Zupa krem z kukurydzy

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • blender

Krok 1: Podsmażamy kukurydzę 

Kolby kukurydzy oczyszczamy z liści i płuczemy pod zimną wodą. Stawiamy je pionowo na desce do krojenia, ostrym nożem okrawamy ziarna kukurydzy. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek w plastry. Smażymy je na oleju razem ze słodką papryką i kminem rzymskim. Dodajemy ziarna kukurydzy i smażymy jeszcze przez moment.

Krok 2: Blendujemy zupę

Całość zalewamy dokładnie wymieszanym mleczkiem kokosowym i wodą. Gotujemy ok. 20 minut, a następnie blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki lub cytryny. Zupę przelewamy do talerzy. Posypujemy prażoną kukurydzą. Zupę możemy ozdobić kroplami oliwy z oliwek lub listkami kolendry.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Karol Okrasa

Zupa krem z kawałkami kurczaka

Łatwa w przygotowaniu zupa krem z kawałkami ugotowanego kurczaka. Pycha!

Zupa krem z kawałkami kurczaka

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Sycące muffinki z kukurydzą i szynką

Wytrawne babeczki podawane na zimno lub na ciepło. Zdrowy przysmak, który Twoje dziecko może mieć zawsze pod ręką!

Sycące muffinki z kukurydzą i szynką

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 12 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Grillowana kukurydza

Absolutna klasyka amerykańskiego grilla. Tego trzeba spróbować, bo danie jest proste, smaczne i bardzo zdrowe.

Grillowana kukurydza

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!