Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Ugotowane w mundurkach ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w półksiężyce. Sałatę obieramy z zewnętrznych liści, rwiemy je na kawałki. Cebulę kroimy w piórka.
Pieczonego kurczaka kroimy według uznania w kostkę lub w paski. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy pokruszone orzechy włoskie.
W małym naczyniu mieszamy sok z cytryny z miodem, musztardą, solą i pieprzem, po czym łączymy z oliwą z oliwek.
Jak podawać
Sos dodajemy do sałatki, całość bardzo delikatnie mieszamy. Sałatkę dzielimy na porcje i przed podaniem dekorujemy kawałkami pomidora oraz drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z pieczonym kurczakiem
Zdrowo i kolorowo na talerzu? Nic prostszego! Wystarczy przyrządzić pyszną sałatkę z pieczonym kurczakiem i jajkiem.
Sałatka z krewetek z sosem z limonek
Wyśmienita propozycja dla fanów owoców morza: lekka sałatka z delikatnymi krewetkami i sosem imbirowo-limonkowym.
Sznycel w panierce owsianej z sałatką z ziemniaków
Plastry mięsa w złocistej panierce z płatków owsianych. Oryginalny pomysł na klasyczny sznycel wiedeński. Doskonały!
Sałatka à la Cesar z soczystym kurczakiem
Porcja zdrowia inspirowana kuchnią włoską. Świeże warzywa i kurczak to pomysł na szybkie, lekkie i smaczne danie.
Zobacz przepisy
na święta
- Mazurek miodowo-orzechowy
- Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym
- Klasyczny mus czekoladowy
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem
- Wegański sos tatarski
- Deser pascha w 10 minut
- Pomarańczowy sernik z crème brûlée
- Żurek chrzanowy z kiełbasą
- Żurek wegański z chrzanem i wędzonym tofu
- Jajka z majonezem i awokado
- Babka z herbatą matcha
- Żurek babci
- Zupa chrzanowa z szynką
- Ciasteczka maślano-cytrynowe
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Baba drożdżowa
- Kołacz z białym serem
- Makowiec na spodzie z bezą i maślaną kruszonką
- Kurczak w sosie pieczarkowym z estragonem
- Żurek z makaronem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (17)
2163 dni temu
Sałatka nie dobra, nie polecam !!
odpowiedz
1214 dni temu
Droga SYLWIO Proszę rozwiń swojego hejta, dlaczego , co i jak , co tam może być nie dobrego?
1081 dni temu
moze talentu braklo
3583 dni temu
Pycha ☺
odpowiedz
3679 dni temu
Sałatka genialna! Palce lizać :)
odpowiedz
3998 dni temu
Drogi Gościu, kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni około 30 minut.
odpowiedz
589 dni temu
Albo na patelni na oliwie. Z jednej i drugiej strony przyrumienić. Przyprawy wg uznania.
3999 dni temu
DLACZEGO W PRZEPISIE NIE JEST PODANE JAK UPIEC TEGO KURCZAKA??????
odpowiedz
4191 dni temu
Bardzo mi smakowało!
odpowiedz
4322 dni temu
No właśnie? Jak doprawić kurczaka?
odpowiedz
4419 dni temu
kurczaka pieczemy wg uznania ?
odpowiedz
4532 dni temu
ok super
odpowiedz
4551 dni temu
Ta sałatka jest po prostu zaglebista!
odpowiedz
4556 dni temu
DO AGNIESZKI SŁOWIK..czytaj ze zrozumieniem...4 łyzeczki..POZDRAWIAM
odpowiedz
4556 dni temu
Bardzo fajny przepis, jak ktos sie odchudza to tylko musi wyrzucic stad ziemniaki bo dostarczaja za duzo weglowodanow. A pomysl zajebisty
odpowiedz
4556 dni temu
pysznie wygląda,czy nie można podawać przy przepisach ile potrawa ma kalorii?
odpowiedz
4565 dni temu
Jaka powinna być ilość soku z cytryny?
odpowiedz
zobacz wszystkie