Typ dania - przepisy i pomysły
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Tatar grzybowy z burratą
Wykwintne danie dla tych, którzy nie jedzą mięsa i nie tylko. Przygotuj ten pyszny tatar z bakłażana, brązowych pieczarek i boczniaków i ciesz się wyjątkowym smakiem.
Krem z brązowych pieczarek z gremolatą
Aromatyczny krem z brązowych pieczarek i borowików, czyli kwintesencja jesieni w misce, która dzięki dodatkowi gremolaty nie traci na świeżości. Przygotuj to danie i sprawdź, jak smakuje to wyjątkowe połączenie smaków.
Sos kurkowy
Aromatyczny sos kurkowy z cebulką, czosnkiem i śmietaną, idealny do podania z ulubionym kawałkiem mięsa lub makaronem.
Sos grzybowy ze świeżych grzybów – przepis
Sos ze świeżych prawdziwków, który może być dodatkiem do dowolnych klusek, makaronów i mięs. Sprawdź, jak łatwo go przygotować!
Faszerowane pieczarki portobello
Grzyby są tutaj bazą, ale możesz je zamienić na cukinię, bakłażana czy paprykę: szpinakowy farsz sprawdzi się w duecie z każdym z tych warzyw! Połącz jego składniki i pozwól, by ser scamorza, cudowny zamiennik mozzarelli, stopił się i dopełnił reszty.
Boczniaki po kaszubsku
Musimy ostrzec – od tego słoika nie sposób się oderwać! Boczniaki po kaszubsku w wegańskiej wersji to propozycja nie do odrzucenia. Aromatyczna i niezwykle smaczna. Przypadnie do gustu nie tylko osobom na diecie roślinnej!
Wegańskie panini z boczniakami i sosem aioli
Kanapki na ciepło są podwójnie pyszne! Wegańskie panini wg przepisu Kingi przekona do siebie każdego smakiem smażonych boczniaków i aksamitnym sosem aioli. Spróbuj!
Wegańskie flaczki z boczniaków
Proste i szybkie w przygotowaniu wegańskie flaczki z boczniaków, których posmakować będzie chciał każdy! Spróbuj choć raz tej alternatywnej wersji, a wracać będziesz do niej już zawsze!
Wegański sos tatarski
Spróbuj sosu tatarskiego z wegańskim majonezem z kaszy jaglanej lub aquafaby!
Szaszłyki z grzybami i cukinią w marynacie czosnkowej
Oryginalny pomysł na grilla, który oczaruje nie tylko jaroszy: szaszłyki z pieczarek i cukinii przyprawione rozmarynem.
Najsmaczniejsze wegetariańskie dania
Kuchnia Lidla jest pełna wegetariańskich przepisów. To właśnie tutaj znajdziecie mnóstwo pomysłów na dania wegetariańskie, a wśród nich są m.in. takie jak: leczo, pizza czy lasagne w wersji wegetariańskiej. Przekonajcie się, że wszystkie potrawy, które dotychczas znaliście i przyrządzaliście na obiad czy kolację, mogą mieć swoją wegetariańską wersję. Z przepisami na wegetariańskie dania Kuchni Lidla wszystko wydaje się prostsze i nabiera smaku. Nie wahajcie się więc dłużej i spróbujcie wegetariańskich:
- burgerów:
- kotletów:
- gołąbków:
- zapiekanek:
- sałatek:
Pomysły na obiad wege – sprawdź nasze propozycje
Wegetariańskie przepisy to prawdziwa kopalnia pomysłów na obiady. Jeśli więc kolejny raz stoicie przed dylematem, co tym razem przygotować do jedzenia, to sięgnijcie po wegetariańskie przepisy na obiad Kuchni Lidla. Wśród nich znajdziecie przepisy na potrawy z makaronu, jak np. tagliatelle z kurkami i pistacjami, ale także będziecie mogli zapoznać się z typowymi przepisami na popularne specjały wege, do których zalicza się przede wszystkim falafele, tj. smażone kotleciki z ciecierzycy, np. zielone falafele z sosem tahini; pity z falafelami. Inspiracji na obiady wegetariańskie nie ma końca! Sprawdźcie, jakie rodzaje dań wegetariańskich możecie przygotować na obiad z Kuchnią Lidla:
- zupy wegetariańskie:
- makarony wegetariańskie:
- curry wegetariańskie:
- mączne dania wegetariańskie:
Spróbujcie koniecznie i zasmakujcie kuchni vege!