zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: SMAŻYMY WARZYWA

Cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plasterki podsmażamy w garnku na rozgrzanym oleju. Dodajemy kalafior podzielony na mniejsze różyczki, ziarna kukurydzy oddzielone od kolb, ziemniaki pokrojone w kostkę oraz paprykę pokrojoną w słupki.

Przyprawiamy warzywa wędzoną papryką i chwilę podsmażamy.

Krok 2: GOTUJEMY ZUPĘ

Podsmażone warzywa zalewamy bulionem. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i sól. Gotujemy zupę, aż kalafior i ziemniaki będę miękkie – ok. 15 minut.

Krok 3: ZAPRAWIAMY I PODAJEMY ZUPĘ

Śmietanę łączymy w miseczce z 2 łyżkami gorącej zupy. Dodajemy mąkę, energicznie mieszamy i wlewamy do garnka. Dodajemy część suszonych pomidorów pokrojonych w kostkę i część rozdrobnionych orzeszków.

Gotowy chowder przelewamy do miseczek, posypujemy z wierzchu resztą suszonych pomidorów i orzeszków ziemnych oraz szczyptą wędzonej papryki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    35 dni temu
    Super przepis!:)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram