt,... spokojnie można policzyć dwie przepiórki na osobę.
odpowiedz
3551 dni temu
Bez sensu ten przepis.
odpowiedz
4149 dni temu
Super extra
odpowiedz