Bruschetty  z mozzarellą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Przygotowanie

Pomidorki kroimy w ósemki, mozzarellę w kostkę.
Czosnek drobno siekamy. Oliwki kroimy na plasterki.
Wszystkie składniki mieszamy w miseczce z oliwą, solą, pieprzem, octem, ziołami i nakładamy na kromki chleba. Posypujemy pokrojonymi w plasterki oliwkami.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C i pieczemy do momentu, aż ser się roztopi, a skórka chleba zarumieni.

Jak podawać

Przybieramy listkami bazylii.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    607 dni temu
    Czy można to podawać na zimno?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    607 dni temu
    Można, aczkolwiek najlepiej smakują na ciepło :)
  • Gość Gość
    1975 dni temu
    Ostatnio we Włoszech jadłaś pyszną bruschettę. Była z rucolą, prosciutto crudo, pomidorkami, czarnymi oliwkami i ziołami. Smak rewelacja!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2103 dni temu
    a ja mieszkałam 2 lata we Włoszech i tam gotowałam po włosku dla rodziny. Mogę powiedzieć że właśnie bruschetta była z mozzarelką, pycha. Tak jadali włosi.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2106 dni temu
    bruschetty nie podaje sie z mozzarella. Pzdr

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram