Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Masło wyjmij z lodówki na tyle wcześnie, aby w momencie użycia było bardzo miękkie.
Przygotowanie
W dużym garnku zagotuj wodę. Do wrzątku włóż kukurydzę w całości, razem z liśćmi i gotuj około 20 minut.
Z limonki zetrzyj skórkę i odłóż na bok. Wyciśnij sok i razem z pozostałymi składnikami przełóż do blendera. Zmiksuj razem.
Z ugotowanej kukurydzy usuń liście. Natrzyj kukurydzę przygotowanym masłem, ułóż na ruszcie.
Grilluj około 12-15 minut, odwracając kolby kukurydzy, by przyrumieniły się z każdej strony.
Jak podawać
Podawaj posypane skórką z limonki.
Zobacz podobne
przepisy
Królik w sosie musztardowym z zapiekanką kukurydzianą
To danie z duszonego królika jest znane i cenione we Francji. Przekonaj się, czy Tobie także będzie smakować.
Grillowane polędwiczki z piersi z kurczaka
Delikatne mięso w oryginalnej słodko-ostrej marynacie z dżemu brzoskwiniowego i papryczki chili. Doskonałe do sałatki!
Grillowana karkówka po myśliwsku
Karkówka najlepiej smakuje z grilla. Przyrządź nietypową marynatę i ciesz się doskonałym smakiem!
Grillowana sałatka z bakłażana i pomidorów
Lekka i prosta sałatka o ciekawym, głębokim smaku. Na jej przyrządzenie wystarczy jedynie dwadzieścia minut!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Świąteczne pierniczki
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Domek z piernika
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Wigilijny makowiec
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba po japońsku
- Pierniki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka gyros
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
4136 dni temu
Właśnie taką kukurydzę lubię najbardziej,świetny przepis :)
odpowiedz