
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Bakłażana pokrój w plasterki. Każdy plasterek posmaruj za pomocą pędzelka oliwą z oliwek i grilluj na patelni grillowej przez 2-3 minuty z każdej strony, aż się przyrumienią. Przełóż bakłażana do naczynia.
Czosnek posiekaj. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy i podsmaż przez kilka sekund czosnek razem z płatkami chilli. Dodaj sok z 1/2 cytryny, wymieszaj i gotowym sosem polej plasterki bakłażana.
Pomidory pokrój w ćwiartki. Ser feta rozkrusz na kawałki. Dodaj wszystko do bakłażana.
Bazylię i miętę drobno posiekaj. Ziołami udekoruj sałatkę.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Boczek pieczony
- Pieczona ryba po grecku
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Sernik pistacjowy
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pierniki
- Przekąski sylwestrowe
- Burek ze szpinakiem
- Śledź w oleju
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Makówki śląskie
- Śledzie po kaszubsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Domek z piernika
- Jajka na miękko
- Kutia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Makowiec japoński
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
4343 dni temu
super proste i smaczne!
Odpowiedz