Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Bakłażana pokrój w plasterki. Każdy plasterek posmaruj za pomocą pędzelka oliwą z oliwek i grilluj na patelni grillowej przez 2-3 minuty z każdej strony, aż się przyrumienią. Przełóż bakłażana do naczynia.
Czosnek posiekaj. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy i podsmaż przez kilka sekund czosnek razem z płatkami chilli. Dodaj sok z 1/2 cytryny, wymieszaj i gotowym sosem polej plasterki bakłażana.
Pomidory pokrój w ćwiartki. Ser feta rozkrusz na kawałki. Dodaj wszystko do bakłażana.
Bazylię i miętę drobno posiekaj. Ziołami udekoruj sałatkę.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z grillowanych warzyw z fetą i sosem miodowym
Pyszne, kolorowe kawałki warzyw, podpieczone na grillu i połączone w smakowitej sałatce z dodatkiem miodowego dressingu.
Sałatka z salami
Pyszne połączenie ziemniaków, pieczarek, suszonych pomidorów oraz plastrów salami w postaci wyśmienitej sycącej sałatki!
Sałatka z krewetek z sosem z limonek
Wyśmienita propozycja dla fanów owoców morza: lekka sałatka z delikatnymi krewetkami i sosem imbirowo-limonkowym.
Sałatka z pieczonym kurczakiem
Zdrowo i kolorowo na talerzu? Nic prostszego! Wystarczy przyrządzić pyszną sałatkę z pieczonym kurczakiem i jajkiem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kompot z suszu z cytryną
- Ryba po japońsku
- Ciasto na pierogi
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Śledzie po kaszubsku
- Pierniki
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Wegańska ryba po grecku
- Świąteczne pierniczki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto marchewkowe
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
4032 dni temu
super proste i smaczne!
odpowiedz