Grillowana sałatka z bakłażana i pomidorów
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Bakłażana pokrój w plasterki. Każdy plasterek posmaruj za pomocą pędzelka oliwą z oliwek i grilluj na patelni grillowej przez 2-3 minuty z każdej strony, aż się przyrumienią. Przełóż bakłażana do naczynia.

Czosnek posiekaj. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy i podsmaż przez kilka sekund czosnek razem z płatkami chilli. Dodaj sok z 1/2 cytryny, wymieszaj i gotowym sosem polej plasterki bakłażana.

Pomidory pokrój w ćwiartki. Ser feta rozkrusz na kawałki. Dodaj wszystko do bakłażana.

Bazylię i miętę drobno posiekaj. Ziołami udekoruj sałatkę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • jemy.ekolokalnie.pl jemy.ekolokalnie.pl
    1358 dni temu
    super proste i smaczne!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram