Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Przygotowanie
Pomidorki kroimy w ósemki, mozzarellę w kostkę.
Czosnek drobno siekamy. Oliwki kroimy na plasterki.
Wszystkie składniki mieszamy w miseczce z oliwą, solą, pieprzem, octem, ziołami i nakładamy na kromki chleba. Posypujemy pokrojonymi w plasterki oliwkami.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C i pieczemy do momentu, aż ser się roztopi, a skórka chleba zarumieni.
Jak podawać
Przybieramy listkami bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Szybka tarta z łososiem, mozzarellą i pomidorami
Szybka w przygotowaniu i lekka tarta. Soczyste pomidory, delikatna mozzarella, wyrazisty łosoś na kruchym cieście.
Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami
Lekka, smaczna i szybka lasagna to świetny pomysł na obiad.
Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą
Wystarczy brokuł, trochę boczku, parę pomidorów, by wyczarować pożywną i smaczną zapiekankę makaronową.
Marynowana mozzarella
Serowe kulki skąpane w zalewie z ziół, limonki i oliwy. Aromatyczny i wyrazisty dodatek do pieczywa lub sałatek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kompot z suszu z cytryną
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sernik piernikowy
- Błyskawiczne pierniczki
- Wigilijny makowiec
- Ciasto na pierogi
- Śledzie po kaszubsku
- Domek z piernika
- Sernik krakowski
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
1453 dni temu
A mozzalera w kawałku czy taka w opakowaniu?
odpowiedz
1451 dni temu
Możesz użyć dowolnego rodzaju mozarelli :)
2823 dni temu
Czy można to podawać na zimno?
odpowiedz
2823 dni temu
Można, aczkolwiek najlepiej smakują na ciepło :)
1826 dni temu
chyba lepiej będzie smakowało na ciepło : )
4191 dni temu
Ostatnio we Włoszech jadłaś pyszną bruschettę. Była z rucolą, prosciutto crudo, pomidorkami, czarnymi oliwkami i ziołami. Smak rewelacja!
odpowiedz
4318 dni temu
a ja mieszkałam 2 lata we Włoszech i tam gotowałam po włosku dla rodziny. Mogę powiedzieć że właśnie bruschetta była z mozzarelką, pycha. Tak jadali włosi.
odpowiedz
4321 dni temu
bruschetty nie podaje sie z mozzarella. Pzdr
odpowiedz
240 dni temu
ta? od kiedy