
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Bakłażana myjemy, osuszamy. Kroimy wzdłuż na plastry, posypujemy solą i odstawiamy, aż na plastrach pojawi się „rosa”. Plastry bakłażana delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem i grillujemy. Przed grillowaniem każdy plaster smarujemy delikatnie oliwą.
Farsz
Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy 1-2 łyżeczki oliwy z oliwek, posiekaną w bardzo drobną kosteczkę papryczkę chili oraz czosnek i zioła.
Jak podawać
Na wystudzone plastry bakłażana nakładamy porcję farszu, plastry zwijamy w ruloniki, spinamy wykałaczką.
Przed podaniem dobrze chłodzimy w lodówce.
Zobacz podobne
przepisy
Roladki z cukinii
Koreczki z cukinii wypełnione kremową mieszanką serową to pomysł nie tylko na przyjęcie, ale także na szybką przekąskę!

Papryka faszerowana z oliwkami
Mięso, warzywa, ser i przyprawy – kilka prostych składników wystarczy, by stworzyć potrawę w prawdziwie greckim stylu.

Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami
Lekka, smaczna i szybka lasagna to świetny pomysł na obiad.

Bruschetty z mozzarellą
Chrupiące grzanki z wiejskiego chleba z pysznymi dodatkami. Ta tradycyjna przystawka w stylu włoskim sprawdzi się na każdym stole.

Zobacz przepisy
na święta
- Serniczkowe zajączki
- Ciastka pisanki
- Marmolada cytrynowa z imbirem
- Terrina z łososia z serem feta
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Aromatyczna babka z suszonymi owocami
- Tarta Cytrynowa
- Wegański łosoś z papryki
- Babka orzechowo-migdałowa
- Awokado zapiekane z jajkiem
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Świąteczny talerz obfitości
- Ruloniki z truflową sałatką jajeczną
- Krewetki tygrysie z makaronem typu wstążki, sosem pomidorowym i ajwarem
- Quiche z nadzieniem szpinakowo-porowym z pomidorami
- Babka z niespodzianką
- Ragoût z jajek z warzywami
- Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą
- Wegański twarożek z ziołami
- Glazurowana szynka z ziemniakami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
1187 dni temu
roladki są bardzo smaczne (co prawda nie mogłam znaleźć w lidlu sera typu bałkańskiego, więc nie wiem czy wg oryginalnego przepisu smak byłby taki sam - dałam ser typu włoskiego, który ktoś tu również polecał) Wyszła fajna przekąska na sylwestra;)
odpowiedz
3480 dni temu
Dokładnie. Ciepłe mleko = grudki. I tak nie wygląda tradycyjny beszamel. Może nie jestem znanym kucharzem, tylko po prostu kucharzem, ale potwierdzam Twoje słowa.
odpowiedz
3480 dni temu
Drogi Gościu, w tym przepisie nie wykorzystujemy beszamelu.
2948 dni temu
To jeszcze się naucz pisać na temat
3600 dni temu
Roladki bardzo dobrze smakują! Danie proste a jakże smakowite....
odpowiedz
3605 dni temu
Oczywiscie ze tak, 10cm ponizej gornej grzalki
odpowiedz
4020 dni temu
Czy ewentualnie można tego bakłażana w piekarniku zrobić ?ponieważ nie posiadam grila
odpowiedz
4211 dni temu
Przepis świetny na roladki z bakłażana,moi goście byli zachwyceni.
odpowiedz
4216 dni temu
Przepis swietny,właśnie je robiłam ,wyszły pyszne zwłaszcza z serem typu włoskiego z Lidla :)
odpowiedz
4378 dni temu
pycha!!! i jakie proste, banalne po prostu. W Lidlu są bakłażany dostępne w zasadzie ciągle, więc to będzie moje dyżurne danie, gdy się goście zapowiedzą. A wygląda, jakby się przy nim spędziło godzinę ;-)
odpowiedz
4378 dni temu
to jest rewelacyjne polecam
odpowiedz
zobacz wszystkie