Grillowana kukurydza
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

W dużym garnku zagotuj wodę. Do wrzątku włóż kukurydzę w całości, razem z liśćmi i gotuj około 20 minut.

Z limonki zetrzyj skórkę i odłóż na bok. Wyciśnij sok i razem z pozostałymi składnikami przełóż do blendera. Zmiksuj razem.

Z ugotowanej kukurydzy usuń liście. Natrzyj kukurydzę przygotowanym masłem, ułóż na ruszcie.

Grilluj około 12-15 minut, odwracając kolby kukurydzy, by przyrumieniły się z każdej strony.

Jak podawać

Podawaj posypane skórką z limonki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Mariola Mariola
    1801 dni temu
    Właśnie taką kukurydzę lubię najbardziej,świetny przepis :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram