Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Podsmażamy kukurydzę
Kolby kukurydzy oczyszczamy z liści i płuczemy pod zimną wodą. Stawiamy je pionowo na desce do krojenia, ostrym nożem okrawamy ziarna kukurydzy. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek w plastry. Smażymy je na oleju razem ze słodką papryką i kminem rzymskim. Dodajemy ziarna kukurydzy i smażymy jeszcze przez moment.
Krok 2: Blendujemy zupę
Całość zalewamy dokładnie wymieszanym mleczkiem kokosowym i wodą. Gotujemy ok. 20 minut, a następnie blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki lub cytryny. Zupę przelewamy do talerzy. Posypujemy prażoną kukurydzą. Zupę możemy ozdobić kroplami oliwy z oliwek lub listkami kolendry.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z ciecierzycy z mleczkiem kokosowym
Szukasz pomysłu na aromatyczną zupę wegetariańską? Przygotuj tę z ciecierzycą, mleczkiem kokosowym, pastą curry oraz nutą imbiru i limonki!
Zupa krem z kawałkami kurczaka
Łatwa w przygotowaniu zupa krem z kawałkami ugotowanego kurczaka. Pycha!
Sycące muffinki z kukurydzą i szynką
Wytrawne babeczki podawane na zimno lub na ciepło. Zdrowy przysmak, który Twoje dziecko może mieć zawsze pod ręką!
Grillowana kukurydza
Absolutna klasyka amerykańskiego grilla. Tego trzeba spróbować, bo danie jest proste, smaczne i bardzo zdrowe.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kutia
- Sernik piernikowy
- Błyskawiczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kapusta z grochem
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto marchewkowe
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto na pierogi
- Sałatka gyros
- Świąteczne pierniczki
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)