
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Podsmażamy kukurydzę
Kolby kukurydzy oczyszczamy z liści i płuczemy pod zimną wodą. Stawiamy je pionowo na desce do krojenia, ostrym nożem okrawamy ziarna kukurydzy. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek w plastry. Smażymy je na oleju razem ze słodką papryką i kminem rzymskim. Dodajemy ziarna kukurydzy i smażymy jeszcze przez moment.
Krok 2: Blendujemy zupę
Całość zalewamy dokładnie wymieszanym mleczkiem kokosowym i wodą. Gotujemy ok. 20 minut, a następnie blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki lub cytryny. Zupę przelewamy do talerzy. Posypujemy prażoną kukurydzą. Zupę możemy ozdobić kroplami oliwy z oliwek lub listkami kolendry.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Guacamole
- Uszka z grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pierniki
- Klasyczna sałatka grecka
- Łazanki
- Śledź w oleju
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Kutia
- Ryba po japońsku
- Krokiety z mięsem
- Makowiec japoński
- Boczek pieczony
- Domek z piernika
- Piernik świąteczny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)