
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Przygotowanie
Pomidorki kroimy w ósemki, mozzarellę w kostkę.
Czosnek drobno siekamy. Oliwki kroimy na plasterki.
Wszystkie składniki mieszamy w miseczce z oliwą, solą, pieprzem, octem, ziołami i nakładamy na kromki chleba. Posypujemy pokrojonymi w plasterki oliwkami.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C i pieczemy do momentu, aż ser się roztopi, a skórka chleba zarumieni.
Jak podawać
Przybieramy listkami bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Szybka tarta z łososiem, mozzarellą i pomidorami
Szybka w przygotowaniu i lekka tarta. Soczyste pomidory, delikatna mozzarella, wyrazisty łosoś na kruchym cieście.

Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami
Lekka, smaczna i szybka lasagna to świetny pomysł na obiad.

Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą
Wystarczy brokuł, trochę boczku, parę pomidorów, by wyczarować pożywną i smaczną zapiekankę makaronową.

Marynowana mozzarella
Serowe kulki skąpane w zalewie z ziół, limonki i oliwy. Aromatyczny i wyrazisty dodatek do pieczywa lub sałatek.

Zobacz przepisy
na lato
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Angielskie śniadanie — przepis
- Placuszki z kaszy manny
- Tiramisu pistacjowe z truskawkami
- Szaszłyki z piekarnika
- Frytki z batatów
- Croque madame
- Fit makaron à la carbonara
- Makaron z sosem amatriciana i guanciale
- Spaghetti napoli – przepis
- Gnocchi zapiekane w sosie serowym
- Suflet czekoladowy
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Gnocchi własnej roboty
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
1654 dni temu
A mozzalera w kawałku czy taka w opakowaniu?
odpowiedz
1652 dni temu
Możesz użyć dowolnego rodzaju mozarelli :)
3024 dni temu
Czy można to podawać na zimno?
odpowiedz
3024 dni temu
Można, aczkolwiek najlepiej smakują na ciepło :)
2027 dni temu
chyba lepiej będzie smakowało na ciepło : )
4391 dni temu
Ostatnio we Włoszech jadłaś pyszną bruschettę. Była z rucolą, prosciutto crudo, pomidorkami, czarnymi oliwkami i ziołami. Smak rewelacja!
odpowiedz
4519 dni temu
a ja mieszkałam 2 lata we Włoszech i tam gotowałam po włosku dla rodziny. Mogę powiedzieć że właśnie bruschetta była z mozzarelką, pycha. Tak jadali włosi.
odpowiedz
4522 dni temu
bruschetty nie podaje sie z mozzarella. Pzdr
odpowiedz
441 dni temu
ta? od kiedy