Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: SMAŻYMY WARZYWA
Cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plasterki podsmażamy w garnku na rozgrzanym oleju. Dodajemy kalafior podzielony na mniejsze różyczki, ziarna kukurydzy oddzielone od kolb, ziemniaki pokrojone w kostkę oraz paprykę pokrojoną w słupki.
Przyprawiamy warzywa wędzoną papryką i chwilę podsmażamy.
Krok 2: GOTUJEMY ZUPĘ
Podsmażone warzywa zalewamy bulionem. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i sól. Gotujemy zupę, aż kalafior i ziemniaki będę miękkie – ok. 15 minut.
Krok 3: ZAPRAWIAMY I PODAJEMY ZUPĘ
Śmietanę łączymy w miseczce z 2 łyżkami gorącej zupy. Dodajemy mąkę, energicznie mieszamy i wlewamy do garnka. Dodajemy część suszonych pomidorów pokrojonych w kostkę i część rozdrobnionych orzeszków.
Gotowy chowder przelewamy do miseczek, posypujemy z wierzchu resztą suszonych pomidorów i orzeszków ziemnych oraz szczyptą wędzonej papryki.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z ciecierzycy z mleczkiem kokosowym
Szukasz pomysłu na aromatyczną zupę wegetariańską? Przygotuj tę z ciecierzycą, mleczkiem kokosowym, pastą curry oraz nutą imbiru i limonki!
Zupa krem z kukurydzy
Kolby kukurydzy to nie tylko wyśmienita przekąska, ale także doskonała baza do kremowych zup. Zupa doprawiona kminem rzymskim smakuje wybornie!
Wegetariański ramen
Przygotuj japoński rosół, który każdego postawi na nogi! Sięgnij po przepis na ramen z mnóstwem chrupiących warzyw i tofu!
Chowder z łososiem i kukurydzą
Spróbuj popularnej zupy rybnej! Smakuje doskonale z soczystym łososiem i chrupiącymi warzywami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto kokosowo-ananasowe
- Piersi z kurczaka z szynką schwarzwaldzką
- Uda kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z parowanymi ziemniaczkami
- Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
- Guacamole z pomidorami
- Sałatka z bobem i cykorią
- Gotowana kukurydza z sosem serowym
- Zupa fasolowa
- Orzeźwiająca sałatka z makaronem i ogórkiem
- Sałatka z grillowanym bakłażanem
- Makaron spaghetti z jednej patelni
- Prosta zupa z kaszą gryczaną
- Sałatka z kaszą bulgur
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Sałatka z grillowaną kukurydzą i cukinią
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Saltimbocca w sosie kaparowym z grillowaną marchewką
- Indyjskie chlebki chapatti
- Domowe lody
- Tort malinowy
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- Włoskie ciastka z migdałami i konfiturą brzoskwiniową
- Jagodzianki
- Kanapka paryżanka
- Aromatyczna jabłkowa konfitura
- Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
- Piersi kaczki z sosem czekoladowym i z zapiekanką z kozim serem
- Powidła śliwkowe z czekoladą
- Łopatka wieprzowa z białą kiełbasą w miodowo-piwnej kapuście
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
2088 dni temu
Czy można użyć kukurydzy z puszki? Nigdzie nie mogę znaleźć kukurydzy do ugotowania
odpowiedz
2088 dni temu
Może być z puszki :) A w sezonie na kukurydzę można korzystać ze świeżej :)
1450 dni temu
w wielu przepisach na chowder z kukurydzą dopuszczana jest kukurydza z puszki
1104 dni temu
Tak :)
2094 dni temu
Świetna zupka :)
odpowiedz
2249 dni temu
Super przepis!:)
odpowiedz