Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Masło wyjmij z lodówki na tyle wcześnie, aby w momencie użycia było bardzo miękkie.
Przygotowanie
W dużym garnku zagotuj wodę. Do wrzątku włóż kukurydzę w całości, razem z liśćmi i gotuj około 20 minut.
Z limonki zetrzyj skórkę i odłóż na bok. Wyciśnij sok i razem z pozostałymi składnikami przełóż do blendera. Zmiksuj razem.
Z ugotowanej kukurydzy usuń liście. Natrzyj kukurydzę przygotowanym masłem, ułóż na ruszcie.
Grilluj około 12-15 minut, odwracając kolby kukurydzy, by przyrumieniły się z każdej strony.
Jak podawać
Podawaj posypane skórką z limonki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka gyros
- Makówki śląskie
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Mini burgery
- Ryba po japońsku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Spaghetti carbonara
- Klasyczna sałatka grecka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Jajka na miękko
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Śledzie po kaszubsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto na pierogi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
4465 dni temu
Właśnie taką kukurydzę lubię najbardziej,świetny przepis :)
Odpowiedz