
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sos
Mieszamy ze sobą octet balsamiczny lub sok z cytryny, miód, oliwę z oliwek, sól, pieprz i bardzo drobno posiekany czosnek, bardzo drobno posiekany. W razie gdyby sos był zbyt gęsty, dodajemy 1-2 łyżki wody.
Warzywa
Bakłażana i cukinię kroimy w plastry razem ze skórką. Paprykę kroimy na cząstki. Pieczarki kroimy w ćwiartki, a cebulę w półplasterki.
Pokrojone warzywa wkładamy do sporej miski. Oliwę z solą, pieprzem i sokiem łączymy, mieszamy delikatnie, ale bardzo dokładnie z warzywami.
Warzywa kładziemy partiami na grillu, obsmażamy z obu stron.
Ugrillowane warzywa układamy na sporym półmisku, posypujemy pokruszonym serem, polewamy wcześniej przygotowanym sosem i posypujemy obficie posiekaną pietruszką i bazylią.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z paluszkami krabowymi surimi z sosem jogurtowym
Pomysł na lekką, oryginalną sałatkę do przygotowania w parę chwil: połączenie surimi z ogórkiem i sosem jogurtowym.

Sałatka z pieczonym kurczakiem
Zdrowo i kolorowo na talerzu? Nic prostszego! Wystarczy przyrządzić pyszną sałatkę z pieczonym kurczakiem i jajkiem.

Sałatka à la Cesar z soczystym kurczakiem
Porcja zdrowia inspirowana kuchnią włoską. Świeże warzywa i kurczak to pomysł na szybkie, lekkie i smaczne danie.

Roladki z bakłażana z fetą
Przekąska w greckim stylu. Podawane na zimno roladki sprawdzą się podczas każdego przyjęcia. Goście będą zachwyceni!

Zobacz przepisy
na święta
- Mazurek miodowo-orzechowy
- Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym
- Klasyczny mus czekoladowy
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem
- Wegański sos tatarski
- Deser pascha w 10 minut
- Pomarańczowy sernik z crème brûlée
- Żurek chrzanowy z kiełbasą
- Żurek wegański z chrzanem i wędzonym tofu
- Jajka z majonezem i awokado
- Babka z herbatą matcha
- Żurek babci
- Zupa chrzanowa z szynką
- Ciasteczka maślano-cytrynowe
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Baba drożdżowa
- Kołacz z białym serem
- Makowiec na spodzie z bezą i maślaną kruszonką
- Kurczak w sosie pieczarkowym z estragonem
- Żurek z makaronem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
3186 dni temu
Rewelacja. Za każdym razem zachwyca gości :)
odpowiedz
3526 dni temu
Karolino, mamy nadzieję, że w Kuchni Lidla znajdziesz więcej imprezowych hitów! :) Pozdrawiamy!
odpowiedz
3526 dni temu
Ta sałatka jest niesamowita! Na razie mieliśmy możliwość tylko piec w piekarniku, nie grillowaliśmy, ale warzywa w połączeniu z tym sosem to "miód w gębie"! :) Była hitem na niejednej imprezie.
odpowiedz
3595 dni temu
Sałatka jest przepyszna! Zrobiłam ją pierwszy raz na przyjęcie urodzinowe na patelni grilowej. Podbiła smaki wszystkich gości. Super smakuje również schłodzona na drugi dzień.
odpowiedz
3819 dni temu
PYYYSZNA!!!! Polecam :)
odpowiedz
3979 dni temu
Pyszna, ja zrobiłam warzywa na patelni grillowej i też wyszła świetnie. Polecam!
odpowiedz
4076 dni temu
Sałatka wyśmienita, pasuje na każdą okazję. Trochę trwa to grillowanie ale warto, sos przepyszny, o niepowtarzalnym smaku, polecam gorąco
odpowiedz
4190 dni temu
Wspaniały przepis wykorzystany przeze mnie w te lato wielokrotnie. Najbardziej wybredni pokochają tą sałatkę. Bardzo prosty i szybki przepis. Polecam.
odpowiedz
4297 dni temu
Bardzo fajny i prosty przepis na dość szybki (wyłącznie czas grillowania), smaczny i zdrowy obiad lub kolację. Sałatka w miseczce prezentuje się pięknie i śmiało nadaje się na przyjęcie gości. Polecam.
odpowiedz