Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Masło wyjmij z lodówki na tyle wcześnie, aby w momencie użycia było bardzo miękkie.
Przygotowanie
W dużym garnku zagotuj wodę. Do wrzątku włóż kukurydzę w całości, razem z liśćmi i gotuj około 20 minut.
Z limonki zetrzyj skórkę i odłóż na bok. Wyciśnij sok i razem z pozostałymi składnikami przełóż do blendera. Zmiksuj razem.
Z ugotowanej kukurydzy usuń liście. Natrzyj kukurydzę przygotowanym masłem, ułóż na ruszcie.
Grilluj około 12-15 minut, odwracając kolby kukurydzy, by przyrumieniły się z każdej strony.
Jak podawać
Podawaj posypane skórką z limonki.
Zobacz podobne
przepisy
Królik w sosie musztardowym z zapiekanką kukurydzianą
To danie z duszonego królika jest znane i cenione we Francji. Przekonaj się, czy Tobie także będzie smakować.
Grillowane polędwiczki z piersi z kurczaka
Delikatne mięso w oryginalnej słodko-ostrej marynacie z dżemu brzoskwiniowego i papryczki chili. Doskonałe do sałatki!
Grillowana karkówka po myśliwsku
Karkówka najlepiej smakuje z grilla. Przyrządź nietypową marynatę i ciesz się doskonałym smakiem!
Grillowana sałatka z bakłażana i pomidorów
Lekka i prosta sałatka o ciekawym, głębokim smaku. Na jej przyrządzenie wystarczy jedynie dwadzieścia minut!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Placek cebulowy
- Bazyliowy pstrąg z grilla
- Piersi kurczaka w greckiej marynacie z grilla
- Razowa pizza kresowa z pieczonymi warzywami i ziołowym pesto
- Szaszłyki z czosnkowych krewetek z sałatką z grejpfruta i awokado
- Makaron zapiekany z kalafiorem w sosie z mięsem mielonym
- Schab z szynką i salsą jabłkową
- Jajko cocotte z wędzonym łososiem i prowansalskim ratatouille
- Prawdziwa musaka z grecką sałatką Lefterisa i Karola
- Makaron z łososiem i awokado
- Tarta z burakiem
- Domowe ogórki małosolne
- Wegański awokado burger
- Tacos z jackfruitem w stylu carnitas
- Śródziemnomorski burger z paprykowym relishem
- Sernik czekoladowo-bananowy
- Domowe lody truskawkowo-jogurtowe na 3 sposoby
- Pesto z papryki
- Palak paneer – szpinak z domowym twarogiem
- Piersi z indyka w sosie paprykowym
- Tarator, bułgarski chłodnik
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Grissini
- Korzenny pudding ryżowy
- Wykwintne roladki rybne
- Wegańskie brownie z fasoli
- Brownie z chałwą
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Oponki serowe z sosem malinowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
4116 dni temu
Właśnie taką kukurydzę lubię najbardziej,świetny przepis :)
odpowiedz