Roladki z bakłażana z fetą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Bakłażana myjemy, osuszamy. Kroimy wzdłuż na plastry, posypujemy solą i odstawiamy, aż na plastrach pojawi się „rosa”. Plastry bakłażana delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem i grillujemy. Przed grillowaniem każdy plaster smarujemy delikatnie oliwą.

Farsz

Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy 1-2 łyżeczki oliwy z oliwek, posiekaną w bardzo drobną kosteczkę papryczkę chili oraz czosnek i zioła.

Jak podawać

Na wystudzone plastry bakłażana nakładamy porcję farszu, plastry zwijamy w ruloniki, spinamy wykałaczką.
Przed podaniem dobrze chłodzimy w lodówce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (10)

Avatar
  • Gość Gość
    1005 dni temu
    Dokładnie. Ciepłe mleko = grudki. I tak nie wygląda tradycyjny beszamel. Może nie jestem znanym kucharzem, tylko po prostu kucharzem, ale potwierdzam Twoje słowa.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1005 dni temu
    Drogi Gościu, w tym przepisie nie wykorzystujemy beszamelu.
  • Bolo Bolo
    472 dni temu
    To jeszcze się naucz pisać na temat
  • Kinga Kinga
    1124 dni temu
    Roladki bardzo dobrze smakują! Danie proste a jakże smakowite....

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1130 dni temu
    Oczywiscie ze tak, 10cm ponizej gornej grzalki

    odpowiedz

  • Madzia-gość Madzia-gość
    1544 dni temu
    Czy ewentualnie można tego bakłażana w piekarniku zrobić ?ponieważ nie posiadam grila

    odpowiedz

  • Kasia Kasia
    1735 dni temu
    Przepis świetny na roladki z bakłażana,moi goście byli zachwyceni.

    odpowiedz

  • Mariola Mariola
    1740 dni temu
    Przepis swietny,właśnie je robiłam ,wyszły pyszne zwłaszcza z serem typu włoskiego z Lidla :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1903 dni temu
    pycha!!! i jakie proste, banalne po prostu. W Lidlu są bakłażany dostępne w zasadzie ciągle, więc to będzie moje dyżurne danie, gdy się goście zapowiedzą. A wygląda, jakby się przy nim spędziło godzinę ;-)

    odpowiedz

  • julia julia
    1903 dni temu
    to jest rewelacyjne polecam

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram