Bruschetty  z mozzarellą

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Przygotowanie

Pomidorki kroimy w ósemki, mozzarellę w kostkę.
Czosnek drobno siekamy. Oliwki kroimy na plasterki.
Wszystkie składniki mieszamy w miseczce z oliwą, solą, pieprzem, octem, ziołami i nakładamy na kromki chleba. Posypujemy pokrojonymi w plasterki oliwkami.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C i pieczemy do momentu, aż ser się roztopi, a skórka chleba zarumieni.

Jak podawać

Przybieramy listkami bazylii.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Szybka tarta z łososiem, mozzarellą i pomidorami

Szybka w przygotowaniu i lekka tarta. Soczyste pomidory, delikatna mozzarella, wyrazisty łosoś na kruchym cieście.

Szybka tarta z łososiem, mozzarellą i pomidorami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:05 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami

Lekka, smaczna i szybka lasagna to świetny pomysł na obiad.

Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:55 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą

Wystarczy brokuł, trochę boczku, parę pomidorów, by wyczarować pożywną i smaczną zapiekankę makaronową.

Zapiekanka makaronowa  z warzywami i mozzarellą

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Marynowana mozzarella

Serowe kulki skąpane w zalewie z ziół, limonki i oliwy. Aromatyczny i wyrazisty dodatek do pieczywa lub sałatek.

Marynowana mozzarella

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (9)

Avatar
  • Gość Gość
    1654 dni temu
    A mozzalera w kawałku czy taka w opakowaniu?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1652 dni temu
    Możesz użyć dowolnego rodzaju mozarelli :)
  • Gość Gość
    3024 dni temu
    Czy można to podawać na zimno?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3024 dni temu
    Można, aczkolwiek najlepiej smakują na ciepło :)
  • Gość Gość
    2027 dni temu
    chyba lepiej będzie smakowało na ciepło : )
  • Gość Gość
    4391 dni temu
    Ostatnio we Włoszech jadłaś pyszną bruschettę. Była z rucolą, prosciutto crudo, pomidorkami, czarnymi oliwkami i ziołami. Smak rewelacja!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4519 dni temu
    a ja mieszkałam 2 lata we Włoszech i tam gotowałam po włosku dla rodziny. Mogę powiedzieć że właśnie bruschetta była z mozzarelką, pycha. Tak jadali włosi.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4522 dni temu
    bruschetty nie podaje sie z mozzarella. Pzdr

    odpowiedz

  • ddfdd ddfdd
    441 dni temu
    ta? od kiedy

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!